Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Konfirmant 2024

#1

Pingis sa for siden:

Viktig å være ute i god tid. :nemlig: Har du lagd ferdig bordkortene, valgt ut blomster (eller har det kanskje kommet nye arter i framtida?), bestemt om maten skal være gammeldags eller i tablettform?#3

noen sa for siden:

Jeg laget maten i går. Håper det blir nok til alle. :nemlig:


#4

Tjorven sa for siden:

Jeg satt også og følte litt på dette. Selv har jeg trolig konfirmant i 2020 og 2022 (eventuelt kanskje 2021). Foreløpig håper jeg på at de ikke vil konfirmere seg, men vi flytter til et område hvor jeg tror konfirmasjon er mer vanlig enn her vi bor nå. Så da skal de nok det.


#5

Pingis sa for siden:

Det blir det sikkert. Har du tatt hensyn til 2024-trendene?


#6

Tangerine sa for siden:

Og husk, det er snart jul igjen også! :eek:


#7

noen sa for siden:

Ja, jeg er veldig framsynt. Jeg har også laget noen kompliserte modeller der jeg har regnet på sannsynlighet for frafall blant eldre slektninger, tilvekst av nye partnere hos yngre slektninger osv. for å dimensjonere riktig.


#8

noen sa for siden:

Har du laget noen prognoser på vær, Pingis, ift. evt. klimaendringer? Der ligger den store usikkerheten for meg. :gruble:


#9

Pingis sa for siden:

Er det jula 2023 du tenker på? For de julene før den tid har jeg jo selvsagt planlagt ferdig. Har egentlig feira de fleste av dem allerede, når jeg tenker etter. :julemania:


#10

Pingis sa for siden:

Er det ikke bare å ta festen i et tilfluktsrom først som sist? Selvsagt et tilstrekkelig antall meter over havoverflata, da. Jeg orker ikke å stresse med at storm skal ødelegge dukene, altså.


#11

rine sa for siden:

Bra du startet denne tråden. :nemlig: Jeg satt akkurat og lurte på om jeg skulle ta meg bryet med å plassere gamle onkel Bertil ved bordet. Jeg mener, han er jo 84 og ganske skrøpelig nå, så hvor sannsynlig er det egentlig at han lever til 2024. :gruble:


#12

noen sa for siden:

Julen 2020 tenker jeg fortsatt tilbake på med glede. Det var litt av en feiring. :hjerter:


#13

noen sa for siden:

Jeg har hentet ut legejournaler på alle over 75 og lagt inn informasjonen i modellene mine. :belærende:


#14

noen sa for siden:

Tilfluktsrom har jeg ikke tenkt på å booke. Nå er sikkert alle opptatt for lengst! :skremt:


#15

Pøblis sa for siden:

:hyper: Endelig! Er det fritt fem å planlegge sitt eget 80-årslag nå?

Jeg vil ha rosa duk. Og nostalgisk (2035) bordpynt.


#16

Pingis sa for siden:

Begynner du først nå? :what:


#17

noen sa for siden:

:skuffet:


#18

rine sa for siden:

Det er det, men jeg synes strengt tatt du bør ha en egen tråd for det. :nemlig:


#19

Anne C sa for siden:

Jeg har mest sannsynlig en konfirmant og en russ i 2021. Noen som har gode råd for den tiden?


#20

Pøblis sa for siden:

Jeg vet. :leppe: Men jeg har jo alltid vært sånn i-siste-liten-deadline-junkie. :hylgrine:

Er det for sent, tror du? :leppe:


#21

rine sa for siden:

:what: Mener du at du ikke er ferdig med å planlegge russetiden for 02-ern din engang? :skuffet: Jeg har selvsagt kjøpt inn både russebukser og kort til mine, og driver i denne stund og planlegger dekknavn til russebussene deres.


#22

Pingis sa for siden:

Jeg synes generelt at folk overlater for mye til tilfeldighetene når slike store ting skal planlegges. Husk på at dette er ting som folk skal huske for resten av livet! Jeg har bloggeren Pilotfrue som min ledestjerne på dette området.


#23

Pøblis sa for siden:

Bloggerne er grovt undervurdert som veiledere for de viktige tingene i livet. :nemlig:


#24

Nasse sa for siden:

Jeg har begynt å planlegge eventuelle barnebarns konfirmasjon i 2035. Bedre å være tidlig ute enn etter snar, for ikke å si forut for sin tid. :nemlig:#26

Pelen sa for siden:

Jeg er usikker på om min kommer å konfirmere seg og jeg tror at det ikke kommer å planlegges så langt i forvei i tilfelle. For meg kan han gjerne la være og jeg har sagt til ham at jeg syns det er feil å konfirmere seg bare for pengene. Vi har det hjemme, tenker jeg og jeg kommer vel begynne å planlegge for selve festen to uker i forvei eller noe slikt. Det er godt nok med tid for meg.

Invitasjon har jeg forhåpentlig sendt ut før det.#28

Katta sa for siden:

Har dere ikke bestilt lokale? :sjokk:


#29

Tallulah sa for siden:

Skitt, jeg er seint ute. Min konfirmeres allerede i 2019 (tror jeg?). Alle lokaler er sikkert booket. :skuffet:

Du skal ha Fire nøtter til Askepott-konf? :hyper:


#30

noen sa for siden:

Jeg har bestilt tre ulike lokaler, men alternativet "tilfluktsrom" tenkte jeg ikke på, og nå er alt fullbooket. :hylgrine:


#31

Rabbit sa for siden:

Barnebarnet mitt er 4 år idag. Bør jeg pushe på min datter for å få bestilt lokale til konfirmasjonen hans snart, tro..? :humre: Det er jo strengt tatt ikke mer enn 11 år igjen, og lokaler kommer vel ikke av seg selv i 2027 heller, antagelig? Jeg har lært her inne at prokrastinering er Fandens Verk, så jo før, jo bedre. :nemlig:


#32

Pøblis sa for siden:

Kjør på! Jeg lurer på om jeg skal bestille et lokale til 2032 og -33 og -34. Sånn i tilfelle jeg får et barnebarn eller to de nærmeste årene. :gruble:


#33

Rabbit sa for siden:

Ja, det ville jeg nå absolutt gjort. :nemlig: Bestill dåpslokaler først, kanskje da?


#34

Pelen sa for siden:

Skal dere bestille graverte glass med gjestenes navn? Da får de så dårlig samvittighet når de har det glasset i skapet i all fremtid, for det kommer jo aldri mer å brukes.


#35

Pøblis sa for siden:

Og så blir de baktalt når de donerer dem til loppis - "se her! sier vi - "noen har gitt bort et gravert glass" :sjokk:


#36

noen sa for siden:

Jeg har meldt meg på glassblåserkurs for å lage de selv fra bunnen av. Kjøpte glass blir litt simpelt. Mannen har startet på et toårig løp der han skal lære gravering. Lin til lindukene skal vi så og høste i år, så blir det videreforedling og veving de neste par årene. Vet dere om lett tilgjengelige sølvminer slik at vi kommer igang med bestikket? Der er jeg skikkelig på hæla altså.


#37

Tallulah sa for siden:

Det kan hende det er litt sølv igjen under gamle Aker kirke, noen. :nemlig:


#38

noen sa for siden:

Takk for tipset, men jeg synes det blir litt rart med sølv fra en kommune der ingen av oldeforeldrene eller besteforeldrene har bodd. Jeg vet at mange ikke bryr seg om det, men for oss - og spesielt konfirmanten - er slike tradisjoner viktige.


#39

Kanina sa for siden:

God ide!


#40

Pelen sa for siden:

noen du glemmer broderingskurset du må gå på i 1,5 år. Du må brodere på dukene og serviettene. Kanskje man kan ha brodere inn navnene på gjestene på serviettene også?

Alle er jo så strukturerte så det blir jo ikke feil som det ble for Nelep når hun giftet seg. Nå var vel for så vidt navnet riktig, men hun hadde en liten historie om alle gjestene i sangheftet og det viste seg at mannens ene kamerats kjærestes historie var for den tidligere kjæresten. Nelep og mannen hadde nemlig møtt en kjæreste for en tid tilbake, men de husket ikke navnet på henne så de trodde at han fortsatt hadde samme kjæreste.


#41

Fibi sa for siden:

Jeg skal ha konfirmasjon i 2023, og har ikke begynt en gang enda. Nå ble jeg stressa!

Har forøvrig ikke begynt å planlegge den i 2029 heller. Den i 2018 har jeg bare bestemt lokale til. :knegg:


#42

Nasse sa for siden:

Graverte glass og broderte duker er for amatører. Jeg skal ha ballonger med gjestenes navn på:


#43

Tallulah sa for siden:

Ser den. :nemlig: Hva med å hugge smaragder på minnesund? Jeg vet jo ikke om det er fra riktig fylke, men kanskje dere kan være trendsettere?


#44

noen sa for siden:

Ikke helt riktig fylke, men smaragdene har vi allerede tenkt på til bordkortene faktisk.

Broderingskurset tok jeg ifm. barnedåpene (dvs, jeg gikk på det da jeg var 18-19 år da jeg begynte å planlegge evt. barnedåper som kom ca. 15 år senere). Jeg tenkte portrett av hver gjest brodert på linserviettene med Hardangersøm kan være artig vri. Det vil få fram neseborene til onkel Arthur på en veldig realistisk og fin måte.


#45

Tjorven sa for siden:

I mine "kretser" er det helt vanlig å strikke servietter til alle gjestene. Skal vi satse på at konfirmanten fremdeles liker turkis i 2020 eller velger jeg en annen farge?


#46

Pamina sa for siden:

Du velger hvit, og farger når det nærmer seg, 2019, ca.


#47

Einhyrningur sa for siden:

Kan jeg henge her selv om vi ikke skal ha konfirmasjon før i 2028? Eller er det 2029? Uansett er det vel på tide å leie lokalet.


#48

allium sa for siden:

Nesten 50 innlegg, og ingen har begynt å planlegge nødvendig oppussing? Tsktsk...


#49

Matilda sa for siden:

2025 her. Skjønner det er på høy tid å begynne planlegging - bør jeg lage en egen tråd?


#50

Input sa for siden:

Jeg er selvfølgelig ferdig med å planlegge konfirmasjonen i 2025 for lengst og har begynt å planlegge bryllupet hans. Det er litt vanskelig, siden jeg ikke vet om han vil gifte seg, og evt. når og om det er med en mann eller en kvinne, men det er jo viktig å være ute i god tid, så jeg har planlagt en del allerede.

Har funnet alternativ kirke, moské, synagoge, slott, fjellknaus, tinghus og sandstrand. Og selvfølgelig lokaler i nærheten av disse. Siden gjennomsnittsalderen for inngåelse av ekteskap er 37,7 år for menn har jeg booket disse stedene på alle lørdager i sommerhalvåret fra 2040 til og med 2055, og håper virkelig jeg er innafor da. Håper ikke gjennomsnittsaldere for inngåelse av ekteskap endrer seg særlig mye på de årene da... :neglebit:


#51

007 sa for siden:

Her er lokalene faktisk booket til 2024. Sånn litt på siden.


#52

isola sa for siden:

Jeg er jo egentlig seint ute. Niesen min har hatt lokalet til sin konfirmasjon booket siden 2010, og enda er det noen år igjen. Det er jo galskap, det mener de også, men da var det allerede fullbooket til og med året før, så hva gjør man? På bakgrunn av dette har jeg, i fullt alvor, tenkt litt på dette allerede, men ikke noe utover aktuelle lokaler.


#53

Cuyahoga sa for siden:

:what: :what: :what: Hva var temaet for det bryllupet? Karneval?


#54

Tjorven sa for siden:

Moren min hadde også lagt ganske store bryllupsplaner. Hun ble ganske knust når jeg reiste til utlandet for å få gifte meg i fred og broren min nekter å gifte seg totalt sett.


#55

Input sa for siden:

Av alle ting man kan gjøre mot sin mor, må jo det å gifte seg på den måten være det verste. Du burde skamme deg.


#56

rine sa for siden:

Denne bloggen skal jeg definitivt begynne å følge. :håper på juicy detaljer fra bryllupsnatta: :hyper:

Pilotfrue: Men over til bryllupsnatten og undertøyet. Jeg har store forventninger til bryllupsnatten. Det blir stas å gå til sengs som ektepar for første gang! Det er ingen hemmelighet at vi ikke har spart oss til denne dagen. Hvem gjør egentlig det? Det er vel ikke akkurat normalt å være jomfru i en alder av 25 heller.. Likevel er det viktig for meg å gjøre litt ekstra ut av anledningen


#57

Pelle sa for siden:

Vi skal ha brodert dopapir (dvs ikke papir, kun egyptisk bomull er godt nok for stumpen på en slik dag). Det matcher selvsagt dokurvene ig øvrig lintøy. Har leid inn en ørliten jøglertrupp som skal holde dokurvene og dele ut det folk trenger, og det de kanskje trenger men ikke er klar over selv (mint? Tampong? Kondom?). Ser så trashy ut å bare ha de på en benk, liksom.


#58

Java sa for siden:

Her har vi full kontroll. Alt er i orden til konfirmasjon 2016, 2019 og 2022. Lokale, mat, klær, sanger, taler og gjesteliste.

Vi har også full kontroll på bryllup 2029, 2032 og 2035. Brudgommer er bestilt. Vi håper de utvikler seg som forventet. Brudekjolene er sydd allered. Så da har vi selvsagt også planene klare for barnedåp 2030, 2033 og 2036. Ikke noe overlapp, akkurat som vi liker det.


#59

Floksa sa for siden:

Jeg HAR konfirmant i 2024 og er ikke bekymret. Kun han det året i grenda, så huset er ledig.
Det forutsetter selvfølgelig at ingen med barn i den årgangen flytter hit. Og det skal vi sørge for :D
Året før derimot, er en nøtt. Da har grenda fire jevngamle. Vi jobber med å løse det :skeptisk:


#60

Tjorven sa for siden:

Det var to mødre som var svært enige med deg, ja.

Er det rart at vi er de eneste i av alle de søskenene som faktisk er gift? :vetikke:


#61

millact sa for siden:

Jeg sitter og googler alle lokaler i byen og holder på å lage meg et excel ark over mulighetene.


#62

Pelen sa for siden:

Lokaler?

Har dere ikke tenkt å kjøpe nok stort hus for anledningen?


#63

noen sa for siden:

Input: For å spare litt arbeid lurer jeg på om jeg kan kjøpe meg inn på bryllupet du har planlagt. Jeg kan tilby en 2009-årgang som brud, og om hun og sønnen din ikke skulle klaffe fullt ut, kan de jo bare skille seg. Jeg mener, bryllup nr. 2 krever jo noe mindre planlegging og kan tas litt mer på sparket. 3-4 år med intens jobbing skulle sikre det. :nemlig: Hva tror du? Da kan vi bare bestemme en passende lørdag og ta de siste detaljene nå?


#64

noen sa for siden:

:noterer:


#65

Input sa for siden:

Høres ut som en veldig god plan, ja. :nemlig: Når jenta er kjent blir det jo litt lettere å planlegge de siste detaljene også. Hun har sikkert noen innspill angående slott vs. tingshus, ikke sant.


#66

Chanett sa for siden:

Nå måtte jeg virkelig tenke. Heldigvis har jeg enda et år på meg. Minsten er ikke konfirmant før i 2025


#67

Anne C sa for siden:

Jeg tenker at vi rett og slett bygger ut det vi har. Jeg orker ikke å flytte, det er så kjedelig.


#68

Matilda sa for siden:

Har, heldigvis. Må bare skaffe klaffer til bordet.


#69

Polyanna sa for siden:

:rofl:


#70

Magica sa for siden:

:lol: vi har konfirmant i 2029.


#71

Siritk sa for siden:

Jeg har konfirmant i 2023 og 2025, får jeg også være med? Mistern sier han vil over til Buddhismen da, så mulig det blir bare 2025. :knegg:


#72

Pelen sa for siden:

Et seriøst spørsmål, i hvilken klasse er det egentlig de konfirmerer seg?


#73

millact sa for siden:

Ofte våren i 9. klasse, men her tilbyr enkelte steder august i 10. klasse, høstkonfirmasjon.

Du har om to år altså (vet det siden min niese går på samme skole sin din).


#74

Pelen sa for siden:

Takk :blomster:

Hertremannens svenske fetter, som er like gammel, har spurt om Herremannen vil bli med på konfirmasjonsleir i Stockholms skärgård, på sommeren der all undervisning og selve konfirmasjonen skjer samt at de kan velge to aktiviteter som å ta førerbevis på båt.


#75

millact sa for siden:

Høres ut som et flott opplegg!


#76

Pelen sa for siden:

Jeg er helt for dette! Da kan vi fly gjestene over til Stockholm, leie en passe stor yacht for 125 personer, som tar dem ut til øyen og så går vi derfra til Oslo (det er jo hyggelig om det tar noen døgn) og avslutter med fest hjemme hos oss.

#77

Pøblis sa for siden:

Pelle må lyttes til - hun vet MYE om både dokurver, toalettpapir og kulturelle innslag under formelle festligheter.


#78

noen sa for siden:

Ja, vi har snakket en del om dette, og siden du har gitt grønt lys, kommer jeg til å informere henne om at hun har frist til 1. mai med å komme med evt. innspill.


#79

Pøblis sa for siden:

NÅ snakker vi party, ja! :hyper:


#80

Pelle sa for siden:

Those were the days.....


#81

Anne C sa for siden:

Et lite øyeblikk tenkte jeg, seriøst liksom?????


#82

nokon sa for siden:

Mitt 2012-barn skal ikkje konfirmerast før i 2026, så eg drøyer eit år eller to.


#83

Pamina sa for siden:

Du er jammen meg, laidback!


#84

Pelen sa for siden:

:snurt:

:knegg:


#85

Polyanna sa for siden:

Når jeg ser bildene til pilotfrue så ser jeg at vi har ikke mer enn tiden av veien for å få trent alle gjestene opp i contoursminke! ALLE sammenOm de vil eller ei! :nemlig:


#86

nokon sa for siden:

Kan eg køe bak noen, dersom det viser seg at han er skeiv?


#87

nokon sa for siden:

Når eg tenker meg om, trur eg kanskje vi snakker 2027.


#88

noen sa for siden:

Men nå er jo alt bestemt. Det ville jo bare være å kaste bort tiden, nokon. :confused:


#89

Fløyel sa for siden:

Countoursminke er bare så 2015... :nono: Veldig lite trendsettende i 2024..


#90

nokon sa for siden:

Men du har jo bare jenter! :trasser:


#91

noen sa for siden:

Hvis du tar deg av planleggingen av bryllupet, har jeg en ledig brud. :hyper:


#92

Kaija sa for siden:

Jeg også. Står i kø for gode råd...

Jeg har også konfirmant i 2026, og lurer på om jeg kanskje må begynne å tenke bunad nå, dersom jeg skal få den ferdig.


#93

Input sa for siden:

Jeg skjønner ikke helt hvorfor vi skal ta hensyn til hvilket kjønn ungene foretrekker. Ærlig talt liksom. De må lære seg at de faktisk ikke kan bestemme alt.


#94

nokon sa for siden:

God plan. Men gutten min snakker stadig om kva han skal gjere når han blir jente, så eg er litt usikker på om han er interessert i brud. Eg kan sette opp ein pallekarm til lin for sikkerheits skuld.


#95

nokon sa for siden:

Sant det. Vi er mot curling.


#96

GinaK sa for siden:

Haha, festlig. Jeg har ledd godt igjennom her.
Og så måtte jeg regne litt på minstemann. Det blir det året han fyller 15. Altså 2020 da. Så før denne. Hjelp, jeg må planlegge den også.. Not.
Men håper mannen jobber på samme sted for det blir superenkelt å komme til ferdig dekket rom. Med servitører. :) Vi skal kakse til disse to gangene konfirmasjonen er. :):D


#97

Pelen sa for siden:

Aha! Du er en sånn der som får andre til å få dårlig samvittighet! Da er du i ditt riktige element her.


#99

noen sa for siden:

Hvis du ikke stiller med hjemmesmidd sølvbestikk, blir det litt feil for meg når du sier at du kakser til. :skuffet:


#100

Pelle sa for siden:

Enig. Jeg vil tross alt at barna mine skal føle at dagen er spesiell, liksom.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.