Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Influensavirus, levetid og klorin

#1

noen sa for siden:

Jeg ligger rett ut med noe som ligner mistenkelig på influensa. Jeg ønsker å få huset mest mulig virusfritt før resten av gjengen kommer hjem uti uken. (De kom seg heldigvis usmittet avgårde på vinterferie.) Er det da vann med klorin som gjelder? Kan man bruke det på alle flater? Lakkert tre, mobiltelefon, fjernkontroller osv.? Hvor sterkt må det være for at det skal funke. Hvor lenge overlever influensavirus utenfor kroppen egentlig? Det ble visst mange spørsmål på en mandag morgen...


#2

Ru sa for siden:

helsenorge.no/sykdom/lunger-og-luftveier/influensa

Et par timer, står det her. Altså hvor lenge viruset lever utenfor kroppen.
Jeg hadde ikke gått løs med klorin om det ikke dreide seg om noe omgangssyke, jeg hadde spritet noe og vasket vanlig noe vil jeg tro. :vetikke:


#3

noen sa for siden:

Ja, hvis det er to timer, kan jeg jo ta det helt med ro. Mente jeg leste noe i går om at influensavirus kunne leve opptil 48 t på en brødfjøl, men da hadde jeg 39,5 i feber og var på ingen måte på nett.


#4

Geitrams sa for siden:

Klorin bruker jeg kun ved omgangssyke. Ellers holder det med god håndvask og evt sprit hvis man ikke har anledning til å vaske hendene.


#5

Minerva sa for siden:

Aner ikke, men masse god bedring! :klem:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.