Saken er den at jeg har kokt og laget 1 jordbær- og 1 kiwigelé. Og så fikk jeg den geniale ideen at jeg skulle forsøke litt lagdeling. I min enfoldighet trodde jeg at man kjørte Tequila Sunrise og B-52-triksene: forsiktig helling med skje tett på overflaten. Resultatet så langt er 2 prøveglass med brun gelé.
I ettertid ser jeg jo at lagdeling er et 2-dagersprosjekt med full stivning før 2. farge. Jeg er ingenting om ikke utålmodig så det utgår sammen med de høye kneløftene. Men hva om porsjonsgeleen i vinglass får stivne i kjøleskapet en times tid mens jordbæren står på kjøkkenbenken? Kan det funke? Eller blir det brungele-fest?
Jeg lager sånne hele tiden og et par timer i kjøleskap er nok. Pass på at geleen som helles på er i det minste romtemperert, for om den er varm så smelter den laget under.
Kan godt være det. Gele er et morsomt medium som er helt reversibelt i forhold til temperatur, smelt den, stivne den, smelt den om igjen. Så jeg vil tippe at det blir greit i kjøleskapstemperatur igjen.
Kjempefine!
Jeg pleier alltid å lage gele i plastkopper til barnebursdagene, veldig passe med en porsjon og så flere lag med farger.
Jeg løser pulveret i halvparten av vannet med kokende vann, og så heller i kaldt vann. Da blir det raskt stivt i kjøleskap. Lager neste farge mens den første står i kjøleskapet, og på en kveld går det fint med 5 lag. Blir fine regnbuegeleer.