Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppvaskmaskinen er obsternasig

#1

Kirsebær sa for siden:

:gaah: Oppvaskmaskinen min er frekk som få, og nekter å vaske koppene mine. I og med at mannen er på vinterferie kan jeg ikke sette han igang med oppvask heller, så jeg må finne ut av dette. Jeg vasker ikke kopper for hånd. :skuffet:

Når jeg trykker på ønsket program og startknappen, høres det ut som maskinen starter, men så går det 30 sekunder, så stopper den.
Det blinker en lampe som indikerer at det enten er :
-Skitne filter
-Bøy på avløpsslangen
-Vannlåsen er lukket

Jeg har renset det filteret som jeg ser er der (nede i bunnen der avløpet er), og jeg har sjekket at vannlåsen står riktig. (Vi driver ikke og skrur av og på den, så den står slik den alltid har stått). Bøy på avløpsslangen er vel lite trolig all den tid ingen har flyttet på oppvaskmaskinen/kjøkkeninnredningen de siste 3 årene. :knegg:

Hva er neste punkt på programmet da? Finnes det noen filter jeg ikke har tenkt på? Jeg håper så veldig jeg slipper å ringe Whirlpool, for vi har ikke en veldig trivelig historie, og jeg er sikker på at alle varsellampene på servicekontoret blinker hvis nummeret mitt kommer opp i displayet. (De har elendig kunnskap og kundeservice, og jeg måtte nesten fortelle det til dem en gang... :sparke:)


#2

frukt sa for siden:

Min vil ikke tømmes, og da viste det seg at det var en liten plastbit eller noe som satt fast i pumpa. Fikset det helt selv. :kry: Fikk litt hjelp av en youtube video da. Prøv å google modellen så finner du kanskje en quick fix.


#3

oslo78 sa for siden:

Sensoren nede i avløpet kan være skitten. Bruk oppvaskbørsten og børst rundt nedi der.


#4

GydaG sa for siden:

Har du prøvd å fylle på et par mugger varmt vann og så starte den igjen?
Høres nemlig ut som vår gamle, den drev på sånn hele sitt liv, men ble nylig skiftet ut. Etter to år, for da gadd de ikke komme og se på den mer.


#5

Kirsebær sa for siden:

Enkleste rådet først. :knegg: Nå skal jeg børste nedider med en oppvaskkost og se om det hjelper for noe. Og fylle vart vann inni.

Youtube og pumpe og slikt får være plan B. :skremt:


#6

frukt sa for siden:

Det var slett ikke vanskelig altså. Trengte ikke skrujern engang. :jupp: Men det er nok litt forskjeller mellom de forskjellige merkene og modellene.


#7

Kirsebær sa for siden:

Hm. Det funket ikke.
Og jeg har så dårlig lys på kjøkkenet at jeg må vente til i morgen med å se mer på det, tror jeg. Tipper jeg må ringe Whirlpoolgjengen. :mumle:


#8

polarjenta sa for siden:

Så det nytter ikke å snakke til den? True med at den blir byttet ut dersom den ikke skjerper seg?


#9

-ea- sa for siden:

Du har fått opp alt av filter og renset hele kladasen nedi der?


#10

Einhyrningur sa for siden:

Vår fra Ikea er helt rævva (beklager ordbruken, men den er det). Den starter og stopper like fort, da må vi nedi og vaske med kostog fylle på MYE varm vann. Da pleier den starte igjen. Hvertfall etter forsøk fem.


#11

-ea- sa for siden:

Du har ikke vært borti kranen og slått av vanntilførselen da?


#12

Pelle sa for siden:

Vår vannslange bøyer seg av seg selv pga vinkel, så det hender vi må sette den tilbake I rett posisjon. Ellers får vi feilmelding. Fikk hjelp av youtube ved å google feilmeldingskoden.


#13

Kirsebær sa for siden:

Jeg mener den bryteren står slik den alltid har stått. :usikker: Men jeg har prøvd å skru den motsatt, og skrudd den tilbake. Ikke noe forskjell. :skuffet:

Den biten av vannslangen jeg ser er under vasken og tilkoblet under der. Ser helt fin ut.

Nå kjøpte ikke vi vår fra Ikea, men det er nå Whirlpool likevel, og vi liker'n ikke. :skuffet:

Jeg skal prøve å tømme, fylle med varmvann, bruke vaskekosten nedi der én gang til.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.