Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp! Squash!

#1

allium sa for siden:

Jeg gjorde nok et forsøk på å dyrke squash i år. Tidligere forsøk har bare endt med at de starter å vokse, men råtner før de er store nok til å høstes. Så jeg var ikke altfor optimistisk.

Men her gror det, gitt! Hittil har jeg bare kuttet den i biter og hevet i salaten, men det begynner å bli litt vel mye til at det går an å fortsette sånn.

Så jeg trenger oppskrifter. Og går det an å fryse squash?


#2

Kaprifol sa for siden:

Så flink du er!

Jeg bruker det i wokmiddager, da bruker jeg fersk som jeg kutter selv.

Det er jo vitterlig squash i ferdigblandinger med wokgrønnsaker også, så jeg tror det bør gå greit å fryse ned hvis man forveller først og så fryser ned. Har aldri prøvd det selv, men kanskje andre har erfaring?

Jeg prøvde å fryse rå brokkoli en gang og det ble helt motbydelig. Så rå squash tror jeg ikke kan fryses direkte (tipper det).


#3

Skilpadda sa for siden:

Vi pleier å ha squashbiter i pastasaus (tomat-/kjøttsaus). Steker dem litt i olje, gjerne med litt hvitløk, og blander dem i sausen like før vi spiser.


#4

Kaija sa for siden:

Jeg synes fylt squash er kjempegodt.
Del squashen i to og skrap ut en del av innmaten. Lag fyll med f. eks. kjøtt-og tomat (Kan bruke innmaten fra squashen oppi.) Legg fyllet i det uthulede rommet og dryss over ost. Stekes i ovnen i ca 15 min. Husker ikke gradene nå.

Finnes sikkert mange oppskrifter på det på nettet.


#5

Pamina sa for siden:

Kylling med squash

Pepre (bruker fempepperblanding) et kyllingbryst pr person (ettersom hvor mye familien spiser)

Stek dem i en panne slik at du får stekeskorpe, ikke stek dem ferdig, men legg dem til å hvile på en tallereken.

Kutt opp to til tre squash i biter
1 løk
2-3 fedd hvitløk
15-20 champignon

Stek grønnnsakene lett til de får en gylden farge

Hell på 1/2 - 1 liter grønnsaksbuljong (jeg bruker Maggi buljongpulver) og la pannen stå og koke ut

del kyllingen i skiver og legg oppi buljongen.

Når buljongen har redusert heller du på kremfløte og lar blandingen stå og koke ned videre til sausen tykner

Serveres med pasta og nyrevet parmesan.


#6

Gaia sa for siden:

Jeg lager ofte grønnsaksblanding som tilbehør når jeg skal ha en rask middag. Squash, sopp, løk, paprika, tomater og kanskje en boks hermetiserte tomater stekes i god olivenolje. Krydres med Provence krydder, salt og pepper.


#7

Bluen sa for siden:

Ettersom skvåsjen så å si ikke smaker noe som helst, passer den til det meste, synes jeg. Vi bruker skvåsj i wok, pastasauser, chili con carne etc. Mannen pleier også å steke skvåsj og løk sammen med litt hvitløk og strø litt revet parmesan over til slutt.


#8

Nelly Nickers sa for siden:

:hjerteøyne: Det er ikke sant! I love you! :kyss:


#9

Nelly Nickers sa for siden:

Her kommer en vegetarisk variant.
Den er Celeenas (Babyporten).

Skvåsjgryte:
1-2 løk, hakkes i terninger og surres i olje
2 skvåsj i terninger
2 bokser hermetisk hakket tomat
1 paprika i terninger
1 stor boks sjampinjong
2 fedd hvitløk (minst! )
Buljongpulver/terninger og salt
Basilikum
1-2 dl matfløte

Alt blandes, unntatt fløten (du må bare prøve deg frem med krydderet). Kokes i ca 30 min. Ha fløten i helt til slutt. Serveres med kokt ris og gjerne en deilig salat

Jeg pleier gjerne også å ha litt kokte bønner/linser eller noe hakket "mock duck" ("vegetarkjøtt" som kjøpes hermetisk på Asiabutikk) for å få litt mer proteiner i middagen

Alle som har smakt den spør om oppskriften. Den er aldeles nydelig!


#10

Bluen sa for siden:

:stolt:


#11

Kaprifol sa for siden:

Skvåsj sånn som sørvis? Er det lov altså?


#12

Bluen sa for siden:

:værsågod: Jupp.

Min mann har for øvrig deltatt i norgesmesterskapet i skvåsj. :stolt:


#13

Nelly Nickers sa for siden:

Og kløtsj og gaid. :hyper:


#14

Anonyma sa for siden:

Koteletter med grønnsaker, alltid en hit når jeg serverer den ;)

Stek koteletter godt brune, med litt salt og pepper.
Ha i litt vann og legg dem i en stekepose, la de godgjøre seg i stekeovn mens du tilbereder grønnsaker.

Skjær opp, i passe biter;
Squash
Zucchini
Gulrøtter
Løk

Surres lett i en god olje, jeg bruker solsikke- eller olivenolje. Tilsett en boks hermetiske tomater, litt salt/pepper og oregano.
Ta ut stekeposen og tilsett grønnsaksblandingen sammen med kotelettene. La det surre litt lenger i stekeovnen, til kotelettene er møre.
Server med ris.

Velbekomme!


#15

allium sa for siden:

Tusen takk for mange fine tips!


#16

Hyacinth sa for siden:

Skvåsj, nå må dere gi dere! :grøsser:

Det er veldig godt med squash i ratatouille. :jupp:


#17

daffy sa for siden:

Supergodt å skjære squash i skiver på langs, pensle med god grillolje og ha på grillen.


#18

Susse sa for siden:

Min favoritt ( i tillegg til på grillspyd) er Squash suppe

ca 1 kg squash
1 stor løk, 1-2 fedd hvitløk
1 ss olje, 1 ss smør
1 l hønsebuljong/ grønnsakskraft
salt, hvit peer
2 eggeplommer
2 dl fløte
bladpersille

Vask, skrell lett og kutt squashen i biter, dryss dem med grovt salt og la dem ligge i 10 min. Skyll av i sil.
Hakk løken og hviltøk og surr i olje og smør. Hell sqahsbitene over på tørkepapir og la dem så surre litt sammen med løken. Hell på buljong og kok godt opp. Visp sammen fløte og eggeplommer, ta gryta av varmen og visp blandingen i suppen. |Smak til med krydder Klipp persille over.


#19

Harriet Vane sa for siden:

Lag masse ratatouille og frys ned! Kanongodt!

Eller du kan skive dem på langs med ostehøvel og bytte ut lasagneplater med squashskiver.


#20

liefje sa for siden:

Grillet sammen med paprika som tilbehör til stekt eller grillet fisk.

Eller favoritten min:
Raspet potet og raspet squash (ca. 300 gram av hver), tre egg, 50 gram havregryn, salt og pepper og litt revet muskat vispes sammen og stekes (tykke lapper). Serveres som egen rett med f.eks. rökelaks eller spekeskinke og litt römme/creme fraiche med gresslök i eller som tilbehör til f.eks. stekt laks. :sikle:


#21

Søster sa for siden:

Eller i grillstekepanne når det er dårlig vær.


#22

Tallulah sa for siden:

Ja, det gjør det. Men mange grønnsaker må forvelles før de fryses ned. Dette for å beholde smak, farge og næringstoffer.

Skjær squashen i ca tre cm brede skiver, og kast oppi kokende vann i tre minutter. Ta dem kjapt opp og over i isvann.

Jeg frøs dem ned i passe store porsjoner i poser, slik at jeg bare kan ta opp og stappe i pastasauser.


#23

astrid_d sa for siden:

Spiste i går en deilig squasj-suppe. Den inneholdt, i tillegg til squasj, poteter, løk , hvitløk, buljong og fløte. Grønnsakene ble surret i olje, deretter tatt i hurtigmikser til en mos. Kokes deretter sammen med buljong og fløte.


#24

Floksa sa for siden:

Skvåsj, gaid og kløtsj altså. Men ingen som mener noe om den kan fryses uten forvelling. Kan den det? I terninger, skiver eller staver.


#25

Trulte sa for siden:

Min favorittpizza er med squash sukkererter ananas og fetaost og chili. En annen favoritt er fylte squash.


#26

Toffskij sa for siden:

Squashcarpaccio (skvåsjkarpatsjo) kan være veldig godt. Noe sånt som dette.


#27

Polyanna sa for siden:

Jeg lagde squash-pai en gang. «Overraskende godt» i følge den grønnsakshatende ungen. :knegg:

Og i dag lagde jeg squashpannekaker. Med revet squash, mozarella, feta, egg, hvetemel, noe buljongpulver tror jeg. Fra Hellofresh.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.