Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilken størrelse i jakke på Isbjørn of Sweden?

#1

Musemus sa for siden:

Lillebror på 4 år er 105 cm og 14 kg (veldig smal). Hvilken størrelse i Isbjørn-skalljakke? 98/104 eller 110/116?
Prøvde å måle opptil Molo vinterjakka i str 116, og det ser ut som at Isbjørn-jakka er en god del lengre enn Molo-jakka. Og Molo-jakka er stor til han.
Ser det står mål på Lillevanilje, men klarer ikke helt å tenke her, kjenner jeg.
Dere som har kjennskap til jakka - hvilke størrelser har dere brukt?


#2

shute sa for siden:

De er store. Ungen bruker str 116 i det meste nå, men går fremdeles i Isbjörn-skalljakken i 98/104.


#3

Musemus sa for siden:

Takk.
Er du fornøyd med den?


#4

Tjorven sa for siden:

De er veldig store. Vi har akkurat ryddet bort knertens jakke i 110/116. Han er 8 år og 130 cm lang.


#5

shute sa for siden:

Ja, veldig fornøyd med jakken. Den ser helt ny ut etter to og et halvt års bruk, men jeg tar forbehold om at Ungen ikke er en som sliter ut klær.


#6

Vianne Rocher sa for siden:

Min erfaring er at de ikke er så voldsomt store... De er litt som p.o.p. Lange i ermene, korte i kroppen.

Min eldste et 132-ish cm og har sommerdunjakke i 154 som ikke fremstår som mer enn bittelitt romslig. Mellombror har samme jakke i 104 og han er ikke tre år enda og bruker stort sett 98 i annet tøy, den passer perfekt nå.

Jeg har vært fornøyd med tøyet vi har fra Isbjørn, men at det skal være så spesielt slitesterkt er ikke heeeelt sant. Eldste har fått rifter i både vinterjakke og skalljakke. Han er en røff leker.


#7

Tjorven sa for siden:

Vi har også erfart at den er veldig slitesterk. Den ble brukt av begge mine unger i flere år, og den som arvet den etter oss trodde at den knapt var brukt.


#8

Musemus sa for siden:

Takk for tilbakemeldinger. Sånn i forhold til målene som står så er han nok på 98/104 i Isbjørn-jakka.
Jeg har alltid hatt lyst å prøve den, så lurer på om tiden er inne nå.
Vi bruker stort sett HH i skallklær og er superfornøyd! Bergans har vi også, men der er det rifter i både jakke og bukse.


#9

Musemus sa for siden:

Oi. Han her er knappe 4 år og 105 cm lang, så vil ikke tro de hadde passa i samme størrelse.


#10

millact sa for siden:

Synes også den er stor, skalljakken i alle fall. Har en ny en i 122/128 til min sønn som er 125 cm lang nå, men den er alt for stor foreløpig. Mulig han kan bruke den til høsten, men slettes ikke sikkert.


#11

Tjorven sa for siden:

Noe av grunnen er nok at jeg ikke synes at ungene trenger så veldig store klær. Jeg ser at en del barn bruker klær som jeg ville definert som altfor store.


#12

Vianne Rocher sa for siden:

Her er min gutt helt til venstre i skitøyet sitt i 122/128 i fjor (med muligheten til å legge ut en søm i jakken slik at ermene ble lengre). Jakken har ikke noe mer lengde enn det den bør ha om det skal være behagelig og bevege seg uten glipp og buksa ligger ikke i folder. Det passet da helt perfekt og var da 2. (og siste) sesong han brukte det.

Her er snart treåringen i sin jakke i 98/104, tatt på vinterferie forrige uke (tar det bort straks).

Begge barna mine er smale (jeg vet at mellomste ser rund ut, men det er bare i kjakene), så de har god plass i bredden, men det blir for knapt i ermer og benlengde.

Jeg kan forresten ikke fordra å ha på ungene for store plagg, det er noe av det mest upraktiske, og uhensiktsmessige jeg kan tenke meg på klesfroten (har jobbet i barnehage og sett noen eksempler på "vokse seg inn i tøyet-tankegangen"). Klærne blir jo bare slitt på rare steder og stygge før de passer uansett, dermed er det ikke det som "greia" hos oss heller.


#13

millact sa for siden:

VR: Kanskje vintertøyet er mindre i str enn skallklærne? Enig i at jakkene sitter fint på dine to og er passe, ikke for store.


#14

Vianne Rocher sa for siden:

Kanskje? Eldste har skalljakke i 134 og den passer akkurat nå, og det er jo ikke så rart i.o.m. at han ligger der nå. Nei, ikkje vet eg altså :knegg:.


#15

Musemus sa for siden:

Tusen takk for bilder. Men nå gjorde du det jammen vanskelig, VR.
Jeg ser jo på bildene dine at klesstørrelsen stemmer - men sånn i følge målene på skalljakka så er 98/104 neeesten som 116 i Molo.

Hm. Hm. Hmmm.

Noen som har bilder av skalljakka på barna sine og vil legge ut?


#16

Vianne Rocher sa for siden:

:humre: Ikke meninga å gjøre det vanskelig for deg! Jeg kan kanskje få tatt et bilde av eldste i sin skalljakke i dag, men jeg lover ingenting, for det er kaos hos oss for tiden (#fuktskade).


#17

Musemus sa for siden:

Hvor lamg og tung er snart 3-åringen din, VR?


#18

millact sa for siden:

Jeg kan ta mål av vår skalljakke i 122/128, men det hjelper gjerne ikke? Den er i alle fall stor. Til sammenlikning har han i vinter brukt en Kappahl vinterjakke i 128 (noe stor, men går) og en McKinley vinterjakke i 128.


#19

Musemus sa for siden:

Takk, millact. Det står mål inne på Lillevanilje, men jeg får det lizzm ikke helt til å stemme likevel. Mulig jeg bare rett og slett skal måle gutten og sjekke opp mot det - men nå ligger han rett ut med masse feber, så får ta det i morgen.

Er jakkene verdt 900,- ? (på salg)


#20

millact sa for siden:

Aner ikke. Jeg betalte kun noen få hundrelapper for den på salg.

Vi har ellers en Bergans skalljakke og en HH tech skalljakke. Vil si begge er like gode. Brukes som regntøy også her. Bergans jakken betalte jeg 500 kr for på salg mens HH tror jeg kostet 700,-

Ja, 900 er nok ingen upris.


#21

Vianne Rocher sa for siden:

Han er ca. 95cm og veier mellom 13-15 kg. Sommerdunjakken favner tettere enn skalljakkene.


#22

Musemus sa for siden:

Jeg pleier å kjøpe HH-skalljakkene til rett over 400,-kr på salg. Og jeg elsker de jakkene! Men så har jeg falt helt for fargen på én av Isbjørn-jakkene. :o


#23

Musemus sa for siden:

Jeg bestilte 98/104, og den sitter helt perfekt. Om den skulle vart etpar sesonger, så burde den vært hakket større - men sånn den er nå, syns jeg ikke han kunne hatt større.
Den er superfin - bestilte jubileumsutgaven i petrol, og den er så fin!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.