Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Margarinanbefaling: Smøremyk Rapskokos

#1

Tallulah sa for siden:

Som laktoseintolerant har jeg prøvd min andel margariner, men syns alle er ganske vonde. De smaker rett og slett ikke smør, og har ofte en søtlig, emmen bismak og ikke den gode, salte smørsmaken. Jeg er heldig og tåler litt laktose, men for mye bør jeg ikke ha i meg. Så nå sist kjøpte jeg Synnøves Smøremyk Rapskokos av Berit Nordstrand og den er faktisk kjempegod! I tillegg er den velegnet for både brødskiva, steking og baking.

Jeg var skeptisk først siden den er helt hvit, men smaker er bra altså. For oss som savner smør. :knegg:

www.synnove.no/produkter/berit-nordstrand/smøremyk-rapskokos


#2

GydaG sa for siden:

Den er veldig god, men jeg vil si den har sine begrensninger på baksiden, det er tross alt oljebasert. Men anbefales, ja.


#3

Tallulah sa for siden:

Jeg skjønte ikke hva du mente med "begrensninger på baksiden"?


#4

Skilpadda sa for siden:

bakesiden, kanskje? Jeg antar at det blir en litt annen konsistens på noen typer bakverk?


#5

Tallulah sa for siden:

Aha, ja, nei, det er ikke smør. Det er jo litt av poenget. :knegg: Tåler man smør kan man jo fortsatt bruke det i bakverk. Tåler man det ikke, må man jo finne erstatninger. :) Jeg har ikke bakt med det ennå, men på brød og til steking smaker det bedre enn all annen margarin jeg har smakt.


#6

Benzo sa for siden:

Veldig god, ungene liker den også godt. Jeg har brukt den i kaker, funket bra.


#7

GydaG sa for siden:

Haha, ja, autocorrect stakk av med en e der ja. Det står vel at den er velegnet til både baking og steking, og det er der jeg er litt uenig. Men smaksmessig er den jo helt fantastisk, nærmere smør kommer man ikke tror jeg uten å blande inn melk.


#8

Tallulah sa for siden:

Jeg syns den funker fint til steking, man slipper den gufne margarinlukten som kommer fra mange av de andre. Den blir jo litt tyntflytende når den smelter, men resultatet blir bra. I baking funker den vel som alle andre melkefrie margariner?


#9

GydaG sa for siden:

Jeg har ikke bakt veldig mye, men hadde store forhåpninger til den mtp julekakene som jeg syns trengte smørsmaken, men sandnøtter feks, det ble helt mislykket. Smuldret opp og føltes nesten som å putte en klump sand i munnen, tipper jeg. :knegg:
Men den ble veldig bra til smørkrem på kake, lagde en helt fantastisk kaffe/moccasmørkrem, feks.


#10

Tallulah sa for siden:

Så dumt med småkakene! Men bra for meg at du har testet, så slipper jeg. ;)


#11

Tangerine sa for siden:

Jeg har denne, og liker den godt. Datter (12) vil ha Bremykt, mann og sønn (9) vil ha Soft. Så vi har å velge i. :knegg:


#12

trøtt sa for siden:

Er du sikker på at du ikke tåler smør? Jeg spør siden du sier at du tåler litt. Det er omtrent ikke laktose i meierismør, kun 0,6g per 100g, noe som de fleste med laktoseintoleranse vil tåle (hvitost har mellom 0-0,5g).

Jeg var ikke klar over det før ganske nylig, har vært helt sikker på at smør er fullt av laktose og kuttet det helt for 12år siden. Nå liker jeg det ikke lenger og syns det ødelegger mange bakverk. :knegg:


#13

Tallulah sa for siden:

Ja, jeg er sikker. :) Når man er intolerant mot en matvare betyr det at man som regel kan tåle små mengder av det, spesielt etter en periode hvor man har holdt seg helt unna. Så ja, jeg kan tåle smør i baking (jeg bruker det også), men jeg kan bli dårlig av det om jeg allerede har drukket fire vanlige latter og spist lasagne de siste par ukene. I tillegg tåler jeg dårlig oppvarmet melkefett, så smørsauser, smelta ost og slikt gjør ting verre. Men det hender jo at det er verdt det, så jeg tar kalkulerte risker innimellom. Det finnes sauser som er verdt å ikke kunne gå ut av huset resten av helgen. :nemlig:
[url="http://www.foreldreportalen.no//www.pinterest.com/pin/create/extension/"][/url]


#14

trøtt sa for siden:

Da skjønner jeg, den totale mengden blir jo litt mye da ja. Jeg er så vant til at omtrent alt vi bruker her i huset er melkefritt/laktosefritt at jeg tenkte ikke på at det kunne være andre ting med mer laktose som gjorde totalen vanskelig for andre.


#15

Tallulah sa for siden:

:) I praksis kan jeg tåle smør altså, jeg drikker aldri fire latter på vanlig melk. :knegg: I praksis har jeg 99% laktosefritt kosthold, men siden konsekvensene om jeg trår feil er såpass ubehagelige, liker jeg ikke å ta sjanser. Så jeg baker som regel med smør, men prøver å la være å steke i det for eksempel. Oppvarmingen gjør meg dårligere.[url="http://www.foreldreportalen.no//www.pinterest.com/pin/create/extension/"][/url]


#16

trøtt sa for siden:

Det skjønner jeg godt. Jentungen her har spist for mye med melk i noen ganger og de smertene hun får er helt forferdelige. Fikk lyst til å prøve den du anbefaler selv om jeg egentlig er fornøyd med blå soft.


#17

Honda sa for siden:

Åh tusen takk for tips. Skal prøve denne. Savner "smør".
Så var det bare å finne en butikk som har den,selges de over alt?


#18

Tallulah sa for siden:

Jeg kjøpte den på Meny.


#19

Honda sa for siden:

Okei, vi har ikke meny. Kanskje jeg finner den på obs eller Extra :)


#20

Karamell sa for siden:

Hvor kjøper dere dette? jeg har sett etter i mine lokale butikker og ikke funnet.


#21

Tallulah sa for siden:

Jeg fant den som sagt på Meny. :)

Ser sånn her ut:

(barnslig som jeg er, så irriterer det meg litt at det er Berit Nordstrand, siden jeg syns hun har sagt så mye teit om ernæring. :knegg: )


#22

Tangerine sa for siden:

Jeg har kjøpt den på Spar. :)


#23

Benzo sa for siden:

Jeg kjøper den på Coop.


#24

kamp sa for siden:

Bunnpris her


#25

Karamell sa for siden:

Jeg fant! Coop Extra. :jupp:


#26

Tallulah sa for siden:

Likte du den? :hyper:


#27

Karamell sa for siden:

Ja den var veldig god, faktisk, og siden jeg for tiden er kaloriteller likte jeg også at den er mindre kaloririk enn smør. :knegg: Jeg har sluttet med smør på brød, men brukte den i blomkålmos i dag (og smakte på et knekkebrød).


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.