Nenne sa for siden:
Siden familien min ikke er glad i hverken sau eller lam, bør vi ha annen mat i påsken. Jeg vil gjerne lage noe ekstra, kanskje noe som tar litt tid for å bli skikkelig godt, har noen gode tips? :blafre:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Nenne sa for siden:
Siden familien min ikke er glad i hverken sau eller lam, bør vi ha annen mat i påsken. Jeg vil gjerne lage noe ekstra, kanskje noe som tar litt tid for å bli skikkelig godt, har noen gode tips? :blafre:
Taien sa for siden:
Jeg har en mann som ikke liker lam, så her blir det svineribbe en dag og hønsefrikasé en annen.
Hondacrv sa for siden:
Det tar ikkje så lang tid, men det som heiter kalkun lårsteik fra prior er veldig godt. 45 minutt i ovnen.
dutte sa for siden:
And med appelsinsaus ?
Fibi sa for siden:
I svigersslekta er det påskekalkun i stedet for påskelam. Like godt som på julaften. :D
Syrinx sa for siden:
Kveite
Acino sa for siden:
Røykt svinekam som du glaserer med honning(eventuelt en blanding av sennep og honning), steiker i ovnen. God hjemmelagd søt tomatsaus til med kokte poteter og masse godt av grønnsaker.
Eller hva med kalkun som flere nevner?
Obelix sa for siden:
Her i huset er heller ikke lam på favorittlista, så vi kjører and på påskeaften i år.
trøtt sa for siden:
Viltstek med røstipoteter, soppstuing, saus og grønnsaker.
Nenne sa for siden:
Tusen takk for gode tips! :blomster:
Candy Darling sa for siden:
Vi har kjøpt reinsdyr flatbiff, uten at jeg helt vet hva jeg skal gjøre med den. :knegg:
Cuyahoga sa for siden:
Trines matblogg har en oppskrift på rein med saus med plommer som jeg synes er fantastisk.
Lyppa sa for siden:
Vi pleier å steke kalkun i påska:)
millact sa for siden:
Mine to liker heller ikke lam, så vi kjører indrefilet på påskeaften.
amylin sa for siden:
Andebryst etter Stiansen sin oppskrift? Smaker fantastisk godt.
Vi har tenkt å ha Caribbean Jerk Chicken i påsken siden ingen unntatt meg er noe særlig glad i lam her heller.
Nenne sa for siden:
Jeg fant kalkun og så blir eet skinkestek en dag og kjøttkaker med kålstuing en annen dag, dessuten hjemmelagede fiskekaker etter bestilling fra storesøster. Vi skal nok bli mette. :)
GinaK sa for siden:
Vi skal heller ikke ha lam.
Har en surret reinsdyrstek og skal kjøpe kalkunbryst/lår. Om jeg ikke finner så vet jeg at Rema selger kalkun selv om jeg helst ikke vil ha en så stor stek.
LilleRosin sa for siden:
Fluke sa for siden:
Vi har hatt andebryst med appelsinsaus. :nam:
-ea- sa for siden:
Hva med rein? Masse fine oppskrifter her og der:
finnmarkrein.no/oppskrifter
www.matprat.no/oppskrifter/#1//////////rein/relevance/
Jeg kjøpte ytrefilet av rein, brunet det i steikpanne og så:
Det ble fantastisk bra!
veobra sa for siden:
Vi skal ha helstekt kylling. Med urter, smør og sitronskall under skinnet. Jeg tror det blir bakte rotgrønnsaker til.
tinkadott sa for siden:
Hyttemiddagene i år blir taco, sodd, gryte med kjøttdeig, og karbonader. Lam får vi ta over påske:)
Maverick sa for siden:
Vi skal ha denne i år, siden vi får besøk av min ikke-saue-spisende svigerinne:
kolonial.no/oppskrifter/1782-helstekt-kylling-pa-en-seng-av-epler-bacon-og-gron/
Helstekt kylling. :jupp:
Harriet Vane sa for siden:
Mine små galninger disket opp med stangekylling, fylt med hvitløk og smør, lagt på en seng av små poteter og gnidd inn med salt og pepper. Stekt under folie på 160 C til 50 C i låret. Da kom folien av og overtok og dekket kyllingen med revet parmesan og hakket persille. Salat og aioli til. Ungene greide nesten alt selv.
Nenne sa for siden:
Jeg kan i hvert fall dele med dere at blomkålburgerne vi lagde i dag var så fæle at jeg hadde lyst til å spytte dem rett ut igjen, som en annen toåring. :grøsser:
Malama sa for siden:
Vi skal visst ha roastbiff, svinefilet og skinkesteik. Tilberedningen/tilbehør ikke heeelt besluttet enda, men mat skal det da bli (Ja, også altså pinnekjøtt og lammesteik, men det er jo ikke det det spørres etter)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.