Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gassgrill - Weber vs Jamie Oliver

#1

Polyanna sa for siden:

Jeg tror snart vi kan si at den gamle grillen vår er brukt opp etter 15 år, og jeg myser etter ny.

Da jeg tittet etter noen, så stod det ved siden av Webergrillene noen fine Jamie Oliver-griller. Noen som har noen tanker om kvaliteten på disse vs Weber?

Jeg syns de var fine, i hvert fall. :blond:


#2

Erica sa for siden:

Vi kjøpte en Jamie Oliver grill i fjor, med samme vurdering som deg. Vi stod på obs, så på Webergrill, og så at en får jo mye mer for pengene på jamie Oliver. Sjekket vurderinger på nett, som så greie ut, så da endte vi med en jamie-grill med 4 bluss samt sidebrenner. Men om jeg er 100% fornøyd vet jeg ikke helt. Jeg syns ikke den greier å kjøre den opp i skikkelig varme, men har samtidig ikke noe å sammenligne med, siden den vi hadde før denne her var en ganske liten billig sak.


#3

Polyanna sa for siden:

Og så lurer jeg på sånn sidebrenner - bruker man den? :blond:


#4

Erica sa for siden:

Hehe, vi har ikke brukt den. Vi driver jo på inne på stekeplatene uansett.


#5

Adrienne sa for siden:

Nei, man gjør ikke det med mindre man har lang vei til kjøkkenet og velger å koke ris eller andre ting ute med grillen. Mao. ikke en problemstilling for deg.


#6

Candy Darling sa for siden:

Vi endte med en Landmann til Øen, for å få mer for pengene. Jeg er dessverre ikke like fornøyd med den som vår 15 år gamle Weber, med samme problem som Erica; den blir ikke varm nok. Pizza, f.eks., skal jo ta 3-5 min, men det gjør det absolutt ikke.

Jeg hadde kjøpt Weber hvis jeg skulle kjøpt igjen. :sorry: Vi bruker sideblusset, btw, men vi har jo "utekjøkken".


#7

Polyanna sa for siden:

Bra med erfaringer!

Vi har en Landmann, men den har ikke lokk, så det begrenser jo bruken veldig. :mumle: Vi fikk den i gave og jeg har ikke hatt samvittighet til å bytte den, men nok er nok, jeg vil ha en ny. :trasser:


#8

Adrienne sa for siden:

Vi kjøpte ny grill i fjor, en Weber Q300 eller hva den nå heter. Stor nok for oss og er lett å flytte på. Det var ikke noe problem for mannen å flytte den ned i kjelleren alene i høst, for å få den bort fra vær og vind i vinter. Noe helt annet en den gamle Landmanngrillen vår.


#9

Polyanna sa for siden:

Ja, det er jo et helvede å flytte den inn og ut også, det gamle skabberakket. :knegg:

Men Jamie har en rød en!


#10

Adrienne sa for siden:

Du kan ikke velge grill bare på grunn av fargen. :knegg:



#12

Pøblis sa for siden:

Klart hun kan. :nemlig:

:hyper:

Sidebluss bruker man når grillen er utekjøkkenet på hytta.

Vi må også ha ny grill. Jeg må sende link til mannen (=selvutnevnt grillmester).


#13

Candy Darling sa for siden:

Look! Prettypretty! :hyper:

Heldigvis har jeg gul hytte, så jeg kan ikke ha rød grill. :puh:


#14

Candy Darling sa for siden:

Pøbel, jeg vil ha bilde av utekjøkkenet!


#15

Tallulah sa for siden:

Hæ?! :what:

Jamie er i tillegg kjekk.

[url="http://www.foreldreportalen.no//www.pinterest.com/pin/create/extension/"][/url]


#16

Pøblis sa for siden:

Det er ikke et helt ekte utekjøkken - det er bare grillen og et sidebord. Og hageslangen når jeg skreller poteter/skyller salat/gjør andre ting der det trengs vann. Det er ikke langt inn til oppvaskbenken at vi har brydd oss med å lage et helt kjøkken. Dessuten har vi bare hatt hytta i 9 år, så vi er liksom ikke helt innbodd enda. :knegg:


#17

Polyanna sa for siden:

Den finnes i gul også, Candy!

(Fant noen ok reviews nå, faktisk, men ingen som sammenligner direkte med Weber, det jeg kunne finne)



#19

meisje sa for siden:

Basert på kvaliteten til stekepannenen fra Jamie, hadde jeg valgt Weber.... men klart om prisforskjellen er stor så kan det jo fortsatt lønne seg.


#20

Erica sa for siden:

Det er denne modellen vi har, Polyanna. Når vi fyrer med alle blussene på fullt så greier den så vidt å komme opp i 230-250 grader. Det er som Candy skriver over her litt lite til pizza. Til det meste annet fungerer det greit altså.


#21

Tallulah sa for siden:

On a more serious note; det er vel bare Weber som gjelder om man er litt grillinteressert?

Eller disse: www.biggreenegg.co.uk/ :hyper:


#22

Candy Darling sa for siden:

Definitivt big green egg, hvis man har 50-100 K å svi av. :hjerter: Jeg har ikke samvittighet, men måtte holde tilbake mannen. :p


#23

Pøblis sa for siden:

:hmm:Men jeg leste da en anmeldelse fir et par år siden som mente at Weber var mye skrik og lite ull, gjorde jeg ikke? :hmm:

Den gule var kul. :hyper:


#24

Palmen sa for siden:

Sier DU?!?!???!!!!! :knegg:


#25

Pøblis sa for siden:

Det er sikkert nok et eksempel på bjelken og splinten. :forklarer:

:knegg:


#26

Niobe sa for siden:

I beg to differ. :knegg: Vår Futur Quattro vant vel konkurransen med tilsvarende Weber på fargen. Det var vel bare flaks at den også hadde bedre brennere, så gubben også foretrakk den. Vi er forresten veldig fornøyd med den, etter noen år nå.


#27

Adrienne sa for siden:

:snurt:

Og jeg skrev at hun kan ikke velge bare, og med trykk på ordet bare, på grunn av fargen. Om grillen er bra skader det jo ikke om den er rød. Men selv ikke jeg kjøper en grill bare fordi den er røøøød og peeeen.


#28

Esme sa for siden:

Jeg som til vanlig er veldig matinteressert må innrømme: vi har ikke grill og ingen av oss griller noengang, hverken mannen min eller jeg synes det er verdt arbeidet.
Skjønner rett og slett ikke greia. :hehehe:


#29

Bamsemums sa for siden:

Jamie sin grill har også ferrarifelger :nemlig:


#30

Juste sa for siden:

Jeg kjøpte nest største Jamie Oliver i fjor sommer. Jeg er ikke helt fornøyd, den er litt skranglete og får ikke høy nok temperatur. Jeg anbefaler heller en Landmann. Jeg hadde en Landmann Avalon før, den var mye bedre enn Jamie-grillen.

Også må man ikke kjøpe Big Green Egg, man har jo Kamado Joe. Like bra, mye billigere og med mer utstyr. Jeg har en slik en og den er helt konge.


#31

Polyanna sa for siden:

Det er en kulegrill, eller?


#32

Juste sa for siden:

Nei, det er en keramisk kullgrill (tenk pizzaovn), noe som gjør at den holder ekstremt bra på varmen og du kan både røyke og grille i den. Den når lett 400+ grader så man kan steke italiensk pizza på noen sekunder også.


#33

Polyanna sa for siden:

Sikkert kjempebra, men det blir gass på oss. :)

Men det er da veldig rart at jeg ikke finner noen forbrukertester på disse grillene?? De driver jo og tester alt mulig??


#34

Ru sa for siden:

Vi gikk fra Landmann til Weber. Landmannen var rustet i filler all over.
Jeg, som har kjøkkenet fullt av Jamie Oliver servise, kunne lett gått for grillen hans også. :enkel:


#35

Pyntemamma sa for siden:

Vi bruker sidebrenneren, veldig kjekk til å varme sataysausen på mens kyllingspydene griller seg gode :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.