Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan fjerne svettelukt?

#1

star sa for siden:

Et eller annet skjedde etter at jeg ble mor. Det er helt umulig å ha på de samme klærne flere dager på rad, selv om jeg dusjer hver dag. Klær på overkroppen altså. Ny dag = nye klær.
Men hvordan får jeg bort svettelukten? Har klær som ser fine ut, men som ikke kan brukes fordi svettelukten kommer omtrent med en gang selv om både klærne og jeg er nyvaskede.


#2

Syrinx sa for siden:

Eddik i skyllevannet.

Jeg har også lagt noen klær jeg trodde var ødelagt i eddikvann før vask. Vet ikke om det har noe mer for seg enn eddik i skyllevannet.


#3

Joika sa for siden:

Jepp, eddik!

Jeg bruker heller ikke samme singlet (eller annet tettsittende plagg), to dager på rad. Tror ikke det er noe uvanlig, jeg anser ikke meg selv for å være en person som har mye lukt. :niks:


#4

Lyppa sa for siden:

Om det er under amene du svetter kan jeg anbefale Yerka som man kjøper på Cubus. Sikkert ikke det sunneste man kan bruke under armene, men den holder svetten borte. Man vasker seg under armene og påfører det som en deo (med en bomullspad) før man legger seg. Skyller av om morgenen. Om jeg bruker Yerka to ganger med en natts mellomrom går det et par uker før jeg trenger å bruke det på nytt.
Koster ca 300,- men er drøy i bruk.
Lukten fra klærne kan du ta med eddik, men det er vanskelig fra syntetisk tøy. Lukta setter seg ofte også i sømmene.


#5

Pelen sa for siden:

Eller Aluminiumklorid fra apoteket. Koster 174 kr. Jeg bruker denne noen ganger per år, men jeg er ikke mye rammet. Svetter man mye så kan man kanskje bruke den noen ganger i måneden, skulle jeg tro. www.apotek1.no/produkter/aluminiumklorid-naf-25-i-spritliniment-45ml-836610p

[img]https://www.apotek1.no/wcsstore/ApoProductMaster/media/7d7a8b5f-c94c-43ff-a9eb-ae75a6bac089[/img]


#6

Charlie sa for siden:

Eddik, ja. Henge opp klær ute, om man har anledning. Sollys er bra. Ellers får man et skyllemiddel nå som skal være bra mot lukt, tror de markedsfører det mot treningstøy. Har kjøpt det og bruker det av og til.

Så synes jeg noen tekstiler er lettere å få rene enn andre ifht lukt, det må jeg si.

For noen år siden fikk man et produkt som skulle fjerne lukt ved noe nedbryting av molekyler eller noe- det var jeg veldig fornøyd med. Da jeg prøvde å sjekke ut hvor det var blitt av, viste det seg at en variant også var brukt på sykehus ifht luktende sår (:eek: ), og at produktet hadde gått inn fordi det var bakterievekst i flasken etter åpning. Det er naturligvis ikke bra, altså. Men til mitt bruk (som nødløsning for lukt under ermene i dressjakker o.l. før rens) var det helt gull.


#7

tink sa for siden:

Eddik er et sikkerstikk, ellers kan man "strippe" sure vaskekluter og håndduker på samme måte som man behandler tøybleier. Dette har jeg også gjort på de voksne sine T-skjorter og trøyer i bomull som er de som plutselig begynner å lukte etter kort tid (selv om de er vasket)

Mannnen fikk også et tips om å holde bomullstøy og syntetiske fibre for seg. Og etter at vi begynte å følge dette rådet på de litt slitne T-skjortene så varer de enda lenger mtp lukt.


#8

Lavender sa for siden:

Edikk i vasken, lange vaskeprogrammer tilpasset tekstilene på minst 90 min, bomull 2,5 timer, kun små doser flytende vaskemiddel og aldri skyllemiddel. Gjerne tørke i frisk luft.


#9

Charlie sa for siden:

Hva er "strippe" i den forstand? :vetikke:


#10

Gerbera sa for siden:

Hm, lurt, kanskje teste dette på noe gammelt sengetøy med merkelig lukt!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.