Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lavkarbo-venleg snack?

#1

Bergensis sa for siden:

Finnes det lavkarbo-venleg snack?


#2

Stompa sa for siden:

Baconkrisp og nøtter. :)


#3

Dixie Diner sa for siden:

Det spørs hvilken filosofi du følger, men generelt sett kan man spise:

*Baconcrisp
*Nøtter av alle slag, også salte, men de er jo mindre sunne da
*Sukkerfri gele med vispet krem
*Forskjellige sukkerfrie hjemmelagte kremdesserter (jeg har mange oppskrifter)
*Bær med pisket krem
*Sukkerfrie lavkarbo-sjokolader (feks. Cavalier, Stella ...)
*Ostechips (se oppskrift i lavkarbotråden min)

Ellers selger de mye snacks og feks. brøderstatninger, pizzaerstatninger osv på diverse nettsider, feks. på www.lowcarbmegastore.com, www.atkins.com, og www.dialife.dk (den siste siden der er genial, og hun sender pakken som gave slik at du slipper toll!).


#4

Pebbles sa for siden:

...og mørk sjokolade (minimum 70 %)

Med mindre man er på veldig få karbohydrater om dagen, vil jeg absolutt anbefale mørk sjokolade framfor sjokolade søtet med søtstoff.
Det føles mye bedre å spise et naturlig produkt.

Freia 70% med bringebær og pistasje er kjempegode!
Og man trenger mye mindre mengder for å få sjokoladebehovet dekket enn man gjør når man spiser melkesjokolade, som bare inneholder 30% kakao.


#5

Palmen sa for siden:

Om man lager desserter som inneholder mye flote, egg og fett (tenker spesielt på Tiramisu og Sitronfromasj) med splenda i stedet for sukker, blir vel de fine lavkarbo-desserter?


#6

Dixie Diner sa for siden:

Jeg velger også mørk sjokolade fremfor sukkerfri sjokolade, både fordi jeg ikke tåler søtstoffet maltitol og fordi det er mer naturlig og sunnere. Men så teller ikke jeg karbohydrater heller, bare prøver å ligge på under 80-100 gram daglig. Og ja, det er mer mettende enn vanlig sjokolade.
Den med pistasje smaker marsipan. :sikle:


#7

Dixie Diner sa for siden:

:nikker: Jeg har laget mye slikt. Ostekake også, man kan lage bunn av nøtter eller sukkerfri lavkarbo-kjeks eller rett og slett bare sløyfe bunnen (evt. lage den med vanlig kjeksbunn og bare spise fyllet).

Ostekaken lages som vanlig, man bare erstatter lettrømme med creme fraiche, gele med sukkerfri gele eller sukkerfri saft + gelatin og melisen med Splenda. Smaker helt som vanlig ostekake, og en hel kake uten bunn er på ca. 20 netto karber.


#8

Karamell sa for siden:

Som nøtteallergiker og iherdig motstander av sukkererstatninger så ser det ut til jeg må ende opp med 70% sjokolade.


#9

Bergensis sa for siden:

[quote=Zoë;489012
Freia 70% med bringebær og pistasje er kjempegode!
.[/quote]

:nemlig: dei er jo fantastisk gode!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.