Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Engelske bøker til 11-åring

#1

apan sa for siden:

Jeg vet det har vært oppe før, men jeg lager en ny tråd. Storebrors desidert dårligste fag er engelsk, han synes det er både kjedelig og vanskelig. Han er ikke veldig dårlig, men han er mye bedre i alt det andre.

Jeg har lånt noen små engelske bøker til ham før, men som han sier "jeg leser dem ikke likevel" :dåne: .

Forslag til noe ekstra, noe morsomt, noe som han faktisk kan komme til å ville lese? Han er en svært god leser på norsk, så leseferdighetene er sånn sett ikke noe hinder.


#2

Tjorven sa for siden:

Snuppas lærer ber oss forsøke Roald Dahl. De skal straks lese en slik på skolen også.

Vi har gått til innkjøp av "Fantastic Mr Fox". Men leser hun den? :nono:


#3

Candy Darling sa for siden:

Vi har litt av det samme problemet, og har prøvd en god del av det som har vært foreslått i de forrige trådene. Han leser dem, men de engasjerer ikke.

Jeg tenkte akkurat å grave frem noen av tegneserietipsene fra Tally; noe litt mørkt og mystisk kunne nok gjort susen.


#4

Anne C sa for siden:

En pingles dagbok på engelsk er en slager her, men vår 4. klassing er god i engelsk. Men det er det første han prøvede ut når jeg forstod hvor god han faktisk er før jul. Han har lest de på norsk først, og vet da hva de handler om.


#5

mkj sa for siden:

Går sakte med engelsklesing for vår 12-åring, men hun har blitt veldig god i engelsk fordi hun sitter og glor på amerikanske sitcoms. Hadde et ordforråd som gikk gjennom taket på arket i forhold til forventning. Aldri så galt osv..


#6

Tjorven sa for siden:

Jeg synes ikke snuppa lærte noe som helst i engelsk fra 1.-4. Så nasjonale prøver var litt av et sjokk, men dette året har de lært mye mer. Heldigvis.

Skolen innser nok dette, for knertens klasse lærer veldig mye mer. (Det kan jo være læreravhengig. :vetikke: )


#7

Anne C sa for siden:

Ungen min har lært seg engelsk gjennom Minecraft og YouTube.


#8

apan sa for siden:

Ja, jeg er ikke så interessert i å øke skjermmengden selv om jeg tipper han kunne vært bedre med friere skjermtilgang.


#9

Ine sa for siden:

Barnebøkene til David Walliams.


#10

apan sa for siden:

Eller at de innser at 5. kommer brått. De sa på foreldremøtet nå at de skulle jobbe enda mer med engelsken fordi mange syntes det var vanskelig. Men enig i at de har lært mye i år. Det er nesten den eneste leksa som tar noe særlig tid. Det har han bare godt av, men han ville nok gjerne følt det gikk litt lettere. Han fikk nivå 2 på nasjonale prøver så det er greit nok, men han er på nivå 3 på de to andre.


#11

apan sa for siden:

Nei, det var det da....


#12

apan sa for siden:

Ja. Det er kanskje dit jeg også bør.


#13

Skilpadda sa for siden:

Det første Poden leste på engelsk, da han var ni, var tegneserien Bone, som er både god og spennende. (Han lånte den også bort, bind for bind, til kompisen sin, som leverte dem tilbake så snart både han selv og moren hans - en entusiastisk fantasyleser, hun også - hadde lest dem. :humre: )


#14

Anne C sa for siden:

Det var ikke et tips for lære mer engelsk heller egentlig. Jeg bare fortalte hvordan min unge har blitt så god i engelsk at jeg ikke var klar over det. Tipset mitt var en pingles dagbok på engelsk hvis han liker den type bøker.


#15

Tallulah sa for siden:

Hva slags bøker/tegneserier/filmer liker han? Hiawata liker Roald Dahl, Walliams etc, men den type bøker vil han ikke lese selv, men bli lest for.

På egenhånd liker han kjapp humor, og sluker også endel mine craft fan fiction som vi får kjøpt til kindle. Den er jo ikke akkurat på høyde kvalitetsmessig, men jeg syns ikke det er superviktig.

Ta en tur på Outland og finne engelske tegneserier?


#16

Anne C sa for siden:

Eldste sønnen min startet å lese tegneserien Bones i den alderen, kjøpt på Outland. Han er ikke like glad i bøker som lillebror, men god i engelsk han og.


#17

Tallulah sa for siden:

Jeg vil for øvrig anbefale kindle. Da føler han nemlig at han får skjermtid. :knegg: I tillegg leker han seg med å få bøkene lest for seg.


#18

Maverick sa for siden:

Jeg kjøper Donaldpocketene som gis ut på engelsk med uttrykk oversatt til norsk, de leser både ti- og tolvåringen. Og jeg, da. Ellers er det Terry Pratchetts barnebøker, for eksempel.



#20

Maverick sa for siden:

Ja, den er super og lettlest, Luftslottet!


#21

apan sa for siden:

Han liker ikke dem dessverre.

Ja, det er nok det beste. Jeg vurderer prøve Bone.

Han liker fantasy og spenning. Har lest alt av Percy Jackson, Kattekrigerne, Clue-serien, div andre spenning og fantasy.



#23

apan sa for siden:

Hvor finnes Donaldpocket på engelsk?


#24

Maverick sa for siden:

Da er Terry Pratchett og Neil Gaiman helt sikkert god match. :jupp:


#25

Maverick sa for siden:

I vanlige matbutikker. Gis ikke ut så ofte, da. Sjekk [url]www.egmont.no[/url]!


#26

apan sa for siden:

Takk!


#27

Tallulah sa for siden:

Mye fantasy og spenning på engelsk! Da er jo kanskje det en bedre match enn bøkene Hiawata leser, siden han foretrekker humor.

Liker han manga? Kan i såfall anbefale anbefale One Piece, Naruto og Usagi Yojimbo.


#28

Tjorven sa for siden:

Vi fikk snuppa til å bla gjennom en "dustedagbok" på engelsk i dag, og da hun innså at hun fikk det til, så ble hun veldig glad. Nå har hun lest flere sider. Det går ikke fort og hun spør litt underveis, men så lenge hun er motivert så er det greit for meg. Vi er ikke så opptatt av kvaliteten heller. At det leses prioriteres høyere.


#29

apan sa for siden:

Manga :vetikke:

Helt enig i det.


#30

millact sa for siden:

Samme problem her, dvs hun vil ikke lese engelsk, men hun er svært flink i engelsk. Men å lese på engelsk er visst ikke noe vits.


#31

Tallulah sa for siden:

Manga er japanske tegneserier. Ikke for alle, men mange barnlig ungdom liker dem.


#32

millact sa for siden:

I følge våre foreldresamtaler på 4. trinn i fjor var visst engelskfaget endret i fjor eller året før. De regnet med at 1. klasse da (min yngste gikk da i 1. klasse) kom til å lære mye mer og ha bedre kunnskaper på 4 trinn enn det eldste hadde i 4. Kanskje er mye endret?


#33

millact sa for siden:

Det er jo det samme som min 11-åring liker og leser. Lurer på om Harry Potter hadde fenget på engelsk, om hun er villig til å prøve. Hun elsker jo bøkene på norsk og filmene.


#34

Candy Darling sa for siden:

Fortunately, the milk var grei her, ikke mer. :mumle:


#35

ming sa for siden:

Min pode leste mye Marvel-tegneserier på engelsk i den alderen. De har en del sånt på biblioteket her, i hvert fall.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.