Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gele-eksperter: Stivning og lagdeling og sånt?

#1

Agent Scully sa for siden:

Saken er den at jeg har kokt og laget 1 jordbær- og 1 kiwigelé. Og så fikk jeg den geniale ideen at jeg skulle forsøke litt lagdeling. I min enfoldighet trodde jeg at man kjørte Tequila Sunrise og B-52-triksene: forsiktig helling med skje tett på overflaten. Resultatet så langt er 2 prøveglass med brun gelé.

I ettertid ser jeg jo at lagdeling er et 2-dagersprosjekt med full stivning før 2. farge. Jeg er ingenting om ikke utålmodig så det utgår sammen med de høye kneløftene. Men hva om porsjonsgeleen i vinglass får stivne i kjøleskapet en times tid mens jordbæren står på kjøkkenbenken? Kan det funke? Eller blir det brungele-fest?


#2

Myria sa for siden:

For bare én time ville jeg i såfall lagt lag 1 i fryseren.


#3

Tallulah sa for siden:

Om du lager tynne lag og smekker i fryseren burde det gå bra. Også må det du heller på være avkjølt, slik at du ikke smelter opp geleen igjen. BTDT.


#4

Esme sa for siden:

Jeg lager sånne hele tiden og et par timer i kjøleskap er nok. Pass på at geleen som helles på er i det minste romtemperert, for om den er varm så smelter den laget under.


#5

Timar sa for siden:

Jepp, avkjølt gele helles i porsjonglass og inn i kjøleskapet eller ut på verandaen en time eller to, og hell så på helt avkjølt ny runde.

Obs: IKKE legg i svarte smågodt-krokodiller. De farger av...


#6

Agent Scully sa for siden:

Den grønne i fryseren lå litt lenge. Den ble ugjennomsiktig. Forbigående?


#7

Esme sa for siden:

Kan godt være det. Gele er et morsomt medium som er helt reversibelt i forhold til temperatur, smelt den, stivne den, smelt den om igjen. Så jeg vil tippe at det blir greit i kjøleskapstemperatur igjen.


#8

Agent Scully sa for siden:

Forbigående :glis:

Og se så fine de ble: (disse var ikke i fryseren)


#9

Esme sa for siden:

Kjempefine!
Jeg pleier alltid å lage gele i plastkopper til barnebursdagene, veldig passe med en porsjon og så flere lag med farger.
Jeg løser pulveret i halvparten av vannet med kokende vann, og så heller i kaldt vann. Da blir det raskt stivt i kjøleskap. Lager neste farge mens den første står i kjøleskapet, og på en kveld går det fint med 5 lag. Blir fine regnbuegeleer.


#10

Miss Norway sa for siden:

Populært å putte gummigodterier mellom lagene også.


#11

Agent Scully sa for siden:

Den grønne (kiwi) smakte høgg ...


#12

Malama sa for siden:

Men fem pakker gele til en bursdag?? Her spises det ofte ikke opp to engang


#13

Esme sa for siden:

Bruker ca 1.5 dl pr porsjon. 5 pakker gele blir 25 dl så det blir 15-16 porsjoner. Det går fort unna det.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.