Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fersk gjær eller tørt gjær?

#1

kamp sa for siden:

Hva bruker du nå du baker gjærdeig?

Selv syns jeg fersk gjær gir best brød.


#2

Niobe sa for siden:

Jeg merker liten forskjell, så det varierer. Hvis jeg vet jeg skal bake, så kjøper jeg gjerne inn fersk gjær, men jeg har alltid tørrgjør i skapet.


#3

Hannamoren sa for siden:

Jeg bruker alltid tørrgjær. Jeg har aldri blitt fortrolig med vanlig gjær.


#4

Strå sa for siden:

Jeg bruker alltid tørrgjær til gjærbakst. Ferskgjær klarer jeg ikke få til, da gjør jeg alltid noe galt. Hvis jeg trenger ekstra sikker og god heving, blander jeg tørgjæren med 1 spiseskje sukker, ørlite salt, 2 spiseskjeer hvetemelt og 1,5 dl lunkent vann. Det har jeg i en ganske romslig bolle og dekker til med plastfolie. Etter 15 minutter så bobbler den heftig (lukter pyton) og gjærbaksten gir meg skryt fra de som spiser.


#5

celebelen sa for siden:

:nikker:


#6

Myria sa for siden:

Jeg bruker nesten alltid tørrgjær fordi det er enkelt å bare ha i skapet. Jeg merker ingen forskjell i forhold til resultatet.


#7

Retz sa for siden:

Jeg bruker bare gjær til pizzabunner, og da kjøper jeg alltid fersk. Blir en del svinn, for deg går bare med 10 gram til 12 bunner. Å lage 60 bunner for å få brukt opp gjærpakken er helt uaktuelt.


#8

Strå sa for siden:

Jeg bruker en pakke gjær uansett størrelse på deigen, jeg deler ikke opp pakken. En pakke hever i hvert fall opptil fem kilo grovmel har jeg merket. Jeg delte ikke opp den gang jeg brukte ferskgjær heller.


#9

frukt sa for siden:

Alltid tørr fordi det er enklest. Har aldri merket noen forskjell.


#10

Retz sa for siden:

I denne oppskriften skal det være veldig lite gjær fordi deigen skal kaldheves i kjøleskap. Hele prosessen tar 44-48 timer, men mesteparten av tida står den jo bare der og godgjør seg.


#11

Snipp sa for siden:

Bruker alltid tørrgjær.



#13

millact sa for siden:

Bruker så og si bare tørrgjær, har det alltid i hus.


#14

gullet sa for siden:

Jeg har det siste året begynt å bruke fersk gjær og er mye mer fornøyd med baksten!


#15

Sissel sa for siden:

Jeg får best resultat av fersk gjær.


#16

Novla sa for siden:

Alltid fersk.


#17

Tallulah sa for siden:

Jeg bruker fersk gjær om jeg skal bake noe sås tort at jeg får brukt opp hele. Ellers bruker jeg tørrgjær siden det holder lenger, og jeg som regel bare bruker litt til langtidsheving.


#18

Matilda sa for siden:

Jeg har liksom aldri sett noen grunn til å bruke annet enn tørrgjær, det er det faren min alltid har brukt også. Jeg har prøvd ferskgjær et par ganger siden skolekjøkkenet, altså, men syntes ikke resultatet var noe bedre, så da fortsatte jeg med tørr.:jupp:


#19

GinaK sa for siden:

Jeg bruker fersk gjær når jeg har bakt boller/prinsessekake og julekake. Ellers bruker jeg tørrgjær.


#20

Bokormen sa for siden:

Kun tørrgjør. Og gjerne mye mindre enn hva det står i oppskriften, og heller langtidsheve.

Deig som er laget med mye gjær og hurtigheving får gjerne en litt ekkel bismak synes jeg. Men det er kanskje vanen. Og finbakst a la bensinstasjon = halsbrann hos meg, jeg tror de tilsetter noe ekstra for at det skal gå fort og gi luftige bakevarer?


#21

Niobe sa for siden:

Ja, jeg bruker også mye mindre gjær enn i oppskriftene. Men jeg har jo god tid til heving.


#22

kamp sa for siden:

Jeg bruker 25 g til en og mel. Hever ca 45 min. Blir alltid fine og ikke bismak


#23

Niobe sa for siden:

Om du hadde halvert gjærmengden og minst doblet hevetiden, så hadde du nok smakt forskjell, tror jeg.


#24

kamp sa for siden:

Godt mulig men jeg har ike tid til det da jef bor på sykehuset for tiden og bare hjemom innimellom for å bake gf siden de her ikke klarer å skaffe meg rene nok brød!

Lager eltefritt brød også, de EE gode


#25

goldnugget sa for siden:

Jeg bruker litt begge deler. Jeg baker brød hver uke, men synes ikke jeg merker forskjell. Jeg bruker små mengder og hever en god stund.
Jeg foretrekker vel fersk, men det er fordi jeg tror det er sunnere.....


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.