Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fortell meg om kaldbenk

#1

nokon sa for siden:

Ja, gjer det.


#2

Matilda sa for siden:

Jeg har vel ikke stort annet å fortelle enn det du kan google deg fram til, men jeg har, i alle fall, i form av pallekarmtopper fra Nelson Garden. De er litt vide, så det blir sprekk mellom karm og topp, men jeg innbiller meg at det blir litt mindre snegler enn i de pallekarmene som ikke har topp på. Hovedgrunnen til at jeg har dem er å kunne forlenge sesongen. Det blir godt og varmt på dagtid i mine nå, og jorda er mye varmere enn i bedene. Jeg sådde som du så litt i helga, kunne sikkert fint sådd de mest hardføre greiene enda tidligere. I tillegg til at det blir varmere vekstforhold, så skjermer de jo for regn. (De var et *%##^^$ pes å beise, ellers liker jeg dem riktig godt.) I tillegg holder det lenger utover høsten, vi hadde egen persille til godt ut i oktober og salvie var jeg ute og fant i desember - dog litt kald. :knegg:


#3

nokon sa for siden:

Frosne krydderurter er ikkje dumt. :knegg:

Det eg ikkje skjønner heilt er kor vidt dei held temperaturen gjennom heile døgnet? Blir det ikkje for kaldt om natta? Kva sår ein i kaldbenk og flytter ein plantene derifrå til andre vekstområder, eller lar ein dei stå der heile sesongen.


#4

Matilda sa for siden:

Temperaturen faller jo om natta, men like kaldt som utafor blir det ikke. De holder bra på varmen utpå våren i alle fall, nå har jeg ikke sjekka. (Må kjøpe jordtermometer på hagemessa. :nemlig:) Jeg flytta ikke på dem i fjor, hadde en med salater og en med urter, blir vel tilsvarende i år. På sommeren står de stort sett åpne, det blir veldig varmt. Skulle ha tak i sånne automatiske åpnere som er temperaturregulert, men fant ikke noen som passa. Ut på jakt igjen i år, tenker jeg.

Mamma bruker sine kaldbenker til litt sånt ymse - ting som står og venter på å kunne plantes ut, for eksempel, hun bare setter pottene ut oppi benken. (Pallekarmer med gamle vinduer over.)


#5

nokon sa for siden:

Det er det siste eg ser føre meg at eg treng. Altså noko til herding/vente-på-utplanting. Får vurdere om eg skal skaffe noko glass. Har nokre pallekarmer igjen som eg ikkje satte opp i fjor.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.