Kjæresten har lenge etterspurt om jeg kunne bake, og endelig kom inspirasjonen.
Men nå har jeg gått meg helt vill på DetSøteLiv og aner ikke lenger hva jeg skal bake.
Dersom du skulle "smelle sammen" noe til dagens ettermiddagskaffe eller te. Hva ville du bake?
Jeg ler litt av tanken "noe godt til ettermiddagskaffen". Det får meg til å tenke på bestemoren min.
Jeg baker svært lite til hverdags, men hvis jeg lager noe så er det vafler. Mest fordi det er en av de få tingene alle i familien liker (ja, de er sære ... jeg er altetende).
Suksessterte er den beste kaka, men i boka mi er ikke det noe man smeller sammen mellom middag og kaffe (male mandler, piske eggehvite, steke bunnene, lage eggeplommeglasur som må røres og røres og avkjøles i en evighet)
Er det sjokolade, er det som regel ikke verdt det spør du meg. Det er det letteste å si nei til. :)
:hehehe: Nei.
Når det ovenstående er sagt da, så er brownies det aller enkleste. Fem ingredienser, så det tar ca. to minutter å lage og 20 minutter å steke. Det er gjerne det første ungene her har prøvd seg på å lage på egen hånd. Så dette går under barnearbeid egentlig. :)
Jeg husker at moren til ungdomskjæresten min alltid dekket på og ordna til ettermiddagskaffe. Det var veldig hyggelig, men også veldig uheldig for meg som elsker søtt.. Jeg hadde hverken hatt godt av eller tid til noe lignende.
Den er relativt enkel å lage, men ikke så rask.. Men den har den "fordelen" at den bare blir bedre og bedre, så ettermiddagskaffen blir enda hyggeligere etter et par-tre dager. :knegg:
Banankake med sjokoladebiter i
Min nye livrett :knegg:
Men vi har som oftest bare kaker og sånt til bursdager :) Men lagde denne i vinterferien :)
slipper knaing og jeg kan lage de sukker og glutenfri :love:
Hehe. Noe til ettermiddagskaffen var slikt min mamma styra med da jeg var barn, så jeg ble litt nostalgisk et øyeblikk.
Jeg har smelt sammen 20 kanelknuter og en kladdkake med sjokoladefudge.
Banavafler! Tre moste bananer (jeg pleier å fryse brune bananer, og bruke dem), tre egg, en klype salt, 3,5 dl melk, 3,5 dl blanding av fin og sammalt spelt, 1 ts bakepulver røres sammen til en jevn røre som jeg lar svelle litt før den stekes. Disse vaflene blir veldig saftige og akkurat passe søte helt uten tilsatt sukker, og etter at vi oppdaget denne oppskriften, har vi ikke laget vanlige vafler i det hele tatt. :)
Jeg hadde laget vafler fordi det er godt og lettvint. Mine fikk det til kvelds forleden, populært. Hadde havregryn oppi for å gjøre dem litt sunnere og mette bedre.
Og jeg hadde bedt han om å kjøpe med seg ei pakke med kjeks eller noe, om han ville ha noe til kaffen. :knegg: Jeg baker helst ikke noe som helst om jeg ikke må.
Jeg har laget sunnere banankaker med havremel og peanøttsmør med sjokoladebiter i, i det siste. Det var kjempegodt, og gir ikke så dåelig samvittighet. (Dersom man er opptatt av slikt).
Hvordan fryser du bananene? Hele med skallet på, eller tar du av skallet? Og hvis du tar av skallet, kutter/moser du dem først? Tar det lang tid å tine noe slikt?
Disse! www.laurainthekitchen.com/recipes/cinnamon-rolls/ En sikker vinner. Luftige, saftige, klissete og helt utrolig gode. Jeg lagde 32 stykker til familieselskap, og alt forsvant. Min gravide søster drømmer om dem om natten. :knegg:
Ellers er vannbakkels alltid enkelt, men imponerende. Fylles med vaniljekrem, og dyppes i smeltet sjokolade/sjokoladeganache. Tilsetter man litt hvit sjokolade i kremen har man en sikker vinner.