Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bilstol igjen - hjelp!

#1

Høst sa for siden:

Vi må ha ny bilstol når vi kommer hjem i mai. Helst må den være i bilen når vi blir hentet på flyplassen. Det betyr at jeg må overlate til min barnløse bror og min mor, som sist tenkte på slikt på 70-tallet, å finne ut av det. Min far er det ikke verdt å nevne engang i denne sammenheng, han tenker alltid at dyrt er best når han ikke har peiling.

Hva kjøper vi? Knøttet blir ett år i mai, så vi ser etter en småbarnsstol. Fint om den kan brukes begge veier (jeg vet det ikke er ideelt, men vi kjører langt og har ikke så veldig god erfaring med større barn bakovervendt), må ha isofix, bør også kunne festes med sele. Ideelt sett fra type Barnas hus eller lignende forretning (mamma vet hvor den ligger). I verste fall kan jeg kanskje ordne over telefon og bare få de til å hente der.

Størrelse ikke så viktig, primært brukt i caravelle.

Hjelp?


#2

Niobe sa for siden:

Jeg kommer ikke på noen seter som kan festes både med isofix eller belter? Pleier det ikke være det ene eller andre?

Hvis det må være vendbart, så hadde jeg sett på Besafe Izi Combi eller Britax Multi-Tech.

Men siden hun er så liten og det uansett er lenge til hun kan snus, så hadde jeg ikke utelukket rene bakovervendte seter, og heller byttet til beltestol etterpå.


#3

Høst sa for siden:

Ja, rene bakovervendte er absolutt ett alternativ - må vi snu tidlig tror jeg heller jeg vil ha sånn sete som ikke har fempunktssele, men pute foran. Det brukte Junior. Hvilket rene bakovervendte med isofix er anbefalt? Vi har en gammel "nødbil" uten isofix, men vi har også annet sete som kan brukes i den i verste fall.


#4

apan sa for siden:

Vi har jo nettopp kjøpt Cybex Sirona. Se flere tråder fra meg. Ser bra ut. Festes med Isofix, kan brukes bakover og forover med pute. Det følger med pute.


#5

Høst sa for siden:

Apan - takk, veldig interessant! Vet du noe om hvordan det har gjort det i tester?





#9

IzziCreo sa for siden:

Nå til sistemann, så har vi har hatt Cybex Sirona og har nå Maxi Cosi Two Way Pearl. Begge er veldig gode seter som scorer høyt i tester. Sirona er digg fordi man kan snu setet mot deg når du tar barnet oppi. Pearl er nett og enkeltpenkelt å ta ut og inn da det består av base og sete. Setet klikkes på basen (kanskje dere har Maxi Cosi base som kan brukes? ) like enkelt som babysetet. Veier veldig lite. Og har veldig lang rygg, noe vi synes er vesentlig da ofte rene bakovervendte seter er noe korte i ryggen. Holder vel en knapp på Pearl egentlig, sånn all in all. Minsten sitter veldig godt i det.


#10

apan sa for siden:

Jeg prøvde også Pearl til lillebror nå. Syntes han satt hakket dårligere i det nå som baby enn i Sironaen. Men at det varer lenger og at større barn sikkert sitter fint i det, er helt sikkert.
Vi tok Sirona fordi det var billigere (dog svinedyrt likevel) og fordi det er mindre å dra på noe vi skal ha med setet på tur.


#11

Høst sa for siden:

Med på tur er et absolutt relevant poeng - og mine barn har så langt vært små og veldig spinkle. Så jeg tror vi satser på Sironaen...å kunne snu det for å sette inn i bilen er ett kjempepluss også...:)

Tusen takk for hjelp! :blomster:


#12

Serena sa for siden:

Vi har Britax MaxFix, et rent bakovervendt sete, vi har vært kjempefornøyd. Vi brukte det frem til beltestol.

Du kan vel bare kjøpe sete på nett og sende til adressen til bror eller mor? Så slipper de ut å handle og bli forvirret i butikk.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.