Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bilsikring barn 139 cm og 32-ish kg

#1

kokosbolle sa for siden:

Eldstemann har brått vokst fra alle beltestolene vi har. Vi har flere ulike og får de ikke heist høyt nok opp (han er nok lang i overkroppen). Men, hvis han sitter helt uten sete synes jeg beltet kommer veldig høyt opp på skulderen, så vi vurderer pute, så han kommer litt høyere opp. Er det greit nok? Jeg tenker på om det gir dårligere sikkerhet enn å sitte helt uten?


#2

Niobe sa for siden:

Om han ikke passer i beltestol så er det helt ok å bruke bare pute. Jeg har akkurat spurt Trygg Trafikk om dette (de er gode på å svare om man sender dem en melding på Facebook). Han må forresten være litt lang i ryggen, ja, for min er jo like lang og jeg mener han har et hakk igjen på nakkestøtten?


#3

Tjorven sa for siden:

Hvilket sete har dere? Begge mine får fremdeles plass i setene sine, og snuppa er ganske mye større enn din eldste. Og de fleste venninnene hennes får også plass. (Enkelte av dem er på snart samme lengde som meg, så da maser vi ikke så mye om sete lenger.) Vi har Britax et eller annet kid.

jeg ville definitivt gått for pute hvis beltet ikke ser ut til å ligge rett uten. Men sannsynligvis ville jeg kjøpt en større beltestol, for dere har jo unger som kan arve det etterhvert.


#4

Mex sa for siden:

Vi har gått over til pute for eldste nå.
Vi har Britax, og det passer egentlig greit, men han syns det blir for trangt.


#5

millact sa for siden:

Da ville jeg enten brukt pute eller kjøpt lengre stol.


#6

kokosbolle sa for siden:

Vi har både Britax, Cybex og Concord, så jeg synes utvalget vi har er bra nok. Vi har seks bilstoler fra før, så jeg er ikke veldig gira på å kjøpe enda to nye. Vi prøver med pute og ser. Han sitter ikke bra i noen av setene hvertfall.


#7

star sa for siden:

Eldste min, 11 år og nesten 160 cm, sitter på pute i min bil. Har veldig dype seter bak, så beltet ligger bedre med pute.
Minsten min er bare noen cm lavere en din og har fortsatt god plass i sin stol, tror jeg da. Men han er ikke spesielt lang i ryggen.


#8

IzziCreo sa for siden:

Britax er lengst i ryggen, så passer ikke den så er det pr idag ingen andre seter. Vi har aldri benyttet kun pute, men beltene har ligget riktig når de har vokst ut av setene.


#9

GinaK sa for siden:

Min gutt er like lang (kort) som din og bruker puten fra en gammel Gracomodell som eldstemann også har hatt.


#10

millact sa for siden:

Da hadde jeg gått over til pute.


#11

Daisy sa for siden:

Det er sikkert ikke dumt med pute nei, hvis han ikke sitter bra og har vokst ut av stolen. Vi har også Britax Kid men nå har vår vokst helt ut av den. Han er straks 1.50 og sitter da helt fint uten pute. Men skjønner det ikke blir sånn når han er 1.39.


#12

Tjorven sa for siden:

OK, hvis dere har britax og det blir for lite, så finnes det ikke noe større. Da ville jeg gått for pute.


#13

Neket sa for siden:

Min 06-modell bruker pute. Hun er 1.40.


#14

Palmen sa for siden:

Min 2006 er 1,45 og har brukt pute en stund. Nå er hun uten noe.


#15

Tjorven sa for siden:

Ok. Kanskje jeg skal innse at 11-åringen har rett når hun sier at hun er den eneste hun kjenner som fremdeles sitter i beltestol. :vetikke:

Hun er ca 145 cm og veier ca 36 kilo, så jeg vet at vi strengt talt kan la henne slippe, men hun har helt greit med plass oppi der, så jeg har tenkt at hun bare kan bruke det til hun vokser ut av den.


#16

Niobe sa for siden:

Tror ikke noe av 10-åringens venner sitter i beltestol lenger. Men han er minst på trinnet, så det er jo sånn sett logisk om han sitter lengst. Han synes selv han sitter best i beltestol, så han gruer seg faktisk litt til den blir for liten. Men han har alltid sove mye i bil, og sovekomforten er nok klart dårligere uten hodestøtten.


#17

My sa for siden:

Hils henne med at hun har en likesinnet i Trondheim. :knegg: 05-jenta mi sitter også i beltestol. Usikker på hvor høy hun er, men sikkert omtrent på høyde med di. Men saken er at hun er forholdsvis langbeint, og kort i ryggen så om hun ikke sitter på noe så kommer beltet over halsen. En annen grunn er at hun sitter mellom beltestolene til sine to småsøsken, og ved en eventuell sidepåkjørsel så vil hun kunne få belastningen fra en av disse på seg, mot for nå, når seteryggen hennes tar imot. Hun blir nok sittende i beltestol til hun kan sitte helt uten. Pute bruker vi bare i reserve.

Det er litt morsomt med dette hva andre gjør og ikke. Tidligere snakket hun om at venninnene hennes for lengst hadde sluttet med bilstol, og at de syntes det var teit når hun måtte bruke det. Nå, når de sannsynligvis har vært uten en stund, og skal sitte på med oss, så sier de "åååå, du er så heldig som har slik stol!" De synes det er så deilig med hodestøtte, og de sitter mer enn gjerne i en av stolene i bilen vår. :knegg: Men to av venninnene hennes er mye høyere enn henne, så det går bare ikke, men den tredje er mye lavere, også lavere enn største 07-ungen min, så hun får sitte i stol når hun sitter på med oss (er lenge siden hun sluttet med det hjemme, visst), og digger det. :humre:

Den største av 07-ungene mine er vel omtrent på alder og størrelse med gutten som omtales i HI, og han sitter også i beltestol uten problemer. Men både han og 05-jenta kan sitte i vanlig belte hvis de må, på kortere turer i bystrøk med lav hastighet, det er innafor regelverket, selv om det ikke er optimalt. Men vi stresser ikke lenger med at de må sitte i bilstol når de sitter på med andre. Men på lengre turer på landevei med høy hastighet får de ikke lov. Og den andre 07-ungen er det ikke snakk om at kan sitte uten sete/pute. Hun er alt for liten, og har med seg bilpute/bilstol om hun skal sitte på med andre. Bestevenninnen er heldigvis nøyaktig like høy, og foreldrene der er like nøye, så der er det aldri noen diskusjon, verken i deres eller vår bil.


#18

Gerbera sa for siden:

Britax adventure er ørlitt lenger i ryggen enn Britax kidfix, så jeg kjøpte det til eldste når hun vokste ut av kidfix setet sitt. Da forlenget vi bruken med ca 1 år, men i fjor, år hun var 10, var hun for lang.

Da skulle hun over på bilpute, men i vår bil kom hun da for høyt opp, og fikk selen for langt ned, så hun sitter uten, og har gjort siden i fjor sommer.

Hun likte det ikke til å begynne med, savnet hodestøtta, og tryggheten med det tror jeg.


#19

Guava sa for siden:

Mellomste hos oss satt lenge i Be-Safe beltestol. Tror han satt i det til han passerte 140 cm. Nå er han 11 år og 151 cm og sitter ikke i sete lengre.


#20

kokosbolle sa for siden:

Det er Britax adventure vi har. Jeg tror han er litt bredskuldret i tilegg, for det er for trangt.


#21

apan sa for siden:

Storebror var den eneste han kjente i hele verden (!) som satt i beltestol da han sluttet i fjor sommer. Da var han 150 høy. Jeg synes mange slutter veldig tidlig jeg da, jeg forstår ikke det.


#22

Myria sa for siden:

Jeg synes også mange slutter for tidlig, det gjelder både med bakovervendt stol og beltestol.
Vi kjører nabogutten til skolen et par ganger i uken. Han har passert 135 cm og sitter uten bilsete/pute i foreldrenes bil, men når han kjører med oss sitter han på pute. Vi har pute liggende i bilen (jeg tror til og med det er påbudt å sikre barn opptil 150 cm hvis utstyret er tilgjengelig i bilen, altså man kan ikke la et barn mellom 135 og 150 cm sitte uten bilstol hvis det er en tilgjengelig bilstol i bilen?) fordi vi ofte har andre barn med oss hjem fra skolen og jeg synes beltet ligger bedre når han sitter på pute. Jeg legger meg ikke opp i hva foreldrene velger av bilsikring, men så lenge han sitter på med meg sikrer jeg ham på best mulig måte.


#23

millact sa for siden:

Her sitter ingen av eldste sine venner i stol lenger, i alle fall ikke i min bil når jeg henter og kjører. De fleste er lange.


#24

Gerbera sa for siden:

Ok, da har ikke jeg funnet noe som er høyere i hvertfall. Jeg var på Babyshop og tok alle beltestolene ut på gulvet for å teste og sammenligne. :knegg:

Jeg testet en sånn vanlig sittepute i tempurlignende stoff, for å se om det kunne funke, men den nektet hun å bruke, så hun gikk rett over på å sitte rett i setet.


#25

IzziCreo sa for siden:

Våre satt mye lengre enn alle andres barn. Og alle som skulle sitte på med oss ble pent plassert i beltestol om de fikk plass - alle måtte prøve og det hjalp ikke at de sa de hadde sluttet for flere år siden :knegg:


#26

IzziCreo sa for siden:

Så bra! Det gjorde jeg også (men sjekket sikkert ikke Adventure) - ikke bare med beltestolene, men også i gruppe 2 som minsten har nå :knegg: Noen virkelig store overraskelser i den gruppen faktisk. Betjeningen lærte også en ting eller to :D


#27

Gerbera sa for siden:

Jeg bestilte i sin tid et Britax Secura sete, og da måtte alle i betjeningen få se på, og testmontere setet før jeg tok det med, jeg tegnet og forklarte. Nerd sier du?? :knegg:

Adventure er et litt enklere sete, uten "horn", og ikke alle har det inne, antakeligvis derfor du ikke har sett det/tenkt på det.
Men når alternativet var det setet, eller bilpute, syntes jeg sete var den beste løsningen.


#28

Isolde sa for siden:

Mener maxi cosi rodifix skal være 3cm lenger enn kid også. Kan måle når jeg får hentet vårt på posten. Vi har mange kid seter og det brukes av alle 3klassinger som sitter på hos oss. Men er fler og fler som sitter uten hjemme. Storebror her er 134cm og 27kg og har derfor mye å gå på enda.


#29

My sa for siden:

Det er maxi cosi rodi 05-ungen her har. :nikker: Den er lang nok enda.

Småsøsknene har hver sin Britax adventure.


#30

Isolde sa for siden:

Rodi og Rodifix er forskjellige seter. Vet ikke lengden på den gamle typen.

Så det bare tilfeldig i denne testen.www.best-i-test.nu/Beltestol

Vår favoritt har alltid vert kid. Men når vi allerede har 4 av de tenkte jeg å prøve noe annet på siste sete. Vi har et cybex hos mamma jeg ikke er så fornøyd med.


#31

Gerbera sa for siden:

Hm, interessant, Rodi var nemlig kortere i ryggen enn Adventure når jeg testet, men det er altså to år siden nå i vår, mye kan jo ha skjedd siden det.

Hadde vært interessant å sett om Rodifix var høyere enn Adventure. Ikke at vi har et behov pr nå, men 9-åringen er lang, og kan plutselig sprette i været nå på vårparten.


#32

My sa for siden:

Ja, vårt er jo ganske gammelt, er vel snart 6 år siden vi kjøpte det. Vet ikke hvor langt det er, men det er i alle fall langt nok til en ganske gjennomsnittlig høy snart-11-åring.

#33

Tjorven sa for siden:

Snuppas sete er også skikkelig gammelt. Vi kjøpte det like før hun ble 4 år, og nå er hun 11. Setet skal definitivt kastes når hun er ferdig med det.

Den gang valgte vi det setet fordi det kunne stilles i bredden og hun var veldig smal. Det viste seg å være et godt valg ettersom det også kan bli ganske langt.


#34

Lavender sa for siden:

Vi har nettopp gått over til pute til 06 modellen, og nå er hun 150 cm og noen og tretti kilo. Mest fordi det er lav takhøyde bak i bilen, ikke at Maxi Cosi ryggen ikke er lang nok. Men ja, vi er skikkelig kjipe, nabolagets verste faktisk. For alle andre har brukt bare pute i flere år og får sitte foran nå og da.


#35

Levic sa for siden:

Mellomste her sitter på pute nå. Han er veldig lang i overkroppen. Pute er helt ok. Bedre enn ingenting.


#36

Gerbera sa for siden:

Har du fått målt om det faktisk er lengere i ryggen enn kidfix?


#37

Candy Darling sa for siden:

Vi sluttet med sete når begge passerte 140 (det skjedde omtrent samtidig, til tross for 2,5 års aldersforskjell), og ganske mange av vennene ikke lenger fikk plass. Nå har vi sånne nakkestøtter med belteførere som fulgte med den nye bilen, og integrerte puter til de vennene som er lavere enn dem.


#38

Che sa for siden:

Her har vi izi-kid fra britax og 11-åringen får fint plass fortsatt, men nå bruker han det ikke.


#39

Bluen sa for siden:

Kan aldri tenke meg at noen av 4.-klassingens venner sitter i beltestol lenger. Liv har bikket 1,40 (og 40 kg) og er for lengst over på pute, da beltestolen ble altfor kort i setet.


#40

Lavender sa for siden:

Maxi Cosi beltestolen kunne vi fint bruke til 150 cm, bare å strekke ut i ryggen, men takhøyden i baksetet er det værre med, så 4. klassingen er veldig glad for å slippe nå.


#41

Tjorven sa for siden:

Snuppa (11 år) fikk lov til å ta sin beltestol ut av bilen for et par uker siden (til hennes store glede). Hun fikk fint plass oppi der selv om hun er 145 cm og har passert 36 kilo. Men jeg ser jo at hun faktisk har beltet på helt rett sted uten setet også, så vi ble enige om at nå fikk det være greit.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.