Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva gjør jeg med rester av en halv oksestek?

#1

IzziCreo sa for siden:

Tips til hva jeg kan gjøre med den? Vi kan jo selvsagt bare spise den vanlig med poteter, grønnsaker og saus, men synes vi hadde litt lite saus til overs (langtidsstekte den, og da synes jeg det ble mindre sky å lage saus av).

Kan jeg gjøre noe annet med den? Gryte?


#2

Novla sa for siden:

Jeg pleier å lage en litt sånn retroaktig karrigryte som det egentlig skal være rester av kokt/stekt oksekjøtt i. (Jeg har sjelden det, så jeg bruker ferskt kjøtt, men det er jo bare å korte litt ned på koketiden/ la sausen koke litt lengre før du har i kjøttet.)

Veldig god, synes jeg - tror den egentlig stammer fra sånne oppskriftskort fra 70-tallet. :)

Karristuing
Ca. 700 gram kjøtt i litt store terninger (da er det snakk om rått kjøtt, trenger jo mindre om det er stekt)

1 løk

3-4 fedd hvitløk

Smør eller olje

2 ss mel

1-2 ss karri (mengde etter smak og type, til denne oppskriften liker jeg best vanlig "butikk-karri" som Santa Maria e.l.)

Kjøttkraft (eller buljong)

Saft av en halv sitron

Et par never rosiner

Basmatiris og peanøtter til servering.

(Brun kjøttet i porsjoner, kok gjerne ut pannen mellom hver omgang.) Varm smør eller olje i en gryte og fres løk og hvitløk til det er mykt, la karrien surre med i et par minutter. Ha i melet, rør godt og spe med kraft og evt. utkoket fra kjøttstekingen. Smak til med sitronsaft, salt og pepper og ha i rosinene. Kokes til kjøttet er godt og mørt (en times tid? litt avhengig av type kjøtt, dessuten synes jeg sausen blir bedre dess lengre den koker).


#3

Millen sa for siden:

Lapskaus.


#4

Anikka sa for siden:

Stroganoff, kanskje?


#5

Malama sa for siden:

God lapskaus, eller så sper du på sausen med en pakke skjysaus eller noe sånn?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.