Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lettlest fantasy for barn?

#1

vixen sa for siden:

Tenker at junior leser såpass godt at han nok kan øve seg på å lese bøker. Tenker at han kanskje vil like fantasy-sjangeren. Noen som har noen gode tips? Han er åtte år, men synes ikke noe er skummelt så det kan godt være spennende.


#2

apan sa for siden:

Kattekrigerne er vel relativt lettlest? Ellers er det jo Percy Jackson, men de er i alle fall en del tykkere og noe tyngre kanskje? Jeg har ikke lest noe av det selv, men storebror har lest en haug.



#4

Candy Darling sa for siden:

8-åringen her leser litt over aldersadekvat, og har lest Dustedagbøkene og Absolutt Ukyssa-trilogien på svosjkommaniks. Nå har hun begynt på Kattekrigerne, og den går betraktelig saktere. Det kan være at det er fordi den fenger mindre, men jeg har inntrykk av at den har veldig mange navn og er litt tung å komme i gang med også?


#5

Frøydis sa for siden:

Jeg anbefaler Bergtatt av Martin Fyrileiv. Lettlest og har en gutt som hovedperson. Vi leste den i klassen for noen år siden, og den blir lest igjen og igjen. Kommer bok 2 i løpet av året.


#6

Lyppa sa for siden:

Taynikma er veldig populær i 2.-4.klasse her.


#7

apan sa for siden:

Ellers vil jeg anbefale bøkene til Jørn Lier Horst. Krim for barn. Clueserien er den ene, og så har han en som er enda litt lettere. Storebror har lest Clueserien, som også er relativt lettlest, den andre tror jeg er fin å starte med for en åtteåring som skal hive seg over bøker.


#8

vixen sa for siden:

Tusen takk for mange gode tips!


#9

Candy Darling sa for siden:

Jeg tenkte også på Clue, selv om det er krim og ikke fantasy. Fenger både 07 og 04 her.


#10

vixen sa for siden:

Krim kan jeg tenke meg han kan like også. Selv elsket jeg det som barn!


#11

Stompa sa for siden:

Phenomena-serien til Ruben Eliassen.



#13

Teofelia sa for siden:

Har han lest Harry Potter?
Clue-serien er lettlest og spennende.
Vindeltorn er veldig bra, men mulig han er litt i yngste laget.
Min åtteåring holder på med Septimus Heap-serien nå. Den er ikke å få kjøpt lenger, men vi låner den på biblioteket.


#14

Blå sa for siden:

Min 12 åring, som leser litt barnslig i forhold til alderen tydeligvis har nettopp lest Alanyaserien og likt den veldig godt. Jeg tror at den ikke er så veldig skummel.


#15

Teofelia sa for siden:

Ellers er jo de gode gamle aldri å forakte: Ronja Røverdatter, Brødrene Løvehjerte og Matilda. For å nevne noen som godt kan plasseres i fantacy-genren.


#16

Hjertensfryd sa for siden:

Katla og knøttene serien kan vera fin. Og andre bøker av Peter Gotthard.


#17

apan sa for siden:

Han har ikke lest noe særlig bøker før?
Disse startet storebror med, og han likte dem kjempegodt. Vet om flere som har elsket disse. De er lettlest da, helt annen kategori enn mange av de andre som er nevnt, men det er fint for å komme i gang.
bokelskere.no/serie/det-magiske-trehuset/3269/


#18

vixen sa for siden:

Takker for tips. Vi startet med den enkleste serien med detektivbyrået. Begynte i går kveld og er allerede lest mange kapitler. Skal prøve å følge opp dette for tror han egentlig vil elske å lese om han kommer godt nok i gang og får til å lese ting som er ordentlig spennende og morsomt. Vi lå på senga med hver vår bok. Koselig. Har bestilt de to første av kattekrigerne på biblioteket også.


#19

Tjorven sa for siden:

Knerten har lest nesten alt av Roald Dahl, og kost seg veldig med det. Kunne det være noe?


#20

vixen sa for siden:

Ja det tror jeg!. Georgs magiske medisin elsket jeg som lita. Heksene også, men tror kanskje jeg var litt eldre da jeg leste den.. Vet jeg leste de creepy novellene hans også på barneskolen, men jeg var veldig morbid :humre:


#21

Tjorven sa for siden:

Heksene har ikke knerten turt å lese, men jeg tror han har lest nesten alt det andre.


#22

My sa for siden:

Min 8-åring ble oppslukt av en lettlest-serie som heter Monsterjakt, av Adam Blade. Det var i grunnen disse som utløste lesegleden hos han for alvor, og nå sluker han betraktelig tykkere og vanskeligere bøker med stor iver.

www.tanum.no/serie/Monsterjakt

Omtale av bok nr 1, "Ilddragen Ferno":

Ekte spennende fantasy, men færre sider, større skrift og enklere språk enn i bøker som Kattekrigerne og Percy Jackson.

Han likte også godt boka "Høvdingens Beger", av Martin Widmark, første bok i en serie som heter Halvdan Viking. Har foreløpig ikke kommet så langt at vi har fått tak i neste bok i serien, den var utlånt på biblioteket da vi var der. Det er ikke fantasy i betydningen at det handler om fabeldyr, magi og den slags, men det er spenning, eventyr og vikingtid, så det er jo på sett og vis fantasy likevel.

www.tanum.no/_barn-og-ungdom/barneboker/h%C3%B8vdingens-beger-martin-widmark-9788282602945

Observerte for øvrig ei jente i klassa hans, gående langs veien på vei hjem fra skolen, med nesa dypt begravet i sistnevnte bok. Så den ser ut til å være spennende på grensa til det trafikkfarlige. :knegg:


#23

Geitrams sa for siden:

Gammel tråd dette nå, men åtteåringen min elsker Kattekrigerne. Han leser også Amuletten-serien, og den har vi også lest for fireåringen. Spennende for store og små, og veldig lettlest siden det er tegneserie.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.