Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Shepherds pie - tolking av oppskrift

#1

Tangerine sa for siden:

Jeg har tenkt å lage denne:
Enkel shepherd's pai

7 poteter middels store

1.5 ss smør

2 dl melk

parmesan eller annen ost, revet

Fyll

400 g kjøttdeig

1 stk løk opphakket

2 stk vårløk i skiver

2 fedd hvitløk

2 stk gulrøtter i terninger

1 stk paprika i biter

rosmarin

salt og nykvernet pepper

Tomatsaus

1 boks hermetiske tomater

4 ss tomatpuré

1 håndfull basilikum fersk

3 fedd hvitløk

2 ss olivenolje

salt og nykvernet pepper
Slik gjør du

  1. Vask og skrell potetene. Del dem opp i store biter og kok dem møre.

  2. Ha olje i en stekepanne og sett på sterk varme. Brun kjøttet mens du finhakker grønnsakene. Demp varmen og tilsett grønnsakene. Stek til gulrøttene er passe møre.

  3. Ha olje i en kjele og stek hvitløken til den blir gyllen. Ta den ut og tilsett de hermetiske tomatene, tomatpuré og basilikum. La det putre så lenge du har tid til. Smak til med salt og pepper, og bland tomatsausen med kjøttfyllet.

  4. Når potetene er møre, hell av vannet. Tilsett melk og meierismør, og mos til du får en glatt og fin konsistens. Smak til med salt og pepper.

  5. Sett ovnen på 200 grader varmluft eller grill. Legg kjøttfyllet i en ildfast form og spre potetmosen som et lokk over kjøttfyllet. Strø over revet parmesan eller annen ost. Stek i 20-30 min eller til potetmosen er gylden på toppen.

  6. Server som den er, eller lag en frisk grønn salat til.

Hvordan tolker dere at hvitløken skal havne til slutt? I søppelet eller i retten?


#2

Myria sa for siden:

Det virker veldig rart å ta ut hvitløken når det som skal tilsettes etterpå er flytende. Da kan det jo tolkes som at hvitløken skal kastes, men jeg hadde latt den være i retten.


#3

frukt sa for siden:

Trykkleif kanskje?
Hadde latt den være i jeg. Hvitløk er godt!


#4

Tangerine sa for siden:

Ja, jeg har også lyst til å la den være. Kanskje ikke brune den så mye. :)


#5

løve70 sa for siden:

Jeg tolker det som om den skal tas ut og kastes (skal bare smaksette oljen - ikke helt uvanlig). Eventuelt kan du hakke den opp, steke den forsiktig og la den bli med videre i retten.


#6

Harriet Vane sa for siden:

Den skal være i sausen, så klart.


#7

meisje sa for siden:

Jeg tolker det som om hvitløken skal kastes, noe som er forståelig i lys av at fyllet ellers totalt skal ha 5 fed med hvitløk, som er ganske mye ....

Liker man kraftig hvitløk smak, lar man den være i.


#8

Tangerine sa for siden:

Oida, jeg leste ikke nøye nok. Men finner det uansett vanskelig å kaste hvitløk. :nam:


#9

Myria sa for siden:

Jeg synes ikke fem hvitløksfedd er mye. Den skal jo kokes og får da en mye mildere smak.


#10

Mistral sa for siden:

Jeg også. Men jeg ville sikkert latt den bli igjen i retten selv.

#11

Harriet Vane sa for siden:

Oppskrift, småffskrift, man kaster vel ikke hvitløk?


#12

frukt sa for siden:

:nemlig:


#13

ingling sa for siden:

Jeg kaster hvitløk. :nemlig: Det er vanlig i oppskrifter på lav FODMAP- mat, har ikke sett det andre steder. Infuserer oljen med hvitløk, og bort me'n. Men hvis en tåler det er det jo bare å putte den i sausen!


#14

Pamina sa for siden:

Sheperds pie er jo en klassisk engelsk oppskrift, og de er jo ikke kjent for sin overdrevne bruk av hvitløk, så den skal sikkert kastes slik oppskriften er ment. Hva man gjør er noe helt annet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.