Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

God og søt hvitvin til mat

#1

Pelle sa for siden:

Vi skal servere svin, og noen av gjestene liker kun søt hvitvin. I det området er jeg ikke bevandret. Har noen tips til en slik vin?


#2

Toffskij sa for siden:

Hvor søt må den være? Jeg ville kjøpt riesling – feinherb eller spätlese (men ikke spätlese trocken) fra en bra produsent.


#3

Kirsebær sa for siden:

Finn en rieslingvin med god sødme. De er omtrent de eneste jeg drikker av vin.
Og skal jeg virkelig kose meg og får velge helt selv velger jeg en av dessertvinene med 7 % alkohol eller noe slikt. :knegg:


#4

Bluen sa for siden:

Jeg har hørt at det skal være godt med noe som heter Senorita:

:dukker:

:fnise:


#5

Pelle sa for siden:

Selv drikker jeg kun tørr riesling, men godt tips.

Det gjør de også, hehe.

:btdt: :ler:


#6

frukt sa for siden:

Denne må jo være perfekt. :fnise:

Eller ikke.
En søt riesling blir nok bra, eller martini asti om det skal være veldig søtt. :ler:


#7

Tjorven sa for siden:

Denne har jeg drukket altfor mye av, altfor mange ganger. Da jeg var 16 år. Siden denne kostet kr 48 på polet, og var det billigste vi kunne få tak i. :nemlig:


#8

løve70 sa for siden:

Bringer frem vonde minner ja...Utrolig om den fremdeles er i produksjon.


#9

Nera sa for siden:

Hva med Gewürztraminer?


#10

Pelle sa for siden:

Men er den søt nok? Jeg synes selv den kan være ok, og jeg liker egentlig best tørre viner.


#11

Toffskij sa for siden:

Gewurztraminer finnes jo i alle søthetsgrader, akkurat som riesling.

For noe helt annet: denne rosémoscatoen er veldig god og sjarmerende. Ikke noe dyr heller. Smaker nok brus til at alle vil like den, men har personlighet likevel.


#12

Kirsebær sa for siden:

Toffskij: Hvis du ikke sier at den har et hint av noe i seg, eller snakker om hodet og kropp, høres det ikke ut som du har peiling. :nemlig:


#13

Nera sa for siden:

Jeg ble glad den dagen jeg fant ut at det faktisk var en viss variasjon internt i de tørre rieslingene også, og at enkelte av dem faktisk var syresterke nok til at jeg taklet dem. :)

Vinmonopolet har nå begynt å oppgi antall gram sukker pr. liter for vin, og det gir jo en viss pekepinn selv om det ikke forteller hele sannheten.


#14

him sa for siden:

Har de? Det var jo masse (berettiget) klaging fra diabetesforbundet(?) for bare 14 dager siden på at de ikke gjorde det.

Veldig hyggelig om de har begynt med det, selv om jeg skjønner det er mye jobb for vinmonopolet.


#15

him sa for siden:

Ja, svare også? :o Glemmer jo halvparten av innleggene. Jeg drikker litt vin, men i hovedsak drikker jeg spesifikke vintips (kan sammenlignes med å lage mat etter oppskrift, kontra å ... hva heter det når man lager mat kun basert på erfaring?)

Det jeg gjorde var å gå inn på vinmonopolet sine sider

a) velge hvitvin i høyremargen
b) velge søt (i sødme)
c) velge lyst kjøtt

Fikk da opp 5 viner:
Busch Riesling Auslese Fahrlay 2007
Ch. Guiraud 09, Petit Guiraud 09
Jermann Vinnae 2011
Schloss Lieser Niederberg Helden Riesling
Auslese Erste Lage 2012Von Hövel Scharzhofberg Riesling Auslese -33- 2011

Personlig synes jeg de er alt for dyre til en slik anledning jeg oppfatter at du etterspør. Så jeg hadde gått tilbake og valgt halvsøt, fremfor søt:

Tror jeg hadde endt opp med en:
Anselmann Riesling Kabinett 2014 (riktignok bestillingsutvalget, men det kan jeg leve med)


#16

him sa for siden:

NB! De klagde da over at flaskene ikke var merket i butikken. I nettbutikken har de vel hatt det ... en stund? :gruble:

#17

Pelle sa for siden:

Takk til alle:-) Det blir Senorita.


#18

Toffskij sa for siden:

Pffft. :overlegen:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.