Tips til hva jeg kan gjøre med den? Vi kan jo selvsagt bare spise den vanlig med poteter, grønnsaker og saus, men synes vi hadde litt lite saus til overs (langtidsstekte den, og da synes jeg det ble mindre sky å lage saus av).
Jeg pleier å lage en litt sånn retroaktig karrigryte som det egentlig skal være rester av kokt/stekt oksekjøtt i. (Jeg har sjelden det, så jeg bruker ferskt kjøtt, men det er jo bare å korte litt ned på koketiden/ la sausen koke litt lengre før du har i kjøttet.)
Veldig god, synes jeg - tror den egentlig stammer fra sånne oppskriftskort fra 70-tallet. :)
Karristuing
Ca. 700 gram kjøtt i litt store terninger (da er det snakk om rått kjøtt, trenger jo mindre om det er stekt)
1 løk
3-4 fedd hvitløk
Smør eller olje
2 ss mel
1-2 ss karri (mengde etter smak og type, til denne oppskriften liker jeg best vanlig "butikk-karri" som Santa Maria e.l.)
Kjøttkraft (eller buljong)
Saft av en halv sitron
Et par never rosiner
Basmatiris og peanøtter til servering.
(Brun kjøttet i porsjoner, kok gjerne ut pannen mellom hver omgang.) Varm smør eller olje i en gryte og fres løk og hvitløk til det er mykt, la karrien surre med i et par minutter. Ha i melet, rør godt og spe med kraft og evt. utkoket fra kjøttstekingen. Smak til med sitronsaft, salt og pepper og ha i rosinene. Kokes til kjøttet er godt og mørt (en times tid? litt avhengig av type kjøtt, dessuten synes jeg sausen blir bedre dess lengre den koker).