Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

The Maze Runner i 11-årsdag?

#1

Tuddelu sa for siden:

Ser etter aktuelle filmer for visning i 11-årsbursdagen til junior. Storesøster foreslår den første Maze Runner-filmen, "Ildprøven". Den har 11-årsgrense, men er den kanskje for skummel? Jeg har ikke sett den selv, så jeg vil gjerne ha innspill! Og hvis den ikke er grei, har dere andre forslag?


#2

apan sa for siden:

Storebror så den i en 11-årsdag i fjor (da han var 10. Kompisen var 11). Storebror og en jente i klassen hans var de eneste på 10. De begynte å gråte begge to, og det var flere andre som gråt/ ble redde. Storebror er jo (som du kanskje vet) ikke ekstremt pinglete. Mammaen til bursdagsbarnet konstaterte i etterkant at det ikke var et godt valg.


#3

apan sa for siden:

Jeg har ikke andre forslag, men henger her for tips. Tenker du at teksting er greit, Tuddelu? Jeg lurer på om vi bør ha norsk tale.


#4

Nelly Nickers sa for siden:

Så filmen i går. Den var dyster og slutten var åpen og brå. Ville ikke vist den.

Hva med den norske bilfilmen, Børning? Har ikke sett den selv, men har forstått det som om mange litt store barn syns den er hysterisk festlig.


#5

Bayone sa for siden:

12-åringen har nettopp sett den og likte den, men synes det var noen skumle scener. Vår 12-åring tåler en del og liker skumle filmer. Mannen anbefaler ikke den til en 11-års dag, da skal du kjenne ungene godt og vite at de tåler det.


#6

Teofelia sa for siden:

Hvis det er en 11-årsdag nå i februar/mars, vil jo flertallet av gjestene være under aldersgrensen. Noen med kanske så mye som nesten et år. Jeg ville valgt noe annet. (Jeg har ikke sett filmen og snakker kun om prinsipp her.)


#7

Pelle sa for siden:

Jeg tror en del synes den er skummel. Slutten er rotete og bærer preg av en oppfølger.


#8

apan sa for siden:

Jeg er ganske sikker på at Tuddelu er overbevist om at hun bør finne en annen film nå :humre: .


#9

Kaija sa for siden:

Den er ganske brutal, egentlig. Eldsten min hadde kinobursdag på 14-årsdagen, og så denne da. En av de jevngamle gjestene syntes den ble for tøff, og valgte å gå ut. Mulig denne gjesten vår var spesielt tander, men jeg ville nok tenkt et par ganger før jeg valgte den som film for 11-åringer.

Og så er ikke filmen spesielt god heller.


#10

Teofelia sa for siden:

Tror du? :knegg:

#11

Snippa sa for siden:

Hehe, jeg føyer meg inn med resten og sier nei.
Jeg kan høre med S om han har noen gode forslag i morra. Ellers fortsetter jeg å foreslå titler jeg tror jeg har foreslått før: gamle filmer: Indiana Jones, Goonies, Gremlins, E.T.
Eller hva med en Star Wars-klassiker?
Tin tin (2011), Operasjon Arktis, Keepern til Liverpool (ja, den tror jeg at jeg hadde valgt!), Kurt blir grusom, Pitbullterje.


#12

apan sa for siden:

Jeg ser for meg Tuddelu komme tilbake, se at hver eneste en mente hun burde vise en annen film og så konkludere med at hun ville vise den likevel.


#13

apan sa for siden:

Men i den andre diskusjonen som du, Tuddelu og jeg tilfeldigvis var involvert i om film :humre: for ikke lenge siden mente du vel at vi burde ha norsk tale? De første har ikke det?


#14

Snippa sa for siden:

Nei, men de har så enkel handling at det går greit.
Fordelen med gamle filmer er at tempoet er betydelig lavere enn på nye ;)
Men ellers er jeg enig med meg selv i at mange ikke klarer å lese tekst, ja!


#15

Tuddelu sa for siden:

Point taken :knegg:

Jeg tenker i utgangspunktet at teksting er greit, men det kommer sikkert litt an på filmen. Vi så en Indiana Jones-film i fjor. Én av gutta ville ikke se den, men de andre syntes den var stas. Han er anti-Star Wars, så det utgår. Operasjon Arktis vet jeg mange, inkl han selv, har sett. Tror han vil ha noe med litt spenning/action ...


#16

Tuddelu sa for siden:

Kanskje Børning kan være noe, ja? Har ikke sett den selv.

Flere forslag?


#17

Tuddelu sa for siden:

Percy Jackson og Lyntyven, må vel være grei? Storesøster er Percy-fan og har lest alle bøkene flere ganger, samt sett filmene. Jubilanten selv har verken lest eller sett. Men den må vel fenge 10-11 år gamle gutter?

Tar gjerne flere tips!


#18

Snippa sa for siden:

Ja, den tror jeg funker fint :jupp:


#19

Tjorven sa for siden:

Børning funker fint.

Jeg har en tander 11-åring. Hun er svært langt unna å kunne se Maze runner. Hun har sett traileren, og hun ble satt ut av bare den i ukesvis.


#20

IzziCreo sa for siden:

Nei, den er tøff for mange og film to er ihvertfall virkelig heftig. Jeg så den på premieren med mine to på 11 og 13 og var glad jeg var med.

Spoiler
Superraske zombier
er dritskummelt - og vi er ikke pysete på film altså.

Noen av disse har 11 årsgrense, så det bør sjekkes med foreldre om det er ok. Litt vanskelig alder, da de gjerne vil ha noe mer enn "barnefilmene".

Trollmannens Læregutt kan være en film som ikke så mange har sett.
National Treasure
Harry Potter
Battleship
Pacific Rim
San Andreas
Percy Jackson 1+2 (men den har sikkert mange sett)
Dum og Dummere 1+2
Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day
Peter Pan
Space Jam (den er jo vanvittig morsom, men tror ikke så mange her til lands har sett den)
Småspioner 1-4
Den Magiske Leketøysbutikken
Som Hund og Katt 1-2
Hundehotellet


#21

Martis sa for siden:

Vi har tidligere vist En natt på museet, og den fungerte fint. Der snakker de også norsk. Ellers har Percy filmene vært veldig populære hos vår 11 åring.


#22

millact sa for siden:

Det tror jeg. Min 11-åring så den forleden med to venninner.


#23

Snippa sa for siden:

En natt på museet funker fint her og :jupp:


#24

Tuddelu sa for siden:

Ja, En natt på museet har jeg også som et alternativ! Tenker jeg lar han velge mellom den, Percy og Børning. Satser på at alle de blir bra :jupp:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.