Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan oppbevare sjokoladekake?

#1

Kirsebær sa for siden:

Som den gode husmor jeg jo er, slang jeg sammen en sjokoladekake i kveld. Grunnen var selvsagt at jeg ikke hadde kjøpt sjokolade på butikken og fikk et enormt søtsug. :knegg: Men siden jeg slikket bollen (og da altså spiste halve kakerøren...) ble jeg kvalm og skal ikke spise kake likevel. Hvordan oppevarer jeg den best til i morgenkveld når sønnen kommer hjem fra vinterferie?

Kjøleskap? Brødskuffen? I formen sin? Ut av formen sin? Med glasur? Uten?


#2

Niobe sa for siden:

Vanlig langpannekake holder seg fint på benken, men jeg hadde satt den i kjøleskap. Med glasur, så den får trekke litt.


#3

millact sa for siden:

Jeg pleier å sette den i kjøleskapet.


#4

frukt sa for siden:

Enig med Niobe.
I formen med glasur så blir den ikke så tørr.


#5

Kirsebær sa for siden:

Det er selvsagt ikke en langpannekake, for jeg kjenner meg selv så godt, at det kan jeg ikke ha. Da blir det mye kakespising. :knegg: Det er en kake som er ca 12 cm i diameter. :hjerter:

Kjøle helt ned og sette i kjøleskap med pose rundt?


#6

frukt sa for siden:

Jeg kan forresten veldig gjerne oppbevare den for deg. :jupp: I magen min. :D :sjokoladekakesulten:


#7

millact sa for siden:

Jeg pleier det.


#8

Syrinx sa for siden:

Legg et klede eller matpapir over og sett den inn på et kjølig rom, soverom (fortrinnsvis et som ikke er i bruk akkurat i natt) feks. Da slipper du å vente på at den skal avkjøles.


#9

Nextlife sa for siden:

Dersom det er en ordinær sjokoladekake anbefaler jeg å oppbevare den i noe høyere temp enn kjøleskap. Der vil den gjerne bli tørr, og det krever noen timer i romtemp for å få den myk og saftig.


#10

Bayone sa for siden:

Med glasur inne i stekovnen (kald så klart ;) )


#11

Karamell sa for siden:

Med glasur i kaldt rom/ evt kjøleskap.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.