Input sa for siden:
Skal ha middagsgjester i morgen, og servere lasagne. Skulle helst hatt mest mulig ferdig i dag, men hvordan gjør jeg det? Steke den ferdig og varme opp? Steke den halvveis? Det er vegetar, om det er relevant.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Input sa for siden:
Skal ha middagsgjester i morgen, og servere lasagne. Skulle helst hatt mest mulig ferdig i dag, men hvordan gjør jeg det? Steke den ferdig og varme opp? Steke den halvveis? Det er vegetar, om det er relevant.
nokon sa for siden:
Steike ferdig og varme opp eller halvsteike og steike ferdig dagen etter.
amylin sa for siden:
Lasagne er da like godt dagen etter. Det går også an å steke den uten osten/osteerstatningen på toppen, også steker du den med osten/osteerstatningen på toppen den dagen du skal servere den.
Sissel sa for siden:
Du trenger ikke steke den. Jeg synes den blir bedre av å stå i kjøleskapet en dag før steking. Smakene setter seg skikkelig, og det blir en god og rund smak.
løve70 sa for siden:
:nemlig: Det ville jeg også gjort.
Input sa for siden:
Putte alt i den ildfaste formen og sette det i kjøleskapet altså? Eller holde det adskilt?
Niobe sa for siden:
Lag den helt ferdig (minus osten på toppen) uten å steke, og stek dagen etterpå. Fungerer helt fint. Men du kan også steke dem ferdig dagen før og bare varme opp dagen etterpå, om det er mindre styr.
GinaK sa for siden:
Gjør det samme som Niobe. Funker fint. Osten på når du skal steke den.
Men beregn lengre steketid siden den er helt kald rett fra kjøleskap. 1 times steking. Er du usikker så sjekk med steketermometer.
Input sa for siden:
Hmmm, det hadde jeg ikke tenkt på. Å måtte steke den i en time tar jo like lang tid som å bare lage den i morgen...
Guttemammis sa for siden:
Lasagne er aller best dagen etter. Jeg hadde halvstekt eller helstekt dagen før.
daffy sa for siden:
Enig, slik pleier jeg å gjøre det, og det blir kjempegodt. Smakene får satt seg skikkelig, og lasagnen smaker enda bedre enn samme dag. Men husk at det tar litt ekstra tid å steke oppe en kjøleskapskald lasagne enn en hvor ingrediensene er varme.
Trixie sa for siden:
De gangene jeg har laget lasagne dagen før har jeg montert den ferdig og satt den i kjøleskapet og stekt den som vanlig dagen før, funker så bra så.
millact sa for siden:
Nå fikk jeg lyst på lasagne!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.