Som den gode husmor jeg jo er, slang jeg sammen en sjokoladekake i kveld. Grunnen var selvsagt at jeg ikke hadde kjøpt sjokolade på butikken og fikk et enormt søtsug. :knegg: Men siden jeg slikket bollen (og da altså spiste halve kakerøren...) ble jeg kvalm og skal ikke spise kake likevel. Hvordan oppevarer jeg den best til i morgenkveld når sønnen kommer hjem fra vinterferie?
Kjøleskap? Brødskuffen? I formen sin? Ut av formen sin? Med glasur? Uten?
Det er selvsagt ikke en langpannekake, for jeg kjenner meg selv så godt, at det kan jeg ikke ha. Da blir det mye kakespising. :knegg: Det er en kake som er ca 12 cm i diameter. :hjerter:
Kjøle helt ned og sette i kjøleskap med pose rundt?
Legg et klede eller matpapir over og sett den inn på et kjølig rom, soverom (fortrinnsvis et som ikke er i bruk akkurat i natt) feks. Da slipper du å vente på at den skal avkjøles.
Dersom det er en ordinær sjokoladekake anbefaler jeg å oppbevare den i noe høyere temp enn kjøleskap. Der vil den gjerne bli tørr, og det krever noen timer i romtemp for å få den myk og saftig.