Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Statskirken og fridager

#1

Dixie Diner sa for siden:

Dersom Norge slutter å ha en Statskirke, vil ikke alle de hyggelige fridagene våre forsvinne da? Påsken går vel rett til helvete, det samme gjør vel julen? Og disse enkle herlige fridagene som feks. Kristi Himmelfartsdag, pinsen osv. Alt dette blir vel vanlige arbeidsdager? :skremt:


#2

Veronal sa for siden:

Vi kan vel ha et system á la UK med bank holiday?


#3

Benmurphy sa for siden:

Jeg tror på ingen måte en endring i kirkeordningen vil ha noen innvirkning på antall arbeidsdager, men det ville kanskje kunne endre plasseringen av fridagene noe. Jeg syns det ville være fornuftig med samme antall fridager hvert år. Slik at hvis f.eks 17. mai var i helgen fikk man fri på mandag. Da kunne man bytte noen av 2-dagene Hattifnatten nevner i de ekstra fridagene dette gir, og ha like langt arbeidsår hvert år. Men det kan man naturligvis gjøre uten å endre kirkeordningen også.

Jeg har en vag idé om at det ble foreslått fra politisk hold å flytte Kristi himmelfartsdag inn i helgen for et par tiår siden. Det var naturlgivis ikke aktuelt for Den norske kirke, men det var ikke noe kirkelig krav at dagen måtte være helligdag. Det var det derimot krav om fra LO.

Ben "or maybe I dreamed it" Murphy


#4

Left sa for siden:

Fleksible fridager kan helt sikkert være et gode for mange - og særlig arbeidsgiver. For andre kan det slå ugunstig ut, fordi man sjelden kan få velge når man vil ha fri, fordi det "aldri passer". Det har jeg opplevd i forhold til egen jobb, med avspassering. Vi ble oppfordret til å ta overtid som avspassering, men fikk aldri avspassere når vi selv ville. (Litt på siden, men for å vise hva jeg mener)


#5

annemede sa for siden:

:dulte:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.