Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Når setter man bort vintersko og vintertøy?

#1

Serafin sa for siden:

Jeg er like forvirra hver vår og høst.

Og kler av ungene vintertøy for sent, og kler på de det for tidlig.

Her er det meldt opp mot 10 grader på dagtid den neste uka, ned mot 0 på natta.

Det går greit med andre sko enn vintersko da? Ja?

Og vinterdress og jakke er muligens også litt heftig?

Storebror har lett forete "skatesko", Lillesøster tror jeg ikke har goretex som passer, så der må vi vel på handel, montro.

Cherrox er vel også greit en stund til, regner jeg med.

Og ullundertøy, hvor lenge skal jeg dra på de det? Jeg er truende til å bruke det til uti juni en gang. :rolleyes:


#2

polarjenta sa for siden:

Mine kaster vinterskoene når veiene og skolegården er bare. Jeg vil kanskje tro at lillebror kommer til å bruke støvler de neste ukene fordi det er ganske vått. Jeg skal vaske vårjakkene nå sånn at de er klare, jeg vil tro at de kommer i bruk snart også. Storebror har ikke så veldig tykk vinterjakke, så det kan hende at han bruker litt lengre tid,

Ingen av mine bruker ull, men når de brukte det, så slutta vi nok i løpet av april. Vi bor helt nord i Nordland.:)


#3

Che sa for siden:

Vi har byttet ut vinterjakker/dresser. Fleece/ull og skallklær. Sko er ikke byttet ut - fordi jeg er treg.


#4

millact sa for siden:

Vi byttet ut noe uken før påske, for da hadde vi oppi 18 grader på dagtid (men kun 5 da de gikk til skolen). Men nå er det blitt kaldere luft igjen, så vinterjakkene brukes av og på. Yngste får beholde ullundertøyet i skuffen en stund til, mens jeg har pakket det bort til eldste da hun kun brukte det litt i vinter på det kaldeste. Vintersko er pakket bort, dvs høye støvletter. De har begge et par halvhøye med for også de kan bruke om det skulle bli litt kaldt. Cherrox beholder jeg en god stund til. Så vi kjører litt dobbelt til yngste en god stund til, gjerne ut april nesten.


#5

GinaK sa for siden:

Mine har ikke dunjakke men bruker type slalomjakke/vindtett foret allværsjakke. Skal has på litt til.
Eldstemann er veldig varm av seg og minsten er flink til å bruke ulltrøye og stillongs. Han har sluttet med stillongs nå men bruker ullsokker. Har tatt frem skatesko så han bruker mest det.
Eldstemann har brukt Nike skoene sine så og si hele vinter. Brukt vinterstøvler toppen 10 ganger, de er vel egentlig en type høstsko.


#6

Anne C sa for siden:

Vi kommer nok til å ha begge deler fremme et godt stykke ut i april. Jeg er ikke overbevist om at vinteren er helt over her jeg bor i alle fall.


#7

Trixie sa for siden:

Mine har nå fått frem overgangssko og joggesko, vinterskoene er ryddet bort. Alt av vinterjakker/bukser er ryddet bort. På turdagene til minstemann på skolen har han stillongs, bukse og tynn utebukse.
I barnehagen har vi fremdeles vinterdresser hengende, men de fleste bruker nå vårdresser med fleece/tynn ull under. Vanlig vintersko i 10 + er altfor varmt.

Viktig å huske på at veldig mange barn er mer aktive enn oss voksne, de hopper, løper, klatrer osv. Da blir det en smule varmt med vintertøy nå. Men det kommer jo an på hvor du bor da.


#8

Chablis sa for siden:

Her brukes det fortsatt vinterjakke og vinterbukse. Ull på turdager.


#9

zinatara sa for siden:

Vi har ikke fått vårskoene i hus ennå, så blir litt vintersko frem til de kommer. Jakker har vi både tykke og tynne fremme av. De har mulighet til å kle seg i lag med en fleece eller ulljakke under den tynne jakka dersom det er store temperaturforandringer i løpet av en dag. Regner guttungen kommer til å ha endel fleece og hettejakker hengende i garderoben på skolen fremover, han er notorisk til å ikke ta med hjem igjen.

Lillesøster bruker fortsatt endel ull, men hun har ikke nødvendigvis så mye utenpå. Når man vil bruke skjørt, shorts og kjoler er det greit med ullstilongs eller strømpebukse under. De to eldste får jeg det bare på når de skal på tur el.

De går fortsatt mest med sånne trysilsokker, men må nok shoppe litt tynnere sokker til dem snart.

Jeg tok med alle klærne til lillesøster hjem til påske fra skolen, tror det blir tynn dress/utebukse nå, men hun kan heller ha et mellomlag i fleece eller ull liggende.


#10

Myria sa for siden:

Her har det vært 10-16 på dagtid den siste tiden, men kan være nede i 0 når vi står opp. Vinterskoene er lagt bort. Før påske gikk det i Dock boots e.l. fordi det var sølete/slapsete, men nå fra neste uke blir det overgangssko på hele gjengen. De bruker fremdeles tynnere vinterjakker på morgenen, men bytter til fleecejakker utover dagen. Samme med lue og votter/hansker, det er i bruk på morgenen, men forsvinner etterhvert. Vinterdresser er lagt bort.


#11

veobra sa for siden:

Vi har en blanding av vinterklær og overgangstøy. Foret bukse og dress brukes ikke lenger. Vinterskoene er byttet ut med halvhøye joggesko og delvis cherox. Vinterjakke og halvtykke jakker brukes. Det meste ligger der fortsatt så plukker de det som passer. Det er alltid så fullt i gangen på den tiden her.


#12

millact sa for siden:

Ja, veldig fullt. Pakket vekk tykke votter og skihansker samt luer. Resten er fremme sammen med skalltøy, tynnere luer, fingervanter og sko. Av erfaring vet jeg det blir godt uti april før resten kan pakkes bort.


#13

millact sa for siden:

Her blir det nok ull på yngste i morgen, vinterjakke (ikke så tykk), skallbukse (det skal nok regne) og halvhøyre forede sko. Det er surt ute nå.


#14

Bluen sa for siden:

Setter det ikke bort på en stund ennå (om noensinne, men det er oss, da :knegg: ). Det kan fortsatt være minusgrader om morran, og jeg blir ikke overraska om vi får en runde med snø/sludd heller.


#15

Input sa for siden:

Yr melder litt sludd her på onsdag, så ja.

De dagene det er sol er det varmt, men nå som det er overskyet er det ganske kaldt. Jeg kler etter værmeldingen, så i dag er det ulltøy på. Her pakkes ulltøy aldri vekk, fordi vi bruker det på telttur henne året. Vinterdressen pakkes vekk om noen uker, tror jeg.


#16

Filifjonka sa for siden:

Fortsatt gode muligheter for kalde dager her, jeg pakker ikke vekk noe som helst i mars. Jeg har heller ikke begynt å gå med tynne sko ennå. Her er det 5-6 grader i dag, iskald vind og regn.


#17

Polyanna sa for siden:

Min eldste er konservativ og vi må alltid "tvinge" ham til å slutte med lue og votter litt utpå våren, for da har han liksom vent seg til dem. :knegg:

Yngste mener bestemt at grensen for stillongs går ved minus tre grader, så da håper jeg vi er ferdige med det for i år.

Vi kom fra fjellet på søndag, og i går vasket jeg rubb og rake av ulltøy og vintertøy og skitøy, med tanke på å legge/henge det bort for i år. :tvitvi:

Jeg legger det ikke langt bort, da, alt "ikke-sesong"-tøy henger på en lang knaggrekke i vaskekjelleren.


#18

kokosbolle sa for siden:

Omtrent nå her! I dag var det 4 grader, regn og litt vind i dag morges, ungene får ullundertøy, mellomlag i fleece eller ull og så skalltøy utenpå. Cherrox på beina. Vinterstøvlene kommer ikke på igjen nå. Det blir halvhøye goretexsko ved tørrvær.


#19

Serafin sa for siden:

For å svare på mitt eget spørsmål. Da vi kom på skolen i dag, så vi at nesten alle ungene hadde joggesko.
Lillesøster fikk trassanfall, og jeg kjørte hjem for å hente joggesko og levere de til henne. :knegg:

De er ikke goretex, så jeg må visst på handel.


#20

Tallulah sa for siden:

Vi har brukt joggesko i en måneds tid, men ullstillongs og vinterjakke er ikke helt ryddet bort. Vinterjakka er en tynn snowboardmodell, så det handler egentlig mest om å slippe mange lag. Da kan han bare ha en tynn genser under, framfor genser og fleece eller ulljakke.

Men den er vanskelig den tiden hvor det veksler mellom tre grader og sludd og 14 grader og sol. Ikke minst for oss med bittesmå ganger. :gal:


#21

Polyanna sa for siden:

Jepp, det tar jo noe vederstyggelig med plass, å ha hengende vinter, vår og sommertøy fremme samtidig. :gal:


#22

Dali sa for siden:

Jeg rydder vekk hvert år andre påskedag. Og tar det frem igjen hvert år omtrent en uke senere når det begynner å snø igjen. :knegg: Værvarselet framover viser at jeg kanskje slipper å hente fram vinterskoene igjen, så i dag må også vi ut og handle goretex-sko. Og sykkel. Og hjelm.


#23

Vianne Rocher sa for siden:

Samme her! Eldste har ikke GoreTex-joggiser som passer, så da må vi ut å handle. Mellomste fikk halvhøye i høst som passer enda, så det er jo perfekt på denne tiden. Minste har noen superlette halvhøye vintersko fra Superfit som han kan ha på beina når han er ute, han går jo ikke enda, så de får han ha til han begynner å bevege seg på to bein.

Jeg kledde på dem ulltøy uansett i dag. Det er sur vind i Trondheim og det er jo fremdeles Mars. Er stort sett alltid ferdig med ulltøy innen mai, men det hender seg jo at det er iskaldt og nødvendig da også. @Av mellomplagg har jeg sendt med sommerdun til eldste, sommerdun og tynnere ullplagg til mellomste og tynnere ulldresser til minste. Bomullsluer/pannebånd med vindstopp og tynnere ull/silkeluer og tynne ullvotter/hansker.


#24

Filifjonka sa for siden:

Vi hadde alltid med votter, lue og ullstrømpebukse på sommerferier i nord-Trøndelag da jeg var liten.


#25

Polyanna sa for siden:

I jula var det faktisk varmere på Sunnmøre enn da vi var der i sommer...


#26

Niobe sa for siden:

Jeg ser det litt an. Her kan det være 15 grader ene dagen, og så 0 grader neste dag. Overgangen blir alltid litt flytende, og vi bommer antagelig litt noen dager i begge ender av vinteren. Men er det så farlig da? Selv litt feilkledd vil jeg tippe de aller fleste barna her har gode klær likevel, og om de ble litt kalde eller litt varme en dag, så er det virkelig ingen krise.


#27

Fjols sa for siden:

Tipper det blir en gang i mai, ikke vits med vårsko eller lette vårklær i april.
Regnmåned her.


#28

Serafin sa for siden:

Ja, det pakkes aldri helt bort. :knegg:

Ull ligger i skapet hele året, samme med tynneste av luer og votter.


#29

star sa for siden:

Det pakkes ned alt fra bikini til ull, lue og hansker/votter når vi drar på sommerferie nordpå.

Jeg pakket bort en god del uka før påske. Mest mitt og noe av det varmeste til gutta. Vintersko er ikke pakket bort da både jeg og minsten er kalde på beina.
Pakker nok bort enda litt mer nå, men ikke riktig alt. Ikke at jeg pakker det langt bort, ligger i boden ute.


#30

Fjols sa for siden:

Man har jo noe som heter sommerlue og sommervotter.
Iallefall her jeg bor.


#31

emin sa for siden:

Jeg tror at selv her i Nord-Norge så kan noe vinterforet yttertøy pakkes unna nå. Minsta trenger neppe 3 vinterdresser framme, det holder med én, og vårdress med ull i tillegg. Blir det krise tar det meg fem minutter å finne fram vinterdressene igjen. Vinterskoene får bli en stund til, i tillegg til Cherrox, det er ganske mye snø her enda.


#32

veobra sa for siden:

Bikini og ulltøy planlegges med når vi skal nordover i sommer. Blir det som for to år siden dropper vi ulla, da satt vi i singlet til midnatt. :jippi:


#33

Kiwi sa for siden:

De (dyre) vinterskoene har faktisk omtrent ikke vært i bruk i vinter. Kun hvis cherrox har vært våte. Her vi bor på østlandsområdet har det ikke vært spesielt kaldt eller mye snø. Ulltøy har heller ikke blitt brukt, kun tynt superundertøy innimellom.

Vinterbuksene ble lagt vekk i påsken, vinterjakkene henger fremdeles fremme, da det kan være ganske surt noen dager. Så nå bruker de allværstøy, bukse og jakke. Lue og hansker. Datteren byttet ut de hullete cherroxene i dag med gummistøvler og goretex. Spent på å høre om det har vært varmt nok.


#34

Mamari sa for siden:

Gummisøvler og vinterjakke med høy vannsøyle idag (østlandet). Vinterjakken ble lagt vekk i påsken men måtte hentes frem igjen. Var nok litt vel optimistisk!


#35

Kaprifol sa for siden:

Her har det plutselig smeltet og blitt veldig mye av vår, og jeg har ikke klær eller sko som passer til sesong for min eldste. Yngste bytter til goretexsko fra i høst og har tatt av ullstilongsen de dagene det bare er vanlig skole og ikke uteaktivitet. Vi er i mellomsesong med behov for både vanlige joggesko og kraftigere tursko med goretex. Kommer til å vaske unna vinterdresser/vinterbukser nå, mens vinterjakkene og alt annet blir hengende minst en måned til. Det er fare for sludd og kulde ennå ca en måned vil jeg anslå.

Gjett om jeg merker at jeg har en straks-tenåring. Armer og bein stikker ut av alt av klær. Nå trenger hun nye joggesko til utetrening, nye sko av det kulere slaget, fin vårjakke, praktisk turjakke type softshell, regnbukse, regnjakke. Eneste jeg tror hun har som passer fra i høst er gummistøvler og muligens goretexsko som hun bare vil bruke på skogtur. Og så har vi akkurat kjøpt ny sykkel, for den gamle hadde hun vokst i fra så til de grader.


#36

millact sa for siden:

Typisk, Kaprifol! Min eldste er lik.

Her var det kun 2 plussgrader i dag tidlig.


#37

star sa for siden:

Ønsker meg også den sommeren igjen. Men uten krykker da i så fall.

Må ha goretex sko til minsten. Eldste kan bruke mine for vi har samme størrelse. Håper han ikke vokser i beina før til vinteren igjen.


#38

Geitrams sa for siden:

Minstemann har fått vårdressen i barnehagen nå, og cherrox istedet for vinterskoene.
Eldstemann vil enda ha vinterdressen, og det er helt greit, for jeg vet at han glemmer å kle på seg mellomtøy når han bruker skallklær. Han foretrekker også cherrox for tida.


#39

Anne C sa for siden:

Her er vinter- og vårklær/sko i en salig forening i gangen vår. I dag snødde det faktisk, men den ble jo ikke liggende da.


#40

polarjenta sa for siden:

Ungene mine har aldri brukt ulltøy på sommeren, verken når vi bodde i Tromsø eller her vi bor nå.


#41

star sa for siden:

Kan aldri huske at vi har brukt det i det daglige. Heller når vi skal ut i båten for å fiske. Er kaldt å sitte stille lenge.


#42

Frk_Fryd sa for siden:

Sesongskifter er så slitsomt (og dyrt!), og jeg blir alltid så usikker på hva vi trenger. Nå er gangen proppfull av vinterklær og vårklær i en salig blanding, og jeg ser at vi trenger å fornye oss på joggeskofronten.


#43

millact sa for siden:

Dytter opp denne. Snøen har smeltet, vått ute. Mine går enda i vinterjakker og vintersko, yngste med ullundertøy også. Fire grader på morgenen og oppi åtte-ni på dagen.

Hva bruker deres barn nå?


#44

Niobe sa for siden:

Mine har gått i skalltøy denne uken, men nå ser jeg at det er meldt kaldere igjen neste uke.


#45

Millen sa for siden:

Her er en salig blanding av vinter og vårtøy/sko.
3 av 5 er forkjøla.


#46

millact sa for siden:

Yngste er veldig forkjølet, hadde tenkt å droppe ull i dag, men det var rått ute. Fortsetter med ull ut mars i alle fall. Så drar vi til varmere strøk og etter påske er vi langt uti april.

Meldt to plussgrader søndag og sludd.


#47

Niobe sa for siden:

Minsten har bare brukt ull i minusgrader denne vinteren. Eldste brukte bare ull på leirskolen i vinter, ellers nekter han.


#48

Input sa for siden:

Det som er slitsomt med våren er jo at det er minusgrader og kaldt når vi går til skolen og veldig mye varmere når vi går hjem.

Min 6-åring har på seg ullundertøy under vanlig tøy, og har endelig gått med på å droppe dunjakka. I dag valgte han vanlig vinterjakke, som lå i sekken på veien hjem. Og joggesko.


#49

Geitrams sa for siden:

Her bruker begge vinterdress enda, og kommer nok til å bruke det til rundt påske.


#50

oslo78 sa for siden:

Ungene styrer det helt selv. De er aldri syke, og jeg har gitt beskjed om at de bestemmer selv til jeg får telefon fra skolen om at de klager på at de fryser. Det har jeg ikke fått, så da ordner de selv.

Har alt framme til uti mai...


#51

millact sa for siden:

Har alt fremme til uti april en gang, men har begynt å pakke bort den tykkeste ullen og ulljakker osv.


#52

Trixie sa for siden:

Eldste har aldri brukt vinterjakke i vinter..
Mellomste sin vinterbukse er pakket vekk, minste sin også. Ellers har vi både vinterjakker og vårjakker fremme akkurat nå.
Jeg tenker at om de blir litt kalde til skolen (10-15 min å gå) så klarer de det. De er jo minimalt ute egentlig. De bruker skalljakker og vindtett jakke hjelper jo en del det også.


#53

Millen sa for siden:

Det snør nå! :gaah:


#54

Isprinsessen sa for siden:

Pakker det aldri bort, bor i nord-norge


#55

amylin sa for siden:

Har pleid å være et skille rundt påske, men alltid noen uker hvor alt er framme. Nå har det snødd igjen, i går var det sol, så det er i alle fall varierende og nødvendig med alt framme fortsatt.


#56

Lorien sa for siden:

Her jeg bor er det full vinter, så det er ennå et par måneder til vi pakker bort vintertøyet. Ti minus og halvannen meter høye brøyteskavler.


#57

Lorien sa for siden:

Og vi bruker ull i alle måneder som har r i seg, pluss mai og juni.


#58

Pasta sa for siden:

Her er masse snø og minus 7.
Vi pleier å rydde bort vinterklær og sko like før 17.mai.


#59

meisje sa for siden:

Superundertøy brukes kun til trening nå. Joggeskoene er tatt i bruk. Vinterjakken brukes enn så lenge. Blir vel byttet med vindfleece snart. Luer og hansker ligger i sekken.

Planen idag er å sesongvaske bandy baggene med innhold.


#60

mkj sa for siden:

Vasket vinterbuksa i går. Legger den i påskepakkehaugen, vi kan jo håpe på snø i påska. Da utebuksa nå er tynn så fortsetter vi nok litt til med ullongs.


#61

millact sa for siden:

To grader her i dag. Pakker ikke bort mer nå.


#62

Myria sa for siden:

Sist uke har det vært mest regntøy eller vårdress. Det er minusgrader om natten og kan være ganske kaldt når vi drar på skolen/i barnehagen, men så blir det opptil 12 grader utover dagen. Eldste har sluttet med ullundertøy, mens de fremdeles bruker det i barnehagen. Skomessig går det mest i Dockboots framfor vintersko siden det er vått ute nå som snøen har smeltet raskt. Vi pakker ikke bort vintertøy ennå, snøen kan potensielt komme tilbake fremdeles og mars er litt lunefull.


#63

Input sa for siden:

Våknet til snø på vinduet. :mad:

Min har jo knapt nok brukt vintertøy i år, det er visst ut for 1. klassinger. :knegg:


#64

Hondacrv sa for siden:

Dagen før det kommer nysnø :mumle:


#65

Gerbera sa for siden:

Hvert år! :knegg:

Jeg har lært litt da, så jeg har ikke pakket det bort, men begynt vaskingen, så jeg har vaskerommet fullt av vintertøy til tørking.


#66

millact sa for siden:

Samme her. Har jo knapt vært snø. Vintersko og vinterbukse brukt i tre uker bare.


#67

Frk_Fryd sa for siden:

Skoleungene har knapt brukt ull denne vinteren, kun på de kaldeste dagene og når vi er på fjellet. Tradisjonelle vintersko er det kun minstemor som har, guttene har hatt noen halvhøye goretex pluss cherrox. Vestlandet leverer stort sett samme vær året rundt. :sukk:


#68

My sa for siden:

Humrer over folk som lar seg overraske og ergre over snø i mars. :knegg: Vi bor i Norge folkens. Det kommer trolig til å snø i april også, selv i Oslo. :dakars:

Uansett, her ligger snøen etter at det kom en del forrige uke, og det er meldt litt mer snø utover denne uka, blandet med regn. Det veksler litt hva ungene bruker fra dag til dag, ut fra hva slags vær det er. Men siden snøen ligger på bakken er det vintersko som gjelder på bena. Superundertøy/ullundertøy bruker de ikke nå da, heller ikke fleece eller ullgenser, og lue er byttet ut med pannebånd, i alle fall for en av ungene. Men de bruker fortsatt vinterjakker. Det ligger vel på en 4-5 plussgrader her nå.

Vi bruker så smått å pakke vekk vintertøyet når påska er over.


#69

Myria sa for siden:

Jeg ergrer meg over snø både i desember, januar og februar også, men overrasket er jeg ikke da.


#70

Blondie sa for siden:

Fant frem joggesko og skalljakke i går formiddag, så begynte det å snø på ettermiddagen. I dag var det minusgrader og slaps ute. Karma. :mumle:


#71

Millen sa for siden:

Jeg er veldig ferdig med vinter for i år og vil derfor ikke ha mer. Priser meg lykkelig og bypåske i år. :knegg:
I borettslaget her igår var det felles bort med akebrett, kjelker osv. Flere naboer tok frem hagemøblene og så jeg.
Selv barna var sure over snøen imorges.


#72

My sa for siden:

Ja, man kan jo erklære seg ferdig med vinteren i januar også, om man vil, men det er nå fortsatt vinter og snø i mars i Norge, enten man vil eller ikke. :humre: I år som alle foregående år. :hehehe:


#73

Millen sa for siden:

Jeg vet det, men jeg vil ikke ha mer vinter nå! :trasser:
Derfor skal jeg bli klimaflyktning når jeg blir gammel om helsa holder.


#74

Blondie sa for siden:

Kjedelige fakta. :humre: Jeg lot meg inspirere av den trassige krokusen i bedet ved verandaen.


#75

Polyanna sa for siden:

Det er liksom vårjevndøgn i dag, tror jeg, så da er det vel offisielt vår, lzm? :p

(Men jeg har lært meg the hard way å (stort sett) ALDRI få vårfornemmelser før april, for da ryker man på en smell...)


#76

My sa for siden:

I følge primstaven er det også 14.april som er "den første sommerdagen". :knegg:


#77

Millen sa for siden:

Snøen er borte :lykkelig:


#78

Gerbera sa for siden:

Mannen har brøytevakt frem til 15 april, så jeg forventer ikke at snøen holder seg helt unna riktig enda, men må le av at jeg hvert år tenker at nå er våren her, og våkner opp til hvitt ute. :knegg:


#79

Myria sa for siden:

:knegg:

Sånn alt i alt har dette vært en ganske ok vinter for en som ikke liker vintre. Ingen snø før februar og nå er det midten av mars og alt er borte (selv om det kan komme tilbake, men det vil jo ikke vare så lenge nå uansett). Vi har ikke trengt å måke snø i oppkjørselen en eneste gang i vinter og det tror jeg aldri har skjedd før. Ikke har det vært spesielt kaldt heller (de fleste vintre har vi en kortere periode med temperaturer nede i -20, eller hva verre er kuldegrop).


#80

My sa for siden:


#81

Millen sa for siden:

Igår var jeg overlykkelig over at det regnet. Heller regn enn snø nå.


#82

millact sa for siden:

Slik tenker jeg også.


#83

Che sa for siden:

Her er det vinterklær som gjelder. Storebror på 12 bruker nok ikke utebuksen sin så mye lenger, men lillebror i 3. trinn har vinterdressen. Luen er byttet ut med tynnere bomullslue da, om ikke annet....


#84

millact sa for siden:

Jeg har nå lagt vekk ulljakker og tykke vinterbukser samt vintersko. Neste uke er det meldt sol og 15 grader. Så drar vi til varmere strøk og kommer hjem i påsken. Etter det SKAL det være vår altså.


#85

GinaK sa for siden:

Gutten min har brukt joggesko sålangt denne uken. Ser at kompisene også bruker sånne nå. (Eldstemann har brukt joggesko hvert år siden han begynte på Uskolen. Han er flink til å bruke ullsokker da.)
I dag er det sol, har ikke vært ute siden jeg kom på jobb men det ser flott ut. Er vel meldt +8 i dag og fremover når det blir sol.


#86

My sa for siden:

Jepp, :nemlig: i dag skulle sjetteklassingen ha utedag, og hun tok på seg ullundertøy, turbukse (ikke foret riktignok), ullsokker, hjemmestrikket ullgenser, buff, vanntett vinterjakke/alpinjakke, tykke votter, men jeg tror hun nøyde seg med pannebånd på hodet (fordi det er ekkelt med hestehale inni lua, nemlig).

Men vinterskoene hennes ble ødelagt her om dagen. Hun har høye vinterstøvler med glidelås på innsiden av foten, og det glidelåset er nå helt kaputt. Så da kjøpte jeg kraftige tursko med gore-tex (de fra Salomon, svarte med litt turkis til dame, som er på kampanje hos Sport1 til 699) som hun kan bruke videre utover nå, med ullsokker i, og forhåpentligvis også på fjellturer til sommeren. Jeg NEKTER å kjøpe nye vintersko på denne tiden av året, som trolig er fravokst neste vinter uansett, eller å betale for reparasjon av glidelås når resten av skoene så vidt henger sammen ellers også. Så nå er vinterskoene offisielt "satt bort", i det store, mørkegrønne "skapet" utenfor huset. Hun var veldig lykkelig over dette, siden de nye turskoene funker mye bedre å sparke fotball i friminuttet med, enn de høye vinterstøvlene. Blir det aktuelt å herje i djup snø mer nå i vinter får hun heller ha på seg gamasjer. Eller bare bli våt.


#87

Input sa for siden:

Her er også vinterskoene utslitt, så poden går i gummistøvler. Han kunne gått i joggesko, men det ville han bare én dag. :gal:


#88

Millen sa for siden:

Barnehagen skulle på tur til skogen idag og de tror jeg endte opp med vinterdress og mindre klær under, enn skall/vårdress og ull/fleece under. Minste har nå regntøy, skalldress og vinterdress i barnehagen.
Mellomste har gått over til Gore-tex sko og skallbukse og boblejakke ute, og lue.
Eldste har vinterbuksa si fortsatt hengende på skolen, men tviler på hun bruker den nå. Hun bruker og joggesko lignende sko.
Tykke jakker osv har jeg begynt å legge bort, samt at mellomste ikke trenger 3 vinterdresser hengende i gangen.


#89

millact sa for siden:

Yngste er ute og leker uten ull. Det var varmt i solen i dag.


#90

My sa for siden:

Yngste her løp akkurat ut for å ta en Dragonite som visstnok spawnet ved skolen. Det er to grader og snør vannrett, så heldigvis tok han seg tid til å ha på seg vinterjakke og lue.


#91

Lyppa sa for siden:

Her har jeg nylig kjøpt nytt ullundertøy:knegg:
Full skisesong og ingen vår i sikte.


#92

Polyanna sa for siden:

Jeg er så glad for at jeg fant en løsning på å ha alt av yttertøy som ikke er i bruk akkurat "i dag" hengende fremme relativt lett tilgengelig (på masse knagger på en lang vegg på vaskerommet). Det er jo et par måneder på høst og vår der ALT kan være aktuelt: Tynne jakker, tykke jakker, regntøy, ....

Tilsvarende for sko, og også klær som er mellom dem aldersmessig og venter på arving.


#93

My sa for siden:

... eller hvorfor ikke med tynne ankelsokker i :filer: -den morgenen det har snødd hele natta og vi måtte vasse i dyp snø i innkjørselen. :gal:

Ja ja, hennes problem. :hehehe:


#94

veobra sa for siden:

Jeg forsto plutselig i vinter en gang hvorfor det hadde vært smart med ankelsokker i ull. Jeg så det i butikken for lenge siden og tenkte at det var jo bare tøys. :tenåring i hus som bare bruker ankelsokker:


#95

Blondie sa for siden:

Ankelsokker kan brukes i alle tenkelige og (helst) utenkelige situasjoner, har jeg observert. :lærer på vgs:


#96

Lyppa sa for siden:

Ja, gjerne ute uten sko også. I slaps, snø eller på is:rolleyes:.


#97

Fintdethei! sa for siden:

Pakker kanskje bort i juni en gang. #bergenserleiavsnøimars


#98

millact sa for siden:

Dytter på denne, jeg. Dere som nå har bare veier og 2 grader når de går til skolen men 5-6 i løpet av dagen, hvordan kles de nå?


#99

GinaK sa for siden:

Oslo her. Minsten min har på en tynn dunjakke og sånne støvler som tåler -30. Det er masse snø og is i skolegården og når det tiner så blir det sørpe og vann.
Han er flink til å ta på riktige klær da.
Kompisen har gått med vanlige joggesko og uggs og de dagene han har vært med hjem her så er han er søkkvåt på bena og har lånt sokker. Tar nok sin tid med tining her siden solen uteblir nå.

De dagene det regnet så tok han på en slalomjakke som er goretex.

Tok vekk skisko, vintersko og sorel i går. Tar en runde på å vaske luer og diverse i dag for det skal legges bort. Han bruker vanter nå fremover.


#100

Myria sa for siden:

Her går de i Dockboots. Det smelter mye og er vått og sørpete. Tynnere luer og tynnere hansker. Fremdeles ullundertøy siden det er kaldt om morgenen, men ikke noe mellomlag.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.