Det står at 2-3 spiseskeier tilsvarer ein liter vin. Når ein skal bruke denne i staden for vin i for eksempel saus, marinade eller liknande, må ein jo nesten tilsette væske for å få nok væske i det ein skal lage. Kva slags væske er det då lurt å bruke? Vatn? Olje?
Er der nokre av FP-kokkene som har erfaring med dette eller tilsvarande produkt?
Ja, det er det eg og tenker - ein kan jo ikkje blande ei spiseskei med ein dæsj saus og få saus, sjølv om sausen er basert på ein dæsj vin, vanlegvis. Det er og årsaken til at eg ikkje har brukt det endå. Det må jo blandast ut... Men sikkert greit å prøve seg litt fram. Skjønner ikkje heilt korleis det skal brukast i og med at den pittelille flaska skal tilsvare fleire liter...
Vanligvis når jeg har vin i saus, er det jo kun en dæsj, eller kanskje maks noen desiliter. Med mindre det er f.eks. rødvinssaus. Jeg tror vel også jeg ville brukt kraft.
Eg har prøvd ut litt i påskemiddagane og tenkte eg kunne oppdatere tråden. Eg har prøvd med både kraft og fløte. Der eg elles ville brukt eit par desiliter rødvin, har eg kokt opp saus basert på kraft eller fløte og charlottløk. Deretter har eg kokt det inn og redusert det og brukt 1-2 ss. frå flaska til smakstilsetning. Det har fungert bra.
Dei hadde kjøpt det i Mathallen, men ho hugsa ikkje kor. Vi fekk det i ei kurv med diverse oljer, balsamico, Oliviers-produkt og ymse godsaker. Mange spennande produkter.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.