Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bilstol gruppe 2 - til snart 3 åring

#1

mocci sa for siden:

Vi må snart kjøpe ny bilstol til snuppa da hun har omtrent vokst fra den nåværende. Jeg har ikke peiling på hvilke bilstoler vi skal velge nå, snuppa er 94cm (lang for alderen) og 15 kg. Vi skal ha to bilstoler, trenger ikke være to like, den ene bør være lett å flytte. Finnes det bilstoler i denne gruppen som er kombi, altså kan stå både bakovervendt og forovervendt? Eller må man velge mellom bakovervendt eller forovervendt? Hva med beltestol, er det noe som kan passe eller er de bare forovervendt?


#2

Niobe sa for siden:

Beltestoler er bare forovervendt, og når hun er stor nok til å sitte forovervendt er det en beltestol hun bør sitte i. Dermed hadde jeg ikke kjøpt kombistol (både forover/bakovervendt), for hun bør uansett bytte til beltestol når dere snur henne.

Minsten sitter i Britax Hi-Way (Max-Way), og han er 109 cm høy nå. Han har fremdeles litt å gå på i lengden. Denne stolen gir høy og god sittestilling i vår bil (Ford Mondeo), så han har sittet veldig bra i den helt siden han var baby.


#3

Myria sa for siden:

Det er ikke anbefalt å bruke kombistoler forovervendt, de er for tunge. Når barnet ikke lenger kan sitte bakovervendt bør man bytte til beltestol.

Vi har Britax MultiTech, som er en kombistol, men vi bruker den kun bakovervendt. Det er vel den stolen vi er mest fornøyd med og at den har lang rygg var en av grunnene til at vi valgte den. Vi har også hatt Britax Hiway II.


#4

Linella sa for siden:

Vi har også vært fornøyde med MultiTech. Brukte det til barnet var ca 110 cm lang, og da hadde han fortsatt litt å gå på.


#5

mocci sa for siden:

Mange takk for tips, da ble jeg mye klokere! ;) Hvor lenge er det anbefalt at de sitter bakovervendt? Og når bør man bytte til beltestol ?


#6

Che sa for siden:

4 år er den anbefalingen som foreligger før de skal over i beltestol. Det er vel primært sett anbefalt at de sitter bakovervendt frem til da.


#7

Niobe sa for siden:

De bør sitte bakovervendt så lenge som mulig, og minimum til 4 år og 15 kg. Da bytter man til beltestol. Minsten blir 6 år i mai, og sitter bakovervendt fremdeles.


#8

IzziCreo sa for siden:

Har dere isofix i bilen?

Har dere det så vil jeg anbefale Maxi Cosi Two Way Pearl. Enkleste setet vi har vært borti (og det er endel), bygger lite i bilen, bruker tja, et halvt minutt på å klikke sete og base av. Også er det null krøll med belter som snur seg, er i veien når man tar barnet inn og ut etc. Langt i ryggen (det lengste vi målte av isofixsetene).

Som flere sier her - barna bør sitte bakovervendt til de minst er 4 år, aller helst også lenger.

Her finner du en tråd om bilstol i den klassen.


#9

mocci sa for siden:

Ja vi har isofix i begge bilene, har seter fra Besafe nå som sete nr 2 ( setet etter babysetet). Det er jo en vektgrense på 18 kg som sikkert går en stund til men må nok skifte før hun blir 3 til sommeren pga for kort lengde i ryggen. Takk for tips om stol og tråd. 😉


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.