Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

OK regntøy til førsteklassing?

#1

Nera sa for siden:

Førsteklassingen klager over at regntøyet er "barnslig" (det er fra Vill, rosa med rever på), og har forlangt nytt, men utvalget i nettbutikkene ser begredelig ut. Hva er egentlig OK til den aldersgruppen? Foreløpig er det våt vinter her, med enorme søledammer utenfor skolen, og vi venter derfor med skalltøyet til det blir ordentlig vår.

Vi må vel ta en tur innom de hovedmistenkte (XXL, GMax, Obs), men om noen har noen gode tips, mottas de med takk.

Hun er ganske spebygd, bruker 122 i klesstørrelse, og regntøyet bør ikke være veldig vidt i fasongen, som vi for eksempel oppdaget at PoP er.


#2

venla sa for siden:

Jeg lot min førsteklassing velge i høst, og hun likte ingen av de på sportsbutikkene. Men hun fant et hun likte på Nameit i dus rosafarge. Det holder fortsatt bra. De siste dagene har de omtrent badet i skolegården, og det holder tett om strikken er på...


#3

millact sa for siden:

Ser du ikke vil ta i bruk skalltøy enda, men det er stort sett det mine har brukt.

Kan anbefale ticket regntøy som jeg kjøpte på salg for noen år siden. Har du sett om lekmer, ellos eller familiebutikken har noe OK?


#4

Myria sa for siden:

Vår eldste bruker regntøy fra Reflex (kjøpt på Barnas Hus), ensfarget og greit. Skalltøy er ikke vanntett nok når det regner mye og det er skikkelig vått.


#5

Nera sa for siden:

NameIt hadde jeg glemt litt, men det er sikkert lurt å sjekke. Jeg blir litt desillusjonert fordi butikken her er veldig liten, og overfylt.

Jeg skal sjekke ut Lekmer osv. Som oftest tar vi bare en tur innom XXL, og ser hva de har. Men hun har så mange meninger om hvordan ting skal være at det av og til blir vanskelig å få det til å klaffe. Førsteklassinger bruker jo ikke regntøyet like hardt som i barnehagen; på vanlige dager er de ute 2x30 minutter i løpet av dagen, i tillegg til uteskole på torsdager der de er ute halve dagen.

(og de tre kommende dagene har de vinteraktivitetsuke, og hun fabler om å stå på vannski i de enorme søledammene i skolegården. Jada.)


#6

millact sa for siden:

Lekmer har i alle fall nøytralt fra Didriksons.


#7

My sa for siden:

Til 05-jenta og 07-gutten kjøpte et greit sett fra Missing Link på G-sport, som ikke kostet all verden. Henholdsvis ensfarget blå og sjokkrosa jakke, og svart bukse, i "knitrestoff", ikke gummistoff. Holder tørt ved vanlig bruk, som lek og tur i regnet for større barn, men sikkert ikke til å hoppe, plaske og sitte i søla på barnehagevis (førsteklassinger er jo så forskjellige på det omårdet, en del er fortsatt i barnehagemodus). Buksa har ikke seler og ikke strikk under bena, så det er med andre ord storungeregntøy. :knegg: Til 07-jenta endte jeg opp med et sett på Sport Outlet, med neongrønn jakke og svart bukse (omsider fant vi en grønn, som stod høyest på ønskelista), som også er av samme type stoff. Merket heter visst ZigZag. Det er mykt og fint, og virker også bra.


#8

celebelen sa for siden:

Jeg kjøpte et sett på Lindex for et par uker siden (= ikke rukket å teste noe særlig), det virker ikke så tykt som en del andre.


#9

Geitrams sa for siden:

Barnas hus har regntøy i forskjellige merker, ganske stort utvalg sist jeg var innom.


#10

Lyppa sa for siden:

Hvis dere allerede har skalltøy i god kvalitet ville jeg gått for det altså. Her i huset har vi ikke kjøpt regntøy etter at vi fikk skolebarn. Har brukt skalltøy fra Bergans, Reimatec, Helly Hansen og 8848 Altitude. Bergans har vært det beste, og holdt tørt uansett vær.


#11

My sa for siden:

Jeg opplevde samme maset på SFO som i barnehagen. Altså mye mas fra de ansatte om at barnet ikke hadde regntøy (selv om de hadde skalltøy), barna fikk mye pes, og ble fra tid til annen tvunget til å låne regntøy fra gjenglemtkassa. Så jeg ga opp og kjøpte regntøy, som kun hang på skolen og aldri ble tatt med hjem.


#12

Che sa for siden:

Vi har brukt Helly Hansen shelter pant helt siden gutta sluttet med dress. Jakke fra ymse. Polarnopyret O pyret, Helly Hansen og nå reima. Funker fint.


#13

Nera sa for siden:

Jeg endte til slutt opp med å kjøpe regntøy fra Reflex hos Barnas Hus, med skikkelig regnbuefarger, og det falt i smak. De hadde dessuten halv pris på dem, så det ble en ganske rimelig affære.

Skalltøyet er OK, men ikke til å ødelegge i søledammer med masse sand og gnikking.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.