Som laktoseintolerant har jeg prøvd min andel margariner, men syns alle er ganske vonde. De smaker rett og slett ikke smør, og har ofte en søtlig, emmen bismak og ikke den gode, salte smørsmaken. Jeg er heldig og tåler litt laktose, men for mye bør jeg ikke ha i meg. Så nå sist kjøpte jeg Synnøves Smøremyk Rapskokos av Berit Nordstrand og den er faktisk kjempegod! I tillegg er den velegnet for både brødskiva, steking og baking.
Jeg var skeptisk først siden den er helt hvit, men smaker er bra altså. For oss som savner smør. :knegg:
Aha, ja, nei, det er ikke smør. Det er jo litt av poenget. :knegg: Tåler man smør kan man jo fortsatt bruke det i bakverk. Tåler man det ikke, må man jo finne erstatninger. :) Jeg har ikke bakt med det ennå, men på brød og til steking smaker det bedre enn all annen margarin jeg har smakt.
Haha, ja, autocorrect stakk av med en e der ja. Det står vel at den er velegnet til både baking og steking, og det er der jeg er litt uenig. Men smaksmessig er den jo helt fantastisk, nærmere smør kommer man ikke tror jeg uten å blande inn melk.
Jeg syns den funker fint til steking, man slipper den gufne margarinlukten som kommer fra mange av de andre. Den blir jo litt tyntflytende når den smelter, men resultatet blir bra. I baking funker den vel som alle andre melkefrie margariner?
Jeg har ikke bakt veldig mye, men hadde store forhåpninger til den mtp julekakene som jeg syns trengte smørsmaken, men sandnøtter feks, det ble helt mislykket. Smuldret opp og føltes nesten som å putte en klump sand i munnen, tipper jeg. :knegg:
Men den ble veldig bra til smørkrem på kake, lagde en helt fantastisk kaffe/moccasmørkrem, feks.
Er du sikker på at du ikke tåler smør? Jeg spør siden du sier at du tåler litt. Det er omtrent ikke laktose i meierismør, kun 0,6g per 100g, noe som de fleste med laktoseintoleranse vil tåle (hvitost har mellom 0-0,5g).
Jeg var ikke klar over det før ganske nylig, har vært helt sikker på at smør er fullt av laktose og kuttet det helt for 12år siden. Nå liker jeg det ikke lenger og syns det ødelegger mange bakverk. :knegg:
Ja, jeg er sikker. :) Når man er intolerant mot en matvare betyr det at man som regel kan tåle små mengder av det, spesielt etter en periode hvor man har holdt seg helt unna. Så ja, jeg kan tåle smør i baking (jeg bruker det også), men jeg kan bli dårlig av det om jeg allerede har drukket fire vanlige latter og spist lasagne de siste par ukene. I tillegg tåler jeg dårlig oppvarmet melkefett, så smørsauser, smelta ost og slikt gjør ting verre. Men det hender jo at det er verdt det, så jeg tar kalkulerte risker innimellom. Det finnes sauser som er verdt å ikke kunne gå ut av huset resten av helgen. :nemlig:
[url="http://www.foreldreportalen.no//www.pinterest.com/pin/create/extension/"][/url]
Da skjønner jeg, den totale mengden blir jo litt mye da ja. Jeg er så vant til at omtrent alt vi bruker her i huset er melkefritt/laktosefritt at jeg tenkte ikke på at det kunne være andre ting med mer laktose som gjorde totalen vanskelig for andre.
:) I praksis kan jeg tåle smør altså, jeg drikker aldri fire latter på vanlig melk. :knegg: I praksis har jeg 99% laktosefritt kosthold, men siden konsekvensene om jeg trår feil er såpass ubehagelige, liker jeg ikke å ta sjanser. Så jeg baker som regel med smør, men prøver å la være å steke i det for eksempel. Oppvarmingen gjør meg dårligere.[url="http://www.foreldreportalen.no//www.pinterest.com/pin/create/extension/"][/url]
Det skjønner jeg godt. Jentungen her har spist for mye med melk i noen ganger og de smertene hun får er helt forferdelige. Fikk lyst til å prøve den du anbefaler selv om jeg egentlig er fornøyd med blå soft.
Ja den var veldig god, faktisk, og siden jeg for tiden er kaloriteller likte jeg også at den er mindre kaloririk enn smør. :knegg: Jeg har sluttet med smør på brød, men brukte den i blomkålmos i dag (og smakte på et knekkebrød).
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.