Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gode glutenfrie raspeballer (komle)

#1

HP sa for siden:

Gir 8-10 baller.

500g poteter
150g sellerirot
150g glutenfritt mel
1ts havsalt

Kok 1/3 av potetene (200g), når de er ferdig kokt måler du opp melet og 1ts salt. Rasp poteter og sellerirot (bruk fin rasp, potetene oksiderer raskt så ha de direkte i melet). Mos de kokte potetene og ha i bollen. Rør/elt sammen, form baller og ha i kokende vann (det samme vannet som saltkjøttet gir ekstra god smak, alternativt 1ts salt og 1ss smør/margarin i vannet).

Koketid: 30-40 minutter.

Jeg brukte Toro Glutenfri melblanding. Hadde i sellerirot for å komme nærmere bygg-smaken i glutenholdige raspeballer. Jeg spiser ikke glutenfritt så jeg prøvde begge sorter, jeg likte de glutenfrie best.


#2

kamp sa for siden:

Jeg har alltid brukt jyttemel


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.