Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gode japanske filmer?

#1

Tallulah sa for siden:

Kanskje helst ikke skrekkfilmer. :humre: Men andre, fine, japanske filmer jeg burde se? Både med og uten barn. Studio Ghibli har vi oversikt over. :)


#2

Tjorven sa for siden:

Tampopo bør vel nevnes.

Og så er det en aldeles nydelig dansefilm, men jeg må tenke litt før jeg husker hva den heter. Edit: filmen heter "Skal vi danse?"


#3

Tallulah sa for siden:

Den tangofilmen? Ja, den er fin. Og MYE bedre enn den amerikanske versjonen med Jennifer Lopez. Jeg sitter og ser gjennom programmet til Film Fra Sør og finner masse interessant, men jeg vet ikke helt hvor jeg skal finne dem? :hjelp:


#4

nokon sa for siden:

Henger i tråden.


#5

Tallulah sa for siden:

Jeg gikk gjennom hele den internasjonale lista til Netflix,men det var ikke veldig mye de hadde der heller. De filmene jeg fant på fjorårets FIlm fra Sør-program ser fantastiske ut, men jeg vet ikke hvordan jeg skal få tak i dem! Nå savner jeg Video Nova, kjenner jeg.


#6

Varta sa for siden:

Tokyo Godfathers er kjempefin, litt utradisjonell julefilm. Og Ghost in the Shell og Akira, alle disse for litt større barn. Ellers liker jeg veldig godt 7 Samuraier (hele katalogen til Kurosawa er verdt å sjekke egentlig) og Zatoichi.


#7

Tallulah sa for siden:

Takk for tips. De fleste av disse har vi i katalogen allerede. :)

Hva med nyere filmer? Jeg mistet litt oversikten etter 2004, siden Hiawata er født midt i Oslo Filmfestival. :knegg:



#9

Pelle sa for siden:

Jeg låner forresten mye sære filmer på biblioteket, de har en god søkekatalog og sender fra hele landet. Deriblant den jeg nevnte over.



#11

Varta sa for siden:

Vi så en nydelig japansk film på Film fra sør i år som het An (denne søte, røde bønnepastaen japanerne er så glade i). Den var vakker og trist og veldig bra. Samme med Still Walking (den gjorde litt vondt å se, fordi jeg kjente igjen familiedynamikken).


#12

Tallulah sa for siden:

Ja, jeg har prøvd å finne den, uten hell. Jeg så traileren og fikk veldig lyst til å se hele.


#13

Novla sa for siden:

Jeg så An på TIFF - nydelig film, ja - og er ganske sikker på at jeg leste noe om at den kommer på ordinær kino i løpet av våren, men greier ikke å finne det igjen akkurat nå.



#15

Novla sa for siden:

Tokyo Fiancée er forresten også fin - skikkelig feelgood. :)



#17

Tallulah sa for siden:

:lykkelig: Jeg legger den inn i kalenderen.



#19

Tallulah sa for siden:

Takk for tips!

I går så jeg Picture Bride, en av de få japanske filmene på Netflix. Det handler om unge japanske jenter som blir giftet bort til menn på Hawaii etter kun å ha sett et bilde av dem. En ganske sår film, som inkluderte et gjensyn med Karate Kids love interest fra Karate Kid 2. :humre:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.