Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

:HASTER: nanbrød uten yoghurt

#1

Isprinsessen sa for siden:

Mangler yoghurt, eller jeg har gresk yoghurt med vaniljesmak.
Kan jeg bruke lettrømme eller creme fraise i nanbrød isteden for yoghurt?


#2

Novla sa for siden:

Jepp, det går fint. :)


#3

Isprinsessen sa for siden:

Ble bare tull med oppskriften og deigen er hard som en betongklump omtrent. Må ha hatt i for mye mel.


#4

Hjertensfryd sa for siden:

Det finnes oppskrifter uten yoghurt. Dei blir ikkje like saftige, men dei duger når eg har det travelt og plutselig kjem på at det hadde vert godt med nanbrød til.


#5

Novla sa for siden:

Høres nesten sånn ut, ja, for når jeg har lagd med rømme virker det nesten som om de faktisk har blitt mykere enn med yoghurt.

Så synd, da. :dakars:


#6

Isprinsessen sa for siden:

Deigen hevde fint så tok sjansen på å bake de ut, de smakte kaptein kjeks :lol: ungene var stor fornøyde.


#7

Novla sa for siden:

:fnise: Aldri så galt!


#8

Isprinsessen sa for siden:

Noen som har god oppskrift på nanbrød? Har kjøpt yoghurt, men husker ikke hvilken oppskrift jeg prøvde sist da det ble kapteinkjeks


#9

løve70 sa for siden:

Denne er bra :)

Ingredients:

1 1/2 tsps dry yeast
1 cup warm water
1 1/2 tsps sugar
3 cups all-purpose flour
1 teaspoon salt (or to taste)
6 tbsps ghee (clarified butter)
3 tbsps yoghurt
3 teaspoons onion seeds

Preparation:

Add the dry yeast and sugar to the warm water and stir till the yeast is dissolved. Cover and leave aside for 10 minutes or until the mixture begins to froth. This indicates the yeast is active. Keep aside.
Mix the flour and salt to taste and sift through a very fine seive. Put it into a large mixing bowl and now add the yeast mixture, 3 tbsps of ghee and all the yogurt.
Use your fingertips to mix all this into a soft dough. Once mixed, flour a clean, flat surface (like your kitchen counter) and knead the dough till it is smooth and stretchy (elastic).
Grease a large bowl with a few drops of cooking oil and put the dough in it. Cover and allow to rest for about 90 minutes or till the dough doubles in volume.
Punch the dough down and knead again for 10 minutes.
Equally divide the dough and roll between your palms to form 8 round balls.
Lightly flour the same surface on which you kneaded the dough and roll out each ball until you have a circle, 7-8 inches in diameter (1/2 "thick). Gently pull on one edge of the circle to form the Naan into a teardrop shape. Do not pull too hard or you may tear the Naan. Instead of rolling the dough out (with a rolling pin) you can also pat it into a circle with your hands.
Preheat your oven 200 C/ 400 F or Gas Mark 6.
Lay a piece of aluminum foil in an oven tray (to cover) and grease it lightly with a few drops of cooking oil.
Place as many Naans as will fit without touching each other, on the tray.
Brush each Naan with some ghee and sprinkle a pinch of onion seeds all over its surface.
Put the tray into the oven and cook till the Naan begins to puff out and get lightly brown. Flip the Naan and repeat.
Remove from oven and serve hot in a foil-lined basket.


#10

Linella sa for siden:

Jeg bruker oppskrift fra Trines matblogg og vi synes nanbrødene blir veldig gode.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.