Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan rengjøre utgulpet/utspydd vognpose i lammeskinn

#1

Fibi sa for siden:

Minsten sover i lammeskinnspose i vogna. Han har en tendens til å kaste opp et par ganger daglig, og i dag kom det altså en del i vognposen. :leppe: Hvordan rengjør jeg den? Det er ekte sau, med syntetisk "trekk" på utsiden. Må den renses, eller kan jeg vaske den på ullprogram og gre den?


#2

Luftslottet sa for siden:

Jeg har vasket lammeskinn (Nøstebarn-typen) på ullprogram i maskina, det gikk fint.

Det gikk derimot ikke fint med vognposen med lammeskinn fra 1983 da den gjennomgikk samme behandling, så det spørs vel hvor sprø huden bakpå skinnet er blitt.


#3

Fibi sa for siden:

Posen er nyinnkjøpt til Liam, så den er ikke gammel. Men jeg har ikke sjans til å sjekke huden, siden den er "pakket inn" i trekket på en måte. Men den kjennes myk og god ut.


#4

Einhyrningur sa for siden:

Jeg har vasket et skinn vellykket og et som ble steinhardt. Samme behandling. Ville sendt den på rens, tror jeg. Dumt å ta sjansen om den blir ødelagt.


#5

Harriet Vane sa for siden:

Håndvask er det som fungerer best på flekker på skinn og ull. Skyll vekk spy, vask med ullsåpe og tørk og gre.

Maskin ville jeg ikke tatt sjansen på.


#6

nokon sa for siden:

Kjøp sånn hundebørste på dyrebutikken og vask den for hånd med ullvaskemiddel og heng til tørk. Pass på å greie gjennom pelsen med børsten fleire gonger under tørkinga, slik at ikkje ulla floker eller klumper seg medan den tørker.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.