Vi skal arrangere ei turnering for barn og ungdom, alderen 6-17 år. Turneringen går over 2 dager.
Vi skal ordne med en kiosk, og det har jeg gjort mange ganger før, men da har det vært turneringer for unge voksne / studenter og vi har hatt andre kjøkkenfasilteter.
Her er helgens oppsett: Kiosk på tribunen. Vi har tilgang på strøm og får lånt oss et bruskjøleskap. Har plass til to store bord hvor varene kan stå. Rennende vann kan vi hente på toalettet. Vi har ikke kokeplater, men jeg kan (hvis jeg gidder) ta med en mikro hjemmefra.
Åkei, her kommer spørsmålet: har dere tips til hva som bør tilbys i kiosken?
Folk har sagt at de kan bake / ordne følgende:
sukkerfrie og glutenfrie "energibarer"
grove pizzasnurrer
oppskåret frukt i plastglass
skuffkake
grov toast med ost og skinke (vi har toastjern)
smoothies (sånne fra Bama, for da får vi igjen 60% av kjøpesummen:D)
Er dette ting som ungene vil spise? Og er det godt nok, sånn sunnhetsmessig? Tips til andre ting som er relativt enkelt å servere med de fasilitetene vi har tilgjengelig?
Og.. er det ok å droppe den j... vaffelkaka? Jeg får spader av tanken på å lage røre som skal helles på brusflasker, også stå å steke vafler hele helga:o
Og dersom dere handler gjennom Bama og får tilbake 60 prosent, så har de mange ulike små begre med oppskjært frukt.
De har også supergode juicer, både fruktjuice, men også noen med et bra innhold av grønnsaker. Min lokale Bama har også Søbogaard sine økologiske fruktdrikker, de er knallgode.
Jeg ser ikke problemet med vafler. Skal man stå i kiosken uansett kan man like gjerne steke vafler, det er veldig populært og drar inn mye penger i forhold til hva det koster. Ferdige vafler er absolutt ikke det samme, og det er det heller ikke like god fortjeneste på.
Jeg slår absolutt et slag for sunnere kioskmat.
Nudler går det mye av, ikke så sunt da.
Baguetter, epler, bananer, smoothie, pølser (ikke så sunt, om dere får tak i en pølsekoker) og drikke.
Unger i aktivitet og som vokser trenger gode påfyll i løpet av dagen.
Jeg har da gjort det flere ganger jeg, uten problem. Det går helt fint en sjelden gang, hvis man vil. Hvor mange timer av livet er det snakk om å holde ut liksom. :himle: Men man kan jo lage et stort problem av det meste også, hvis man snur den sida til. Selv vaffelsteking.
Jada, klart det.
Jeg har jobbet som kokk i mange år, og det er ingen ting som oppleves som mer uutholdelig å oppholde seg i enn os fra vaffelsteking, gjerne i idrettshaller uten ventilasjon, og med mange andre ehm, lite gode dufter i utgangspunktet.
Ja ja, vi har vel bare ulik terskel for hva som oppleves som uutholdelig. Det er ikke det morsomste jeg vet akkurat, men jeg overlever det glatt, når det går til en god sak. Det er snakk om en sjelden gang. Jeg kommer på mange ting jeg opplever som mer uutholdelig enn det altså. :knegg:
Jeg ser ikke noe poeng i å stresse med vaffelsteking og utsette seg for ubehaget ved vaffelos, når ferdigvafler er så gode som de er. :nemlig: Folk som har lyst på vaffel kjøper vaffel.
Synes utvalget dere hadde i utgangspunktet er bra.
Dropp nudler, i allefall om dere velger de pakkene.
Bedre med grove bakevarer og ungene spiser det.
Oppskjært frukt er alltid populært, spesielt om man ikke krever blodpris.
Jeg har villet satse på færrest mulig ting som må fikses etter at man har kjøpt. Gitt at fem vil ha toast samtidlig, vil det være dårlig bruk av tid. Heller påsmurte baguetter, tenker jeg. Nudler er poppis, men det er fryktelig irriterende om noen setter igjen boksen med "vannet" i - det blir lett søl.
Men er ikke disse pakkene ganske dyre? Litt av poenget med slike kafeer er jo å få inn inntekt til klubben, og man kan jo heller ikke ha for høye priser heller.