Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Påskekrim - hva skal jeg velge?

#1

Meissa sa for siden:

Kanskje flere som skal i gang med påskekrimmen og da kan det kanskje værefint med en tråd med anbefalinger.

Jeg leser egentlig ikke krim. Jeg synes det er for skummelt eller for voldsomt. Jeg kan godt se sånt på tv, men det blir noe annet når jeg sitter alene med en bok. Nå har jeg vært hekta på britisk krim på tv en periode. Jeg ser/har sett på serier som Shetland, Tause vitner, inspector Lynley, Vera, Sherlock og Lewis og har funnet ut at jeg vil prøve meg på krim i bokform, men hvilken?

Hvem skriver sakte mysteriekrim som ikke er for skummelt eller ekkelt nå for tiden?


#2

arrow sa for siden:

Jeg ser på "Unge Morse" hver mandag, fikk ikke med meg hverken sesong 1 eller 2 når de gikk første gang. Jeg lurer på om den skal gå i påsken.

I bokveien; Elisabeth George skriver rolig, spennende men sånn akkurat passe de jeg har lest. Jeg har sett bøkene hennes både på engelsk og norsk i bokhandelen så de burde være lett å få tak på. En annen forfatter jeg liker er Fred Vargas, en fransk krim forfatter som er både morom og verd å lese. De som er oversatt til norsk følger en detektiv (betjent) Adamsberg og kan med fordel leses på norsk om du ikke leser fransk eller har en grunn til å lese på engelsk.


#3

Meissa sa for siden:

Jeg ser at Radioteateret skal ha Fryktens dal av Arthur Conan Doyle i år. Det trur jeg kanskje vi må få med oss! :D

Kan det funke for tiåringen også?



#5

Myria sa for siden:

Jeg synes Arnaldur Indridasson skriver god og ikke skummel eller voldsom krim.


#6

Mirasol sa for siden:

Hans Olav Lahlum skriver krim i litt Agatha Christie-stil. Jeg trodde ikke jeg kom til å like det, men endte opp med å sluke hele serien!


#7

Millen sa for siden:

Men du må være forberedt på å lese ca 300 sider før det skjer noe. Jeg har ikke tålmodighet til det og hverken leser eller ser Elizabeth George.
E


#8

polarjenta sa for siden:

Jeg anbefaler Hans Olav Lahlum. Begynn med første boka.:)


#9

Hondacrv sa for siden:

Det er no å overdrive. Men det er rolige bøker, og det er derfor eg liker dei, fordi ein får meir innsikt i personane og ikkje alt er action og blod. Og så er lynley og havers morsomme å lese om.



#11

Varta sa for siden:

Jeg liker Minette Walters. Nå er det vel ganske lenge siden hun kom med noe nytt, men de står seg jo, bøkene hennes, allikevel. Og så liker jeg historisk krim, Berlin Noir-serien til Philip Kerr og Shardlake-serien til C. J. Sansom.


#12

Einhyrningur sa for siden:

Låner tråden her jeg, er det noen som kan anbefale en skikkelig spennende og litt skummel krim?


#13

Hjertensfryd sa for siden:

Eg har "ikke bestått" på min kindle. Av Hjort og Rosenfeldt. Er siste boka om Sebastian Bergman. Serien er god, gleder meg til å synke ned i boka.


#14

Myria sa for siden:

Sandmannen av Lars Kepler, The wicked girls av Alex Marwood, Eeny Meeny (Elle Melle på norsk) av MJ Arlidge, Flaskepost fra P av Jussi Adler-Olsen, alt av SJ Bolton/Sharon Bolton, Before I go to sleep av SJ Watson, Santa Psyko av Johan Theorin.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.