Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Enkle vegetarretter

#1

kamp sa for siden:

Noen som har ideer til enkle gode vegetar retter?



#3

Addison sa for siden:

Ovnsbakte rødbeter og poteter med chevre. Evt. andre grønnsaker du liker, topp med friske urter, maldonsalt og pepper. :nam:


#4

zinatara sa for siden:

Dhal syns jeg er kjempegodt, vi serverer med nan, raita og chutney. oppskrift.klikk.no/dhal/4104/

Ellers er det lett å lage pastaretter. Jeg bruker å steke gulrot, paprika, sukkererter og brokkoli sammen med hakket hvitløk, så putter jeg på en kopp med vann blandet med en terning grønnsaksbuljong. Til slutt sper jeg på med fløte(her kan du bruke soyafløte dersom det skal være vegansk) og krydrer med salt og pepper. Serveres sammen med pasta, vi bruker ofte tagliatelle.



#6

Syrinx sa for siden:

Denne suppa er sunn og mettande. Den kan serverast "som den er" eller køyrast saman med stavmiksar. Her i huset er den moste varianten ein av dei få måtane å få i ungane rause mengder sunne saker.

Suppa blir like god om du tar ei gulrot ekstra, har berre ein boks linser eller vil sjonglere på anna vis. Det er også godt med kylling i, og gjerne litt yogurt naturell før servering dersom du synast den er for sterk.


Linsesuppe

2 kvitlauksfedd, finhakka
1 lauk, finhakka
2 gulrøter i små terningar
2 stilkar stangselleri i små terningar
1 ts gurkemeie
1 ts garam masala
1 ts karri
1 ts spisskummen
1/2 ts cayennepepper

1 boks hakka tomatar
1 boks kokosmjølk
2 boksar linser, ein raud og ein grøn.
2 terningar grønsaksbuljong

6 dl vatn, meir dersom suppa blir for tjukk
smak til med salt

Frisk koriander

Fres grønsaker og krydder i litt olje. Tilset tomatar, kokos, vatn, linser og buljong. La koke i ca 30 min. Dersom du har tid til å la suppa stå og trekke enda ei stund er det berre ein fordel.
Smak til med salt og ha over frisk koriander før servering.


#7

Tjorven sa for siden:

Skilpadda har lagt ut en "spinat- og kikertcurry" på oppskriftssidene har på FP. Den lager vi ganske ofte, og er både enkel og veldig god.


#8

Trulte sa for siden:

Til lunsj i dag så hadde jeg grov tortilla fullt med knuste kidneybeans surret i gryte med litt vann og tacokrydder. Pluss noen jalapenos. Stekt i ovnen til gyllen. Servert med salsa, guacamole pluss youghurt naturell som jeg bruker istedenfor rømme. Hadde salat ved siden av. Supergodt/enkelt.


#9

Myria sa for siden:

Vi laget en god paprikasuppe i går. Åtte paprika ble delt og grillet i ovnen før skinnet ble tatt av og paprikakjøttet delt i biter. Så stekte jeg løk, hvitløk og chili mykt før jeg hadde i paprikaen, en liter grønnsaksbuljong, salt og pepper. Dette ble kokt opp og så kjørt glatt i blender (eller bruk stavmikser). Ha i hakket frisk koriander og server.

Og så liker jeg godt cheesy vegetable chowder. Stek en hakket løk og ha så i grønnsaker (jeg bruker blomkål, brokkoli, potet og gulrot) i passe biter, en liter vann/grønnsaksbuljong og litt tørket timian. Kok 20 minutter. I mens lages en hvit saus av 3 ss smør, 3 ss mel og 2 dl melk. La småkoke 5 minutter. Rør dette i suppen sammen med mais, salt, pepper og godt med revet opp.

Blomkål- og brokkoligrateng. Lettkokte buktter av blomkål og brokkoli legges i en ildfast form. Lag hvit saus og ha i revet ost til det smelter. Hell over grønnsakene, strø på mer revet ost og gratiner i ovnen.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.