Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

I desse lavkarbo-tider

#1

Syrin sa for siden:

Iset og de andre lavkarbo-damer: kan de sjekke denne linken? en.wikipedia.org/wiki/Skyr

Tingen er at mannen min har starta produksjon på kjøkkenet ;) Med importert bakteriekultur frå Island og løpe. Blir kjempegodt! Etter kva eg forstår er dette ein ost. Og den er ganske rik på protein, eller er den det? Eg kjenner så dårlig til slike ting. Kva med karbo? Er dette lågt eller høgt?

Vi rører det med fløyte, og det smakar veldig bra. Minner om yogurt naturell eller kanskje cottage cheese.

Veit at body builders på Island et mykje skyr, og dei er vel ute etter protein?


#2

Dixie Diner sa for siden:

Dette er jo helt knall, omtrent det samme som mager kesam, tror jeg. Litt lite fett, men det ordner man seg jo på andre måter. Men den med smak inneholder vel sukker? Dette var den naturelle.


#3

Veronal sa for siden:

Er ikke dette i slekt med kvarg (fra surmelk) og kesam (fra søt melk)?


#4

Syrin sa for siden:

Den som er naturell er utan sukker ja. Du kan få kjøpt den "urørt" i butikken på Island, dvs. som ein ganske fast klump med ost; liknar på dei klumpane som er i cottage cheese, men utan det mjuke rundt. Den blir rørt med fløyte eller melk og tilsatt så mykje sukker som ein vil ha.

Islendingane et dette nesten som ein slags yogurt, og du får kjøpt i mange ulike fruktvariantar og med sukker så klart. Sikkert ikkje like sunn då, men ikkje værre enn vår yogurt vil eg tru?

I smak minner det egentlig ikkje så mykje om våre produkt. Vi har snakka med ein meirist om dette her. I prosessen tilset ein ein klump med skyr slik at ein får dei riktige bakteriane i massen. Og dette er heilt eigne bakteriar som er spesielle for skyr, så det smakar derfor som.. ja som skyr og ikkje noko anna. Er ganske frisk syrlig og litt tørr smak i grunnen. Kan kanskje minne bittelitt om feta? Tja, ein blanding av feta, cottage cheese og kesam kanskje?

Ser at danskane har starta produksjon av skyr. Det burde vi jo i gjere i Norge også; er jo her vi hadde det først! :D (og så gløymde vi ut heile osten, så synd...)

Ungane våre vil gjerne ha skyr. Med fløyte og nyplukka bringebær var det fantastisk i alle fall! Smakar som dessert!

(uttales forresten "skir", med rulle-r åff kårs! )


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.