Varta sa for siden:
Dagens chili ble slik (det forandrer seg alltid litt hva jeg gjør, men denne var så god at jeg måtte skrive den ned):
et realt stykke høyrygg på bein, ca 1,2 kg
2 store grønne paprika, hakket
2 løk, hakket
1 boks butterbeans, skylt og avrent
1 boks chili beans
10 cm chorizo i småbiter
raust med spisskummin
1 boks Jacobs oksekraft
1 boks chipotle i adobosaus, most med stavmikser
1 stor anchochili (tørket, utvannet, kjøpt på Mexmat.no)
3 cascabelchili (tørket, utvannet, fra mexmat.no)
salt, pepper
Stekte høyryggen på den ene siden og skar kjøttet i biter, freste løk, paprika og chorizo og la kjøttet tilbake i gryta sammen med kraft, chili, bønner og krydder. Beinet fikk bli med for ekstra smak. Lot hele greia putre i 3 timer.
Herregud så godt! Denne sparker og folk med sarte ganer bør satse på å ha rømme og/eller guacamole som tilbehør. Sikkert ikke verst med loff eller hjemmelagde hvetetortillas heller. Kunne fint brukt mer bønner, men ellers var denne temmelig nær perfekt. Er sikkert enda bedre i morgen.
lener seg stappmett tilbake