Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilket alpinutstyr?

#1

Rug sa for siden:

Hvis man skulle kjøpe seg alpinutstyr for første gang i en alder av tja, midten-sluttenavtredveårene, hva går man for da? Jeg har lånt slalomski før, men har mest stått telemark og trives best med det. I vinterferien så jeg ikke en eneste person på telemark i et av Norges største skianlegg, er jeg helt på sidelinjen hvis jeg går for telemark nå?

Han som skal betale for utstyret ivrer på telemark med bindinger som kan løsnes slik at man kan bruke dem på toppturer. Jeg er klar over at skiene stort sett er de samme, men jeg er fryktelig usikker - er jeg blitt for pingle til å stå telemark? Får jeg det til? De få gangene jeg har prøvd slalom har jeg synes det var kjedelig, pluss at jeg ikke føler at jeg har så god kontroll som med telemark. Har noen erfaringer?


#2

Tjorven sa for siden:

Jeg ville gått for twintip, men det er nok mest fordi jeg innbiller meg at jeg ikke har lårmuskelatur til å stå telemark. Det er virkelig ingen som står telemark lengre, men det er jo ikke noen god grunn til det.

Jeg står nedoverski sammen med ungene, og de liker å kjøre i parkene. Siden jeg tenker at det er greit å følge dem, så ville jeg valgt twintip selv om jeg virkelig ikke ser for meg at jeg kommer til å kjøre baklengs noen gang.


#3

Rug sa for siden:

Hehe, baklengs er bare så uaktuelt. Det er snakk om to-tre ganger i året på de gode årene, så god blir jeg ikke.


#4

Lavender sa for siden:

Jeg tror du bør leie eller låne for å teste.

Jeg kjøpte folkepakken best i test hos XXL, Atomic carvingski og helt ok sko. Men de er kjedelige, og de dumme carving skiene svinger og svinger.

Jeg burde sikkert sett etter alminnelige slalomski eller kanskje det heter utforski i dag fordi jeg kan kjøre ski nedover med samlede ben, og det kan sikkert du også når du kjører telemark, og da er carving i veien, plutselig lå jeg i nettingen nederst på Trysil. :flau: og sint. Den gang jeg kjøpte skulle alle ha carving.


#5

Rug sa for siden:

Det er bare at det er det med samlede ben jeg ikke nødvendigvis er så god på...jeg er vant til å sette det ene benet foran det andre. Men det kan jo selvsagt trenes!


#6

Lavender sa for siden:

Overgang blir det uansett, et ben foran med carving blir også veldig feil. ;).

Grei beskrivelse på Oslo Sportslager, stive lange ski med liten innsving til de med erfaring og som liker fart. Men se også [url]www.boardshop.no[/url].
"Telemarkski

Disse skiene finnes i noen tilfeller i egne varianter basert på alpinmodellene. De blir da ofte laget noe lettere og mykere. I dag har både telemarkstøvler og bindinger blitt så gode at man vanligvis bruker alpinski til telemark fordi forskjellen på skiene oftest er svært liten. Alle våre ski som ikke har intgrerte plater for alpinbindinger kan derfor brukes som telemarkski. Det er imidlertid noen modeller vi anbefaler sterkere enn andre, da for eksempel twintipski med myk bakski som egner seg best med alpinbindinger. Lengden på telemarkski velges normalt lik egen høyde, +/- 5 cm. Dette fordi telemarkskiene kun har tåfeste og vil miste noe av sin stabililet hvis skiene er for korte. Skal skiene være korte bør de derfor være relativt stive. Når du har funnet ut hvilken type ski som passer for deg gjenstår det å velge hvilken ski, i hvilken lengde du vil ha innenfor din kategori. I beskrivelsene av skiene i våre nettsider finner du opplysninger om skiene. Som radius, fleks (lengdestivhet), lengde, bredde osv. Slik at du enkelt kan plukke ut skien som passer best for deg. For å hjelpe deg til valg av lengde kan vi nevne noen grunnprinsipper. Normalt er korte ski lettere å kjøre på enn lange ski. Nybegynnere anbefales derfor litt kortere ski, mens erfarene kjørere ofte velger lange ski. Stive, lange ski med liten innsving vil være fartsstabile men er ikke å anbefale for nybegynneren. Myke ski anbefales lette kjørere, og nybegynnere, evt. som pudderski eller parkski. Medium stive ski kan brukes av de fleste, men vil for lette kjørere eller nybegynnere bli litt tunge å jobbe med. Tunge kjørere kan velge en litt stivere ski selv om de er nybegynnere."


#7

Sol sa for siden:

Jeg kjører telemark! Så ikke si at ingen gjør det, lenger. :knegg: Kjæresten og en kollega har faktisk kjøpt seg utstyr i år og, så det der svinger. Jeg ser mange telemarkkjørere når jeg er i bakken, men det er sikkert fordi jeg står selv.

Slalomski kan jeg ingenting om, så jeg er absolutt ikke til nytte. Jeg vurderer å kjøpe noe brukt utstyr, da, for jeg klarer jo ikke holde følge med ungene på telemark.


#8

Rug sa for siden:

Ah, det var jo enda et poeng. Jeg har to av den spinnville sorten som bare setter utfor, men de er ikke flinke nok eller har nok erfaring til å få stå alene, og det spørs hvor lenge de gidder å vente på hu mor. Han som kjører snowboard kan jeg nok følge en stund.

Men så godt at jeg ikke er alene! Jeg ser på Instagram at venner kjører telemark, men det er mest på toppturer og utenfor løyper.



#10

Candy Darling sa for siden:

Det var mange telemarkere i Trysil i helgen. Jeg har tenkt å kjøpe nytt utstyr i løpet av sesongen; jeg vil ha utløserbindinger også på telemark. Mannen trynet og dro av 3 leddbånd fordi skiene satt fast i snøen mens han gikk rundt.

Mine telemarkski er altfor korte og carvede, de svinger for mye og er for ustabile. Men litt innsving ville jeg absolutt hatt, da får man en frempå kjørestil og kan bare kante for å svinge. Det er mye morsommere og gir bedre fart.


#11

Rug sa for siden:

Det høres ut som fornuft, Candy. Jeg vil nok ikke ha veldig lange ski, jeg er ikke så tung og må bruke mye kraft for å få sving - men det er med 15 år gammel erfaring. Det er jo overhodet ikke sammenlignbart med dagens utstyr.

Forråseidetsånn: Jeg har stått på ski en uke i Alpene - på fjellski med NNN-binding. Altså vanlige, brede langrennsski med stålkant og myke skinnsko. Det gikk jo det også...og det var det jeg hadde på den tiden. Var ikke snakk om å kjøpe nytt bare for en uke.


#12

Rug sa for siden:

Takk for tips, Lavender. Dette blir samlet bursdagsgave fra absolutt hele storfamilien, som alle rørende er enige i at jeg må få utstyr så jeg kan holde mine barn med selskap i bakken. Dermed kan jeg gå et stykke opp i pris.


#13

My sa for siden:

Folk kjører telemark. Ikke så mye, men det slenger da en og annen. Jeg har også kjørt telemark til nylig, og må innrømme at jeg ikke hadde brydd meg en millimeter om jeg så var den eneste på kloden.

Jeg kjøpte meg slalåmski, fordi jeg hadde lyst til å prøve det igjen etter veldig mange år, og fordi jeg skulle kjøre med ungene og det var det de hadde. På telemark må jeg innrømme at jeg ikke klarte å holde følge med dem. Nå klarer jeg det ikke på slalåm heller, når det gjelder eldstejenta, men det er nå så. :flau:

Jeg kjøpte carvingski, og er fornøyd med det (hadde carvingski til telemark også da, og kunne sånn sett bare byttet binding og sko, men ville ha muligheten til begge deler). Største forskjellen fra da jeg var "ung" og kjørte i bakke er faktisk at nå har alle hjelm. Jeg følte meg faktisk mer rar og utenfor uten hjelm enn med telemarkski, så det innså jeg fort at jeg måtte skaffe meg (ikke først og fremst for å passe inn da :knegg: men tidligere tenkte jeg liksom aldri over at det var noe man skulle ha i slalåmbakken, det var liksom for småunger og proffe).


#14

Maverick sa for siden:

Det er mye morsommere å kjøre telemark enn slalåm. :nemlig:


#15

My sa for siden:

Enig. Det gir en helt spesiell følelse når det flyter, som jeg aldri får på slalåm.


#16

Rug sa for siden:

Hjelm er faktisk det eneste jeg har. :humre: Jeg vet ikke om jeg har som mål å holde samme fart som ungene, da tror jeg at jeg tisser på meg underveis med det tempoet eldstemann holder. De får vel vente litt eller leke seg litt ned bakken. Minstejenta kjører uansett ikke fra meg på en stund.

Jeg er veldig glad i å gå på langrenn, og vi drømmer om toppturer når 1. ungene klarer seg selv eller 2. de vil være med (as if). Da kan jeg bruke samme ski, påstås det.


#17

Rug sa for siden:

Nemlig, det lille jeg har prøvd av slalom har aldri gitt den samme følelsen. Kan ha noe med øvelse å gjøre for min del, men det er jo heller ikke like gøy å trene på slalom.


#18

My sa for siden:

Men da må du nok ha andre bindinger enn vanlig slalåm. Telemark, eller randonee.

#19

Rug sa for siden:

Ja, det er derfor telemark er aktuelt selv om ingen andre skulle kjøre det.


#20

Bluen sa for siden:

Ja, det skal være sikkert og visst. :knegg: Svinger som bare det, svosj-svosj.

Anbefaler å arve 10 år gamle carvingski fra en kollega, sånn at man bare trenger å kjøpe briller og hjelm. Jeg er lite interessert i alpinkjøring, egentlig, men dette var en glimrende løsning som gjør meg i stand til å kjøre litt i ny og ne (for ikke å si ned :deer: ) for ungenes skyld. Ville nok ha kjøpt noen greier på Finn.

tørr og veeldig konstruktiv (Ja, jeg er LEI av jobben min akkurat nå. :flau: )


#21

Vianne Rocher sa for siden:

Jeg og mannen min kjører Telemark. Han har twin-tip og jeg har forholdsvis brede carvede ski. Jeg har dog ikke selvutløserbindinger og det skulle jeg gjerne hatt. Nå ønsker jeg meg nye slalomski da, fordi jeg synes det er enklere å være i bakkens sammen med ungene med alpint fremfor telemark. Til toppturer trenger du jo bare ekstra klosser og spesialskjærte feller når du har telemarkski så det er jo en lavere kostnad enn randonee.


#22

Candy Darling sa for siden:

Jeg har også trodd at jeg ikke kan synes det er like gøy på slalåm, men nå har jeg nådd et nivå der jeg kan kjøre mye fortere med kontroll enn jeg trodde jeg skulle få til. Da er det faktisk veldig morsomt, det også, og jeg er mer komfortabel i skogen og på hopp med slalåm.

Når det er sagt, merker jeg at jeg drar med meg skiforståelsen jeg har fått også tilbake til telemark, så jeg tror absolutt at det blir skikkelig gøy igjen når jeg får utstyr som passer meg bedre.

(Jeg var skikkelig dårlig på ski, så at jeg i det hele tatt har kommet på et nivå der jeg kjører fort og bratt uten å være redd er et sant mirakel. Og dette betydde seff ikke at de som liker slalåm dårligere enn meg ER dårlig - det var bare en aha-opplevelse på at jøss, slalåm kan jo faktisk være dritgøy, fra en som alltid har hevdet det motsatte.)


#23

My sa for siden:

Min spådom er at telemark snart blir veldig poppis igjen. Det hadde vel sin store topp rundt OL på Lillehammer i '94, med litt nostalgisk utstyr og klær, deretter gikk det over til mer teknisk og fancy utstyr og klær, før det gradvis dalte nedover, mens slalåm kom tilbake for fullt (på 90-tallet var det jo nesten bare telemark og snowboard å se i bakkene, slalåm var jo helt ut, og nærmest bare forbeholdt konkurranser) og da er det snart på tide med en ny bølge. :nemlig:

Så hvis du holder på telemarken Rug, så er du snart in igjen! :hyper:


#24

Candy Darling sa for siden:

Men det er nesten ingen under 25-30 som gjør det, da, så det spørs jo om det får samme utbredelse igjen. Det var en liten oppblomstring igjen for noen år siden, da jeg også så noen yngre, men ikke nå lenger. I den grad Trysil er helt representativ, det er mange dansker der.


#25

Rug sa for siden:

Jeg kan godt ta ansvar for å starte en ny bølge jeg, gjør ikke noe om den består av folk fra 30+. Men det er et poeng at det er lettere å følge barna med slalom. Har du tatt kurs, Candy? Jeg tror jeg kunne hatt godt av det, for siden jeg aldri fikk være i bakken som liten, er jeg litt redd for fart og is. Bratt kan det godt være, så lenge jeg kan bremse så mye jeg vil. Sjikli gøy for dem som kan kjøre skikkelig når jeg ploger meg ned. :sparke:

Havnet forresten uti selveste utforløypa i Kitzbühl med disse fantastiske fjellskiene mine. Reddere har jeg aldri vært med ski på beina, jeg la meg langflat på magen, og bremset med ski, staver, votter, alt jeg kunne holde nedi snøflaten - men likevel gikk mistet jeg kontroll og hadde god fart ut i skogen. Fikk stanset i siste liten og lovet meg selv skikkelig utstyr. Det er 22 år siden. :rødme:


#26

Candy Darling sa for siden:

Nei, jeg hadde tenkt å ta kurs, men det blidde aldri. Men jeg står jo relativt ofte; jeg har hatt 100 dager i bakken til sammen de siste 3 årene.


#27

Sol sa for siden:

Usaklig saksopplysning: Jeg vet om 8-åringer som går på telemarkskurs, så aldri si aldri.


#28

Candy Darling sa for siden:

Joda. :knegg: Jeg vet også om én 11-åring. Men jeg nesten alle andre 11-åringer jeg kjenner til står alpint, også er det noen få som har begynt på snowboard (blant annet min, som til og med har blitt flink! :what: Det er så rart å ha barn som er bedre enn meg til noe fysisk. ).


#29

noen sa for siden:

Både jeg og mannen min kjører telemark. Vi kjøpte nytt utstyr for 2-3 år siden på Oslo sportslager, og det er bare utrolig gøy! Dette er utstyr som også kan brukes på toppturer. Jeg synes det er stor stas å kjøre telemark i skogsløyper/utenfor preppede løyper, særlig når det er puddersnø. Jeg er ikke veldig god, men det er halve moroa å presse seg til å bli bedre. Jeg ser jo at ungene drar fra når vi kjører i skogen, men det er like mye fordi de har kortere ski og er kjappere i vendingen.


#30

Candy Darling sa for siden:

Har du noen anbefaling på ski? Hvor lange er de i forhold til din høyde, og hvor mye innsving er det? Har du utløserbindinger?


#31

Candy Darling sa for siden:

Og ja, man må jo nesten ha litt kortere ski når man kjører i skogen, i hvert fall mellom løypene i alpinbakken - der er det jo nesten bobbaneløyper med utrolig krappe svinger, kjørt opp av gærne 8-10-åringer. :knegg:


#32

noen sa for siden:

Jeg gikk forresten fra beksømstøvler (skrives det slik) og noen lange planker til plaststøvler og relativt korte ski som svinger akkurat passe lett. Det har skjedd litt på utstyrsfronten når det gjelder telemark de siste 25 år. :knegg:


#33

noen sa for siden:

Jeg kan kikke på utstyret mitt i helgen og legge ut merke/type. Det kostet MYE så vidt jeg husker, men så skal jeg jo ha det i minst 25 år. :nemlig:


#34

Candy Darling sa for siden:

Ja, mitt problem er at jeg gikk for langt, jeg har telemarkski som er kortere enn meg selv og altfor carvet. Jeg tuller ikke, jeg gikk 180 grader rundt i første sving, og fant meg selv pekende oppover i bakken. :knegg:


#35

noen sa for siden:

Ikke sant? Mannen min har jo litt lengre ski, og han strever i bobbanene. :knegg: Og det blir jo helt umulig å styre farten.


#36

Rug sa for siden:

Med mitt tempo er jeg godt over 70 neste gang jeg skal ha nytt utstyr, så jeg bør treffe ganske godt på hva jeg vil ha. :knegg: Vi har tilgang til fantastiske fjell i ferier, så det er greit at utstyret kan brukes utenfor bakken. Det er så herlig uaktuelt å kjøpe enda mer for å gå på toppene!

Det tok forøvrig omtrent tre fotballtreninger før begge guttene var forbi mitt mestringsnivå, og eldstemann var sju da han stod i bunn av slalombakken og gaulte "Det går bra, mamma! Bare ta det forsiktig, så venter jeg her!" :flau: Fysisk er jeg utspilt for lenge siden av 10-åringen.


#37

Candy Darling sa for siden:

Jeg har tenkt mange ganger de siste årene at nå må jeg velge mellom å kjøre ned ungen foran eller i treet. Det har gått bra. Så vidt. :knegg:


#38

Vianne Rocher sa for siden:

Du spurte ikke meg, men jeg svarer læll :knegg:. Jeg har ski som er like lange som meg, som slalåmski m.a.o. Mine har en ganske god innsving samtidig som de er brede. Det gjør at de fungerer godt til frikjøring og at de er gode i preparerte løyper. Får mye hjelp til svingene også og det var bra i starten, da jeg var helt fersk.
Jeg kjøpte mine ski på en forretning i bartebyen som kan slikt og fikk hjelp til å finne ski ut ifra hvilken bruk jeg hadde i tankene. Det kostet en del, men jeg har dem jo i årevis.


#39

Maverick sa for siden:

Da jeg var ung hadde vi lange, rette ski og lave beksømstøvler. :knirk:

Utstyrsboomen kom faktisk i de åra jeg var aktiv, med carving, de høye klossene, høye støvler i plast etc. Jeg blir fortsatt litt gira av å se logoen til Scarpia. :knegg:


#40

Candy Darling sa for siden:

Ja, jeg har gått hele veien fra tynne fjellski og lærstøvler via litt for lange planker av flammeski med dritvonde garminstøvler, og nå nydelige scarpa men litt for tøysete ski. Jeg er ikke så god på middelvei. :mumle:


#41

Sol sa for siden:

Jeg har ski som er nesten like lange som meg selv, Candy og er godt fornøyd med dem. Hva radiusen er, vet jeg ikke, men jeg vet at de er mer enn 12 år gamle (=eldre enn unga :knegg: ). Også Scarpastøvler. :hjerter:


#42

Maverick sa for siden:

Herregud! Scarpa, ja. Ikke Scarpia. :sjokk:


#43

Rug sa for siden:

Den gang jeg drømte om nytt utstyr var det K2 som var det store. Dessverre var aldri de lange pakkene under juletreet til meg. :mumle:


#44

Rug sa for siden:

Tusen takk for alle innspill! Det var nyttig! Det endte faktisk med bakkeski, type slalom. Det var flere grunner: Toppturski er utrolig mye dyrere. Det skulle jeg stått i, hvis det ikke var for at de er ganske mye vanskeligere å mestre i bakken i følge den ganske erfarne selgeren. De er så brede for å flyte oppå snøen, så jeg vil slite med å bruke teknikk jeg lærte for 20 år siden. De har heller ikke de oppbygde bindingene som hjelper svingen. Rene telemarkski finnes det lite av, men det var et alternativ. De kan også brukes til topptur, men de er ganske mange hakk tyngre. Det skulle jeg også stått i, så det var der det var vanskelig å velge.

Jeg falt ærlig talt litt av underveis når han utmalte alle alternativene, bindinger som kan endres og tilpasses, sko som kan bli gåsko ved å skru av klosser under osv. Derfor gikk vi for det enkleste: Alpinski som gir mestring. Skoene kan brukes som gåsko, de kan løsnes i skaftet slik at de ikke blir så stive og klossen kan tas av. Dermed kan jeg kikke etter brukt toppturutstyr om noen år når barna kan stå i bakken alene og vi voksne kan gjøre hva vi vil.

Da mangler staver (hvordan kunne vi glemme å kjøpe staver?) og briller (må tilpasses hjelmen, som jeg ikke hadde med). Satser på at buksa mi går over skoene, må prøves før vi drar. Har ikke en særlig egnet jakke, så det får bli den tekniske, tynne jakken med mange lag under. Dette er ikke sporten jeg ville tatt med våre nye venner fra andre land på med det første, fytti, så ressurskrevende!


#45

Rug sa for siden:

Det var de skiene du viste som var mest aktuelle hvis jeg ikke hadde landet på slalom, Lavender. Jeg tar meg i å lure på om jeg burde valgt telemark likevel, men kommer hele tiden ned på at det får holde at barna skal lære seg det de står på akkurat nå uten å måtte vente på mor hele tiden.


#46

Lavender sa for siden:

Det blir nok mest hverdagskjøring på dere i preparerte bakker. Og skulle du føle behovet for ski til toppturer så er det alltid et godt tilbud, 7000,- for ski, men 3500,- i pakke med binding. :tullerdu:.

Alpint er en dyr fritidsaktivitet, særlig for barn som vokser ut av utstyret sitt. Min eldste har vokst 10 cm i året, men nå tror vi det avtar og at vi kan koste på ungene slalom utstyr.

Sa du forresten Kitsbühl? Det er galskap. :eek:. Så du Henrik Elvestad i Amatørenes Mester, vel verdt å se. Galinger.


#47

Rug sa for siden:

Jeg sa Kitzbühl, ja, med fjellski. Det var ille. Det var utrolig morsomt i de rette løypene, jeg følte overhodet ikke at jeg manglet noe på utstyrssiden den gang. Det var bare den gangen vi plutselig befant oss midt i utforløypa jeg skjønte litt av hva folk med dødsangst sliter med. :tullerdu:

Jeg så bare litt av den episoden, men det er altså så ille som de beskriver. Mye brattere enn det fremstår på tv og klink is, samt at det heller på begge sider av bakken slik at du havner i nettet eller i skogen hvis det ikke går rett frem. Det var ikke løsere i kanten, isen gikk til man møtte trestammene.



#49

noen sa for siden:

Ja, der hadde du visst kjøpt allerede. :knegg:


#50

Rug sa for siden:

Forråsidetsånn, det er ganske uvanlig. Vi har manglet møbler i stua i snart et år, men får ikke kommet oss til en møbelbutikk. Lista er laaang. Men når bursdagsgaver gis med forbehold om at de må brukes før påskeferien, da rokkerer man på prioriteringene. :humre:

Jeg tror det er tilsvarende sko jeg har kjøpt, og det var NTN-bindinger som var alternativet. Endte opp med Rossignol Temptation (ja, de heter det :sjokk:).


#51

Candy Darling sa for siden:

Rååsa støvler? :what: Men det er sånne bindinger jeg snakker om også, ja.



#53

Candy Darling sa for siden:

Fine! Og hvor lange var de i forhold til deg?


#54

noen sa for siden:

Det glemte jeg å sjekke, men jeg tror de er litt kortere enn meg. Skal innom boden i dag, så hvis jeg husker det, skal jeg ta en titt.


#55

GeekyGirrrl sa for siden:

Jeg har bestilt meg sånne sko og. Råsa. :blånn:

Og k2 ski og ntn freedom bindinger. Håper inderlig jeg får alt før vi stikker til fjells på fredag. :knegg:


#56

Rug sa for siden:

Er det sant - folk kjøper altså telemarkutstyr? Vi var på områdets mest oppegående skibutikk, og han solgte det nesten aldri. Jeje, det er ingen gårdshandel, jeg kan evt selge brukt og kjøpe brukt hvis det blir helt ille.


#57

GeekyGirrrl sa for siden:

Opplevde det samme her, telemark er helt ute, måtte bestille alt på nett. Ikke så lett å få prøvd sko da. Det er visst randonee som er tingen i følge min bror. :(

Og nå får jeg ikke skoa fordi leverandør var utsolgt. Så nå vet jeg ikke helt hva jeg gjør.. Satser på jeg får tak i sko til neste sesong.


#58

My sa for siden:

Kom over denne i dag, litt sånn a propos.


#59

Candy Darling sa for siden:

Det er pokkers umulig å få tak i NTN-binding-sko til damer akkurat nå. :mumle:


#60

Rug sa for siden:

Jeg stod med en i hånda for en uke siden, men det var før salget begynte. Jeg er fremdeles usikker på om jeg valgte rett - enda mer nå når Platoufyren nærmest sier at jeg kunne vært innovatør. :humre: Vi får se når vi kommer i bakken etter hvert. Har fått briller, så nå mangler bare staver. Godt hva som er kjøpt...jeg lover å ikke bli manisk i bakken for å få ned snittprisen per tur. :tullerdu:


#61

Candy Darling sa for siden:

Jeg har en guy her oppe som jeg har kjøpt alt jeg eier av utstyr av, og han sverger nå til støvler fra Scott til telemark - de skulle ha mye bedre komfort enn scarpastøvlene. Jeg kjenner på skepsisen, som ihuga scarpafan. :knegg:

Men uansett ikke noe før neste år å få tak i.


#62

Vianne Rocher sa for siden:

Jeg har sko fra Crispi og ble anbefalt de foran Scarpa fordi de er bedre tilpasset norske, brede foter (#svømmeføtter). Jeg er iallefall veldig fornøyd. De har såler som former seg etter foten når skoene blir varme også, det er sikkert ganske standard, men veldig deilig.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.