Min far fyller 70 i påsken. Han ønsker å feire med nær familie på selve dagen med en skikkelig middag. Det beste han kan tenke seg er hummer, så det ser ut som det blir hummer og champagne. Han er opptatt av at det skal bli hyggelig for alle. Jeg får neppe mine barn til å spise hummer. Hva kan vi servere til dem som det er litt festpreg over, men som ikke tar for lang tid å lage? Tips?
Storebror hadde elsket en litt fin rekeanretning, kanskje med foccaccia eller noe til (eller egentlig; han hadde spist hummer da. Men hvis ikke). Tror lillesøster også kunne likt noe slikt. Kanskje med håndplukkede reker, noen krepsehaler, majones og sånt. Men vet ikke om dine barn liker det? Det passer litt til hummer da.
Det vil de spise. Eneste er at jeg føler det kanskje bør være lettvint, dvs det er ikke sikkert det trenger det. Min far er langt fra frisk, så mye faller på hans kone, så vi har fått beskjed om at vi må hjelpe til. Det er greit, det skal vi klare. De har en god grill. Kanskje vi kan lage noe godt kjøtt på grillen til dem med noen gode poteter og grønnsaker til.
Jeg tror det må bli noe sånt. Nå spiser endelig yngste også biff og synes det er godt.
Det viktigste er at min far får sin dag slik han ønsker. Han har slitt så mye med sykdom de siste årene at han trenger en kveld med fine opplevelser. Da er det greit at barna får noe de liker slik at det blir god stemning rett og slett.
Nei, de har ikke det. Men de nekter å spise reker også. Men hummer smaker jo mye bedre da. Jeg lurer på å kjøpe en dag og teste rett og slett. Min bror og de tenker på å gjøre det samme med sine to.
Hummer kan jo renses slik at de bare får klør og hale. Da blir det jo kjempegodt og ikke "skummelt", liksom. Verdt å prøve (og et godt måltid for deg om de ikke liker det likevel). :-)
Mine hadde smakt på hummer, men det hadde høyst garantert blitt med det. De hadde dog vært henrykt over loff. (Takes one to know one. Som liten elsket jeg reker - jeg spiste ikke rekene, men det var den eneste sjansen til å spise loff. :knegg: )
Hvis barna ikke er begeistra for sjømat, tror jeg at jeg ville gjort det superenkelt med et fat med kyllingvinger/lår. Da passer tilbehøret til sjømaten til (loff og salat), og unger i den alderen pleier å elske det.
Ja, legge til noen flere tapas-aktige varianter. Kanskje en barnevennlig kjele med gode kjøttboller. Litt skinke og ost, og masse hummer og champagne. Da blir det ikke to helt adskilte måltider, og også lettere å gjøre klart på forhånd. Du kan jo tilby deg å ta med kjøttboller som du vet ungene liker (evt kyllingvinger/kyllinglår)
Yngste fikk salmalaks, stekt. Han spiste svært så godt. Vellykket fering på alle måter. Jeg er så inderlig takknemling over barn som satt så fint til bords i dag i mange timer slik at min far fikk den feiringen slik han ønsket. Han har vært svært alvorlig syk i over syv år med haugevis av komplikasjoner, så det er ingen selvfølge i det hele tatt. I følge legene "burde" han vært død flere ganger. Det setter virkelig ting i perspektiv.