Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

[Anbefaling] Dokumentarserie - Frelst. VGTV

#1

nokon sa for siden:

Eg kom over ei lenke til denne dokumentarserien på VGTV via fb, og må bare dele vidare.

www.vgtv.no/#!/video/124860/frelst-episode-1-hemmeligheten

Journalist Rut Helen Gjævær var soldat i den radikale kristne organisasjonen Jesus Revolution Army i starten av tjueåra. Ho braut tvert med miljøet etter 3,5 år og har nå laga ein dokumentar kor ho delvis utforsker kva som eigentleg skjedde, korfor ho blei så engasjert i dette lukka miljøet og samtidig møter andre mennesker som har gjort liknande val. Ho møter ei norsk mormoner-jente som er på misjon i England, ein imam og ein pastorsønn som har bryte med det miljøet han veks opp i.

Heile serien har eit veldig spennande perspektiv, i og med at ho journalisten kjenner miljøet ho graver i frå innsida. Dermed blir det eit veldig respektfult, men samtidig kritisk perspektiv.

Eg har sjølv tatt avstand frå ei ganske konservativt kristent miljø, så for meg personleg blei denne serien veldig tankevekkende. Og samtidig trur eg det har ein enorm aktualitet, for å forsøk å forstå korfor ein del ekstreme religiøse miljø tiltrekker seg nye ungdommar, i det som frå utsida kan opplevast som galskap.

I alle fall, overraskande nyansert og fin dokunentarserie (til VG å vere), om eit komplekst tema.


#2

Pelle sa for siden:

Enig, jeg likte den også.


#3

Maverick sa for siden:

Denne skal jeg se. :jupp: :sektutbryter:


#4

nokon sa for siden:

Eg tenkte faktisk på deg då eg såg episode 4.


#5

Palmen sa for siden:

Takk for tips! Gode dokumentarer er alltid interessant. Sånn som den jeg så på nrk2 i går om Ku Klux Klan.


#6

Che sa for siden:

Ja, denne har jeg også sett med interesse. Jeg har godt kunne vært henne og det er mange (for meg) kjente navn i organsisasjonen hun var medlem i.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.