Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Robotstøvsuger?

#1

-ea- sa for siden:

Ser at coop har tilbud på robotstøvsuger, iRobot Roomba 605 til kr 1990.
Er den verdt det?

Jeg er egentlig ikke ute etter støvsuger, og jeg kommer ikke til å kjøpe en robotsak til flere tusen. Men under to... det kan jeg tillate meg å prøve på, både av nerde- og lettvinthensyn.
Jeg har ikke husdyr, men jeg har et par golvtepper på parketten.

Køyr debatt!

[img]http://www.foreldreportalen.no/forum/attachment.php?attachmentid=58942&amp;stc=1&amp;d=1457077581[/img]


#2

Kiwi sa for siden:

Det er samme merket som vår, kanskje samme modell - er litt usikker på hvilken vi har. Kan absolutt anbefale! Den går fint over tepper, også litt langhårede, og rengjør godt over hele gulvet. Minus er at den bråker en del, derfor setter vi den på når vi går på jobb eller ikke skal være hjemme på en stund. Den sliter med å komme seg over små hindringer, det går greit med dørstokker, men stopper over noen stolben som ligger på gulvet. Derfor må vi flytte stolen hver gang så den ikke skal sette seg fast.


#3

-ea- sa for siden:

Stolben, ja... Jeg har jo noen gøyale spisestuestoler der den absolutt kan gå seg fast.
Som disse (bilde fra internett, ikke min stue):


#4

mammaugla sa for siden:

Jeg har arvet en etter søstra mi. Har prøvd den et par ganger og er usikker på om jeg liker den eller ikke. Den har en helt egen evne til å rote seg bort i hjørner og sette seg fast, må løpe etter og redde den støtt og stadig.
Jeg kan selvfølgelig ommøblere litt før jeg setter den på, men da er det raskere å støvsuge selv.

Men siden jeg har brukt et par timer på å rense den for hår etter søstra mi, har jeg definitivt tenkt å gi den et par sjanser til.
Merket på den er Melissa.


#5

Niobe sa for siden:

Vi har en fra Samsung, og den gjør en mye bedre jobb enn jeg nok hadde trodd på forhånd. Men det er definitivt mest effektivt om jeg løfter spisestuestolene opp på bordet.


#6

Kiwi sa for siden:

De stolbenene vil den slite kraftig med, antagelig sette seg fast og stoppe. Jeg mener det likevel er verdt investeringen selv om stolene må settes opp.


#7

nokon sa for siden:

Vi har Roomba 770, og bruker den ein god del til mellom-reingjering. Men den erstatter på ingen måte ein støvsugar og det bør ein vere innstilt på.

På grunn av at eg har ein del utfordringar knytta til kronisk bekkenløsning, og dermed synest det er vanskeleg å støvsuge/tørrmoppe gulvet, synest eg den er di god investering. Hadde eg vore 100% fysisk frisk, ville eg tenkt som Mammaugla, at det var enklare å støvsuge sjølv enn å flytte bort alt han kan gå seg fast i.


#8

Charlie sa for siden:

Har hatt en av de første, dyrere modellene (ikke denne). Som mellomrengjøring for bøss og hundehår osv synes jeg den var flott. den støvsuger ikke "ordentlig" - mellom, inn i kroker, naturlig nok.

Jeg mener den passer best i et rom hvor det er en del gulvflate og ikke for mye møbler, da vil den bruke mye tid og batterikapasitet på å snu og vende og orientere seg. Jeg pleide å rydde vekk litt stoler, f.eks.

Den bråker minst like mye som en vanlig støvsuger, så pleide å sette den på enten mens jeg vasket et annet sted i huset eller mens vi gikk i butikken, el.l. Men de første gangene er det utrolig underholdende å sitte med en kopp i sofaen og bare se den jobbe. :knegg:

For å holde huset litt i orden i uka, synes jeg den var helt flott ut fra sine forutsetninger (hadde hund som dro inn litt skitt).


#9

Matilda sa for siden:

Jepp, dette. Vi har [stryk]den samme som[/stryk] modellen som er et hakk over den til nokon, og det er helt utrolig hvor mye rusk den tar mens vi er på jobb. Den kjører seg av og til fast, men vi lukker dører og flytter unna stoler og sånt nå og da. Det erstatter ikke helgevasken, men det gjør at vi slipper flygende dotter av hundehår og knasende brødsmuler og sand og skit mellom hver runde. Vi kjører roboten hver ukedag og støvsuger og vasker skikkelig omtrent hver 14 dag, i tillegg til en og annen ekstraomgang med vanlig støvsuger. Eller flekkfunksjonen på roboten - slipper ham gjerne løs under spisebordet mens jeg lager mat.


#10

Carpe Diem sa for siden:

Fikk robotstøvsuger til jul!
Noen som har tips til hvordan utnytte den best mulig? :jupp:


#11

Pelen sa for siden:

Trykk på start.

#12

Pelen sa for siden:

Sett den på daglig rengjøring f.eks. kl. 11. Vi er fornøyde med vår. miele, noen jeg syns det til tider er litt mye feilmeldinger som for så vidt er enkle å fikse. Som at beholderen er full :sparke:


#13

Pelen sa for siden:

-ea- om du har stolene stående så tett så kommer den ikke inn mellom og setter seg dermed ikke fast.


#14

Carpe Diem sa for siden:

Takk for godt råd, jeg har faktisk ikke gjort det enda:o

Hørtes lurt ut å programmere til støvsuging mens vi er på jobb og skole. Det er ikke fare for overoppheting av motor hvis den kjører seg fast?:confused:


#15

Pelen sa for siden:

Vår stopper med en gang om den kjører seg fast.

#16

Carpe Diem sa for siden:

Så bra! Blir spennende å teste:riktig:
Kommer den seg over eventuelle dørstokker?:confused:


#17

Joika sa for siden:

Langhåret teppe og langhårede personer i husstanden er dealbreakere. Den bare stopper, men da må den jo gjetes... poenget forsvinner.


#18

LilleLeo sa for siden:

Vi har hatt en fra Neato i noen måneder og den er helt super. Jeg sliter med ryggen og bør avstå fra støvsuging, så for oss er denne gull. Går til fast tid mandag-fredag. Vi har langhåret hund og katt i tillegg, hårene takler den fint.


#19

Joika sa for siden:

Langhåret menneske, typ skikkelig langhåret... Det går ikke. Jeg hadde også Neato og den stoppet. Børsten ble full av hår og gikk ikke rundt og jeg måtte "klippe løs" børsten. Men hårene mine er jo en halv meter lange og jeg røyter veldig mye, veldig få hunder eller katter kommer opp mot det.

Den tygget seg også fast i teppet mitt... Men det byttet jeg faktisk ut. Heller slippe støvsuge. Håret derimot, det gadd jeg ikke klippe, for støvsugerens skyld. :knegg:


#20

Pelen sa for siden:

Nei ikke hos oss. Det skjer at hi setter den inn i rommene, men veldig nye av vårt hus har ikke dørterskler eller er åpent.

#21

Niobe sa for siden:

Jeg sorterer nok inn under "langhåret" og "storrøyter" og vår robotstøvsuger har ikke hatt problemer med det. Klart, man må fjerne hår fra børstene med jevne mellomrom, men ikke verre enn det.


#22

Joika sa for siden:

Her holdt den ikke en runde med støvsuging engang.... Men jeg vil påstå at jeg i perioden jeg hadde den var ekstrem-storrøyter.


#23

Niobe sa for siden:

De hadde visstnok sagt at robotstøvsugeren skulle inn i et hjem med en langhåret storrøyter, så den skulle være ekstra god på det. Og hvis den er vesentlig bedre enn andre støvsugere, så tviler jeg ikke på at en del av dem må være elendige, for helt knirkefritt går det jo ikke. Vi jo under og løsne hår av og til.


#24

Moia sa for siden:

Vi har hatt robotstøvsugere (og gulvvaskere) i over 10 år nå og er kjempefornøyd. Vi har holdt oss til iRobot Roomba (støvsuger) og Scooba (vaskerobot). Jeg har familie som har både Roomba og Neato - men de sier Roombaen gjør bedre rent - så da holder vi oss til Roomba vi også.
Vi har én Roomba i hver etasje for øyeblikket. Kjekt å kunne starte alle før en drar på jobb og komme hjem til rent hus. Den nyeste er en 980.

Den sender melding til telefonen (til mannen - wuhuu!) når støvbeholderen er full, kan startes fra telefonen - og trenger ikke "fyrtårn" for å dele opp arbeidsområdet. Den har kamera som gjør at den kartlegger omgivelsene i stedet (og den registrerer hvor den har gått på appen - så kan du se om den ikke kommer til enkelte steder). Roomba'en du kikker på til 2000,- rengjør helt fint den også (vi har den i soveromsetasjen) - men da må du altså sette "fyrtårn" ved døråpninger og følge med på støvbeholdninga. Vi tar omtrent aldri fram den vanlige støvsugeren, men så har det også gått litt sport i å optimalisere for robotene; ingen ledninger på gulvet, roomba-vennlighet vurderes når nye møbler kjøpes etc. Den ene, lange dørstokken mot stua slet roboten litt med - men det løste vi ved å kjøpe en liten list som gjør overgangen til dørstokken 45 grader i stedet for 90. Nå går den knirkefritt.

Ja, det er et par kvadratcm i hjørner der det blir liggende litt støv, men den støvsuger bedre på tepper og går lett under sofa/senger m.m. Roomba'n er ganske god mellom stolbein også. Trekker stolene litt ut fra bordet innimellom når roboten skal gå - så får den med seg alt. Å sette opp stolene gjør jeg kun når vaskeroboten skal gå.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.