Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Eg har kjøpt mitt siste glass Santa Maria salsasaus

#1

Tussa sa for siden:

For i går lagde eg sjøl. :stolt: Fy flate, det er var ti millionar gongar bedre. Så til dei som framleis er uvitande; fram med foodprosessoren, putt opp i kvitløk, løk, paprika, chili, tomatar, salt, peppar og sukker!!



#3

Tussa sa for siden:

....og nok en gong tenkte eg, Mim hadde vore så stolt. :D


#4

Mei sa for siden:

Vi har også laget selv de siste månedene - oppskriften din blir enda bedre om du putter oppi en hel del frisk koriander :jupp:


#5

Tussa sa for siden:

Trur du? Eg er ikkje så veldig begeistra for koriander egentlig. Prøvde det i guacemolen for litt sida etter et tips, men syns ikkje det var så godt. Men kanskje eg skal prøve i salsaen! Takk for tips!


#6

Kirsebær sa for siden:

Jeg må kanskje vurdere å kjøpe meg en sånn foodprosessor, blender, moser-sak.
Det hadde vært morsomt å forsøke litt slike ting.


#7

Nooria sa for siden:

Det må jeg prøve! Kunne du antydet litt mengde av hver? Bruker du ikke knuste tomater?


#8

Syrin sa for siden:

Så spennande! Aldri tenkt at ein kunne lage sjølv, men det kan ein jo så klart! Har du oppskrift her? Er det Mim som står bak?

For å spare tid kan ein kanskje koke det opp og hermetisere?


#9

Candy Darling sa for siden:

Ordentlig oppskrift, takk! :vilha:


#10

Harriet Vane sa for siden:

3-5 friske tomater evt. 1 boks hermetiske
1 liten eller en halv rødløk
1-2 fedd hvitløk
1 paprika
1/2- 1 frisk chili
saften av 1 lime
(1 ss finhakket frisk koriander, evt. tørket)
1-2 ts sukker
1/2 - 1 ts salt
grovmalt pepper

Skåld tomatene (skjær kryss og ha dem i kokende vann 15 sekunder, ta opp, legg i iskaldt vann i 15 sekunder og ta av skallet. Skjær evt ut den harde greien i midten, ha i blenderen)
Del løk, hvitløk, paprika opp i litt mindre biter, kjør med tomatene, men kort kort, det skal være litt konsistens. Smak til med limesaft og krydder. Ferdig!


#11

Dixie Diner sa for siden:

Jeg prøvde en oppskrift for lenge siden, den ble ikke god så jeg har kjøpt siden. Elsker den kjøpte, men jeg skal prøve Mims oppskrift nå, den er sikkert bedre. :)


#12

Harriet Vane sa for siden:

Jeg har koriander i guacamolen, jeg. Også dropper jeg det i salsaen. Jeg er litt forsiktig med den ferske chilien, så jeg ville begynt med en cm eller to, smakt til og evt hatt i mer. Det er så utrolig forskjell på chilier. Husk å ta ut frøene.


#13

Tussa sa for siden:

Eg gjor omtrent som Mim, men hadde ikkje lime i hus så det hadde eg ikkje i. Og så brukte eg hermetiske tomatar som eg silte for å kvitte meg med litt væske.

Korleis er det å fryse slikt, Mim?


#14

Tussa sa for siden:

Eg lagar guacemole heilt plain med avocado, kvitløk, salt og pepar. Og eg syns min er aller best av alle. :D


#15

Harriet Vane sa for siden:

Jeg er ikke overbevist om at å fryse ferske tomater er en greie. Men jeg tror du kan ta det på helt rene glass, helle litt olivenolje på toppen og sette i kjøleskapet. Det burde holde en uke.


#16

Harriet Vane sa for siden:

Jeg hiver evt. salsarester i kjøttsausen eller tomatsuppa.


#17

Dixie Diner sa for siden:

Salsa under osten på ostesmørbrød er også knallgodt. Eller i lasagnesaus, faktisk (tacolasagne). Det er også snadder i Chili con carne, på pizzabunn (ikke på alle pizzaer, selvsagt), og i en spesiell rett med sei som står i en GR-kokebok jeg har. Mexicansk sei. Mmm.

Når jeg og mannen min virkelig skal kose oss på fredags- eller lørdagskvelden kjøper vi inn en stor pose med nachochips og har skåler på bordet med guacamole (hjemmelaget, kjøpt smaker jo bajs), varm cheddardip, salsa og rømme. Av og til steker jeg krydret kjøttdeig også, men det er når jeg virkelig slår på stortromma. :knegg: Nyydelig.


#18

daffy sa for siden:

Lager du cheddardippen selv? Isåfall ber jeg pent om oppskrift!

Et annet spørsmål; er ikke hermetiserte tomater egentlig bedre enn ferske, med mindre de ferske er av helt eksepsjonell god kvalitet? Hva er deres erfaring med dette? Når velger dere det ene frem for andre i matlaging? Må den hermetiske alltid kokes opp eller bruker dere den rå i salsaoppskriftene over?


#19

Mei sa for siden:

Vi fryser salsaen vi, og bruker ferske eller hermetiske tomater som ikke kokes først. Det er veldig viktig å ikke finmose dem. De gangene vi har brukt blender har det blitt salsa-smoothie og det er ikke godt!

Iset: hva er oppskriften på cheddardipen?


#20

Dixie Diner sa for siden:

Nei lager den ikke selv. :sparke: Det er Old El Paso-pose. Har brukt den samme dipen som saus til macaroni & cheese, knallgodt. Lager den selvsagt tynnere da. Den er helt gul-oransje og smaker fantastisk.


#21

carolin sa for siden:

Det hørtes godt ut! Den må prøves en dag.

Jeg lager de fleste sauser selv, men akkurat salsasaus har jeg ikke engang tenkt på at man kan lage selv. Takk for oppskrift! :blomst:


#22

Camomilla sa for siden:

Den salsaen hørtes god ut.
Skal prøves!


#23

Harriet Vane sa for siden:

Ostesaus

2 fess hvitløk, 1 hakket løk, 2 bokser hermetiske tomater kokes opp. Ha i 1-2 ts spisskummin, 1 hakket chili uten frø, litt salt, 1 ss sukker, litt pepper og kok inn i 5 minutter. Ta kjelen av varmen og rør inn 1 boks philadelphia og 200 g revet cheddar. ha i en neve hakket koriander, og la gryten stå på svak varme. Viktig med slipp-belegg i kjelen!

Denne bør dere prøve! Dette er sausen sin! Enorm porsjon, kan godt kuttes ned til halve til en vanlig middag.


#24

Tussa sa for siden:

Den høyres kjempegod ut! Takk for oppskrift!

I dag skal eg lage tomatsuppe frå botnen. :stolt:


#25

daffy sa for siden:

Tusen takk, denne sausen høres kjempegod ut. Nachos med ostesaus, hjemmelaget tomatsalsa og guacemole står på menyen innen få dager!


#26

Harriet Vane sa for siden:

Denne her kan dere prøve:

1 beger lettrømme (øko så klart!)
1 kopp revet engelsk Cheddar
1/4 kopp hakket løk
1/2 grønn paprika
1/4 ts salt
1/8 ts tabasco saus
1 ss melk



#28

daffy sa for siden:

Oppfølgingsspørsmål; jeg har aldri kjøpt Cheddar før, har dere forslag til et godt Cheddarmerke?


#29

Harriet Vane sa for siden:

Sånn er det. :filer:


#30

Tussa sa for siden:

Er dette uten kokings og sånn det da?

:love:


#31

Harriet Vane sa for siden:

Uten kokings, ja. bare ta den i blenderen.

Hvis du har lyst på den smelte-smaken, bytter du ut rømme med cremefraiche, varmer den opp med osten oppi og tar oppi resten av ingediensene og stavmikser hele greien. :riktig:


#32

Tussa sa for siden:

Og som den GreteRoedejunkien eg er, kan eg bruke kesam? :o


#33

Harriet Vane sa for siden:

Til den kalde, men ikke den varme.


#34

Gaia sa for siden:

Her var det jo masse gode sauseoppskrifter. Jeg har holdt meg unna tråden fordi jeg trodde den inneholdt ekkel informasjon, jeg. :flau:

Jeg kutter ofte ut lime i salsa, men syns korrander er et must. :deler:


#35

Gremli Skremli sa for siden:

Jeg skjønner ikke hvordan folk klarer seg uten blender. Mannen min lager både juice og salsaer i den. (Men han synes også ferdigsalsaer smaker ketchup.) Bravo, Haugtussa! Og du behøver ikke ha med koriander, det kan bli for mye smak også.


#36

Nessie sa for siden:

Jeg laget GR sin tomatsuppe en gang.. den var ikke noe å rope hurra for synes jeg :sparke:

Denne salsaen høres jo herlig ut, men det må iallefall kunne oppbevares en stund, for er er det kun jeg som spiser salsasaus. Og jeg er litt for lat til å lage dette kun til meg selv :rødme:


#37

Kaprifol sa for siden:

Jeg må dele en oppskrift på tomat- og olivensalsa med dere. Smaken minner meg veldig om Mexico. Og det er jo ikke så dumt! :)

6 tomater skåldes ca 20 sek. i kokende vann. Både skinn og frø fjernes. Kutt opp i biter.
1 dl svarte steinfrie oliven kuttes i biter
1/2 dl finhakket koriander
1 finhakket rødløk
1 ss rødvinseddik (kan man nok erstatte med limesaft tenker jeg)
1 fedd hvitløk


#38

tiril sa for siden:

Abbonere................:ja:


#39

Tussa sa for siden:

Og i dag laga eg pesto. :stolt:



#41

Tussa sa for siden:

Nennes rundstykker. :stolt:

Oreokake. :stolt:

Dette er min skrytetråd. :D


#42

Karamell sa for siden:

Du er blitt litt av en husmor, snuppa!


#43

Tussa sa for siden:

Men ikkje sei det til nokon.... ;) Ødelegge jo imaget mitt må vite!


#44

Karamell sa for siden:

:knegg: Guniss sa det også i dag, at du var rene husmoremnet for tiden.


#45

Tussa sa for siden:

:eek: Har dokke baksnakka meg?? :knegg:


#46

Karamell sa for siden:

Ja :fnis: Guniss sladret.


#47

Nessie sa for siden:

Næh... :blånn:

:fnise:

Bare vent til jobbhverdagen kommer :erte:


#48

Tussa sa for siden:

Tja, med 75 % jobb, 100% barnehageplass og fri kvar tredje veke trur eg jammen eg skal få tid til litt av kvart. :filer:


#49

Katinka sa for siden:

Når kommer oppskrifta på en guacamole som får det til å krible i kneskåle(ne)?


#50

Tussa sa for siden:

:fnise:
Er sikkert ikkje kjedelige, men rågode min du vente på, men du kan få min mens du vente. :blafre:

Et fedd kvitløk pr avocado. Mos godt og smak til med salt og peppar. :cool:


#51

Karamell sa for siden:

I tillegg har jeg i litt sitron eller lime.


#52

HP sa for siden:

Vi bruker å ha litt salsa og løk i guacamolen også, blir veldig godt.

Takk for salsa- og ostesausoppskrifter!


#53

Mei sa for siden:

Chilli eller tabascosaus hører til i guacamole :jupp:


#54

Ole Brumm sa for siden:

Her var det mye snadder.
Må notere de ned i boka.

Haugtussa: flinke husmora. :dulte:


#55

Gerbera sa for siden:

Takk for flott oppskrift på salsasaus!

Måtte prøve å lage selv, da minsteprinsessa reagerer hvis jeg spiser løk.

Og den ble veldig god, selv uten løk (hadde i litt purre).


#56

Tammen sa for siden:

Takk for fine oppskrifter!
Har aldri egentlig vært begeistret for salsa, men dette var virkelig noe annent! :nam:
:blafre:


#57

muffin sa for siden:

så mange bra oppskrifter, har lært mer her en på skolekjøkkenet!


#58

safran sa for siden:

Litt rømme, litt lime, litt rødløk, litt sukker og litt koriander i tillegg - så er du der. :nam:


#59

Harriet Vane sa for siden:

Kan også anbefale å ha i halve cherrytomater.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.