Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ski

#1

Lhi-My sa for siden:

Jeg er glad i å gå på ski (langrenn), men har ikke spesielt god teknikk. Jeg går bare i oppkjørte løyper og er kort (160 cm) og relativt tung (85 kg). Jeg ønsker meg gode ski som gir godt feste og OK glid. De trenger ikke gå veldig fort o nedoverbakker. Hvor lange ski bør jeg ha og teller vekta mer enn lengden?

Har noen erfaringer med ski med innebygde feller? Jeg er ikke spesielt god til å smøre heller.

Skiene brukes til søndagsturer med og uten barn, og til en og annen ettermiddagstur. Jeg trener ikke, men går tur fordi det gjør godt for kropp og sjel. Har null ambisjoner. Råd og erfaringer tas i mot med takk. Trenger forresten tips om skisko også. De må passe bred og nokså høy vrist.



#3

Blånn sa for siden:

Det er viktig å være ærlig med vekta. Da får du ski med riktig spenn. Det kan hende at du må noe opp i lengde for å få til det, men ski uten spenn er skikkelig kjipt. Ski med samme lengde kan ha noe ulik stivhet. Dette måler de på butikken.

Når det gjelder ski med feller har jeg ingen erfaringer. Jeg foretrekker smøreski.


#4

Polyanna sa for siden:

Jeg har Salomon med integrerte feller, og selv om jeg er helt ok flink til å smøre, så er de gull, altså! Men du må i butikk som tar seg tid til å finne ski med riktig spenn til deg. Blir de for myke i forhold til vekten så subber nemlig fellene nedi!


#5

Floksa sa for siden:

Jeg har matshus sine felleski og elsker dem!!
Viktig med rett spenn ja. Jeg veier (mye) mer enn deg og var redd det ikke fantes ski med nok spenn, men det gjorde det. Anbefaler slike felleski på det varmeste!


#6

Annki sa for siden:

Jeg har også Atomic Skin-Tec ski med feller, og er veldig fornøyd!
Jeg er også tung (175 cm/litt under 90 kg) og mine ski er derfor lengre enn ski jeg har hatt tidligere. Hvis jeg husker riktig, så er mine 202 eller 205 cm.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.