Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Har kjøpt steketakke, oppskrifter å dele?

#1

Irma sa for siden:

Har i flere måneder hatt heftige fantasier om steketakke. :flau: Er lei av at det tar så lang tid å steke pannekaker, rislapper og lignende. I dag gikk drømmen i oppfyllelse. Kjøpte en 60 cm bred Meteor Steketakke:

Noen som har forslag til hva vi kan lage, og oppskrifter å dele? Alt fra medisterkaker til nanbrød og sveler er interessant. :)


#2

Tussa sa for siden:

Å, du har mange gode sveler å sjå fram mot! :nam:


#3

Tussa sa for siden:

Dette er visst den ekte oppskrifta på sveler vi har på fergane til MRF her i fylket.

  • 4-5 egg
  • 250 g sukker
  • 1 l kulturmjølk
  • 25 g smelta margarin
  • 500 g kveitemjøl
  • 1 ts natron
  • 1 ts hjortesalt Visp egg og sukker. Rør inn kulturmjølk og smelta margarin. Rør raskt inn kveitemjøl (røra skal ikkje vera seig), og til slutt natron og hjortesalt. Svela skal steikjast på varm takke, steikjepanne el.l. Røra skal fresa litt når du heller henne på plata. Snu svela når ho boblar, før røra stivnar. Avkjøl på rist.

#4

Irma sa for siden:

Min kjære er allerede i gang med svelene. :glis: Eller muffeluffer som jeg kaller det. (Hm... sveler, lapper og muffeluffer - det er det samme?)


#5

Blush sa for siden:

Hjemmelagde lomper og lefser! Spesielt til jul.
Hm, mamma har takke - brukes kun til jul. Kanskje jeg skal adoptere den resten av året....


#6

Adrienne sa for siden:

Har ingen oppskrifter, men må bare si at mannen min er nok litt misunnelig. Han går og sikler på en slik steketakke, og når han får en slik skal han gå på lefsekurs hos moren.

Hvor og hvor mye, om jeg kan spørre?


#7

Filifjonka sa for siden:

Grattis med takke! :) Jeg syns hjemmelagde potetlomper er supergodt. Har en oppskrift, men den er ikke sånn veldig nøyaktig. Husker det er poteter og byggmel.


#8

Irma sa for siden:

Nå har vi prøvd den ut, og den virker knallbra. Helt jevnt stekt flotte og luftige lapper laget på kulturmelk. Resultatet blir senere lagt inn i Irmas kokebok tenker jeg.

Vi holdt å å kjøpe på Elkjøp (etter å ha lett flere andre steder uten hell) til 2395,-. Vi ombestemte oss, og jeg sjekket litt nøyere på nett. Da fant jeg ut at Elprice selger den samme til 1995,-. Men den er veldig stor, man får 45 cm rimeligere. Elprice mener jeg hadde en rimelig 50 cm av et annet merke også, til rundt 1100,-.


#9

konemor sa for siden:

Gratulerer med takke.
Selv har jeg vært så heldig å arve.

Her går det mest i sveler må jeg innrømme, men har oppskrift på lefser (blir aldri til at jeg lager pga all den utkjevlingen).

Nordfjord lefser

1 stor kopp sukker
3/4 l kefir
1/4 l rømme
125 g margarin (smeltes)
6 ts hjortetakksalt
3 ts bakepulver
Hvetemel til passe deig.

Lykke til :)

Vet om mange som steker fiskekaker på takka også.



#11

Nelly Nickers sa for siden:

Potetkaker er jo så godt.
Dessverre døde bestemor før jeg var gammel og glup nok til å be om oppskriften. Hun lagde nydelige potetkaker. :(

Jeg skal ønske meg takke til bursdagen min!


#12

Irma sa for siden:

Takk SiwH, tortilla skal vi definitivt prøve. Men kan man erstatte delfiafett med annet fett? Bare jeg hører ordet delfiafett blir jeg kvalm, jeg tenker på delfiakake. :skremt:


#13

Irma sa for siden:

Potetkaker? Hva er det? Kake-kaker, tilbehør til middag...eller noe annet? :blond:


#14

Erica sa for siden:

Potetkake er vel det samme som lefse/lompe det. Det er jo bare potet og mel, men mer vet jeg ikke. Jeg har en bestemor som lager verdens beste potetkaker, og det er tradisjon hos oss å få det lille julaften hos henne. Utrolig deilig med nystekte potetkaker med smør og sirup. (nei sunt er det ikke:-) )


#15

Nelly Nickers sa for siden:

Det er runde lefser, man får kjøpt i butikkene (ligger ved siden av pølselomper - ser like ut men smaker helt annerledes). Det er jo naturligvis poteter i, så jeg innbiller meg at det er litt sunt. Smaker nydelig med brunost på. Jeg gir det av og til til guttene når de er brød-lei.


#16

Nelly Nickers sa for siden:

Ok. :knegg:

Men 3barns, kan du ikke få oppskriften, da? Din bestemor er sikkert like flink som min. :)


#17

Filifjonka sa for siden:

Her er oppskrift på potetkaker, jeg tror det er den bestemor brukte. Mye bedre enn de i butikken! :)

Poteter
Byggmel
Hvetemel
Salt

Kok poteter og knus dem godt. Bland inn litt mel, halvparten av hver sort + litt salt. Det skal ikke være mer enn at deigen blir grei å kjevle ut til ganske tynne kaker i lompestørrelse. Stek på varm takke.


#18

Irma sa for siden:

Aha, potetkaker ja. Heter de tykke lompene man kjøper i butikken det altså? Takk for oppskrift Maximillia, skal se om jeg får prøvd ut oppskriften.


#19

Strå sa for siden:

Enig i det der med delfiakake... Jeg ble så usikker at jeg gikk i kjøleskapet for å hente pakken jeg bruker og dessverre, det er "Delfia" jeg bruker. Men det er jo bare bittelitt til den store porsjonen, jeg har aldri blitt kvalm. Du kan sikkert bytte ut med maisolje e.l., men da må det arbeides inn på enn annen måte enn ved smuldring. Og en ting til, jeg har skrevet feil mål, tviler på at jeg bruker mer enn ca 25 gram i den porsjonen. Lykke til!


#20

Erica sa for siden:

Skal høre med min bestemor jeg - men jeg tror den er ganske lik maximillias bestemor sin oppskrift. Mao med byggmel og uten mengdemål:).


#21

daffy sa for siden:

Jeg husker også bestemors potetkaker som noe av det deilgste jeg kunne få som liten. Varme potetkaker med smør på; nam nam!

Jeg kommer til å følge med på denne tråden, kan du ikke oppdatere oss på om det er verdt å investere i en takke, Irma?


#22

Irma sa for siden:

Den kan jeg. :) Det vi prøver ut kommer sannsynligvis til å legges inn i kokeboka her på FP.

Flott Hattifnatten. Du kan jo ta deg en tur til meg før jul, så kan du lære meg opp. :blafre: Kan liksom se for meg oss to ved kjøkkenbenken med forkle og tørkle og sånt. Nydelig. :rørt:


#23

Irma sa for siden:

Mamma sier at man kan skaffe mye flott tilbehør fra husfliden til takkebaking, så jeg skal sørge for nødvendig utstyr. Mens vi er i siget kan vi jo finne fram symaskinen jeg fikk til jul (men som jeg hysj(!) ikke ennå har tatt i) for å sy en slik til steketakken:


#24

Irma sa for siden:

noterer seilduk på handlelista

Hvor kjøper man seilduk?


#25

Left sa for siden:

Åh ja!


#26

Left sa for siden:

Har arvet farmors takke, så følger spent med på tråden.


#27

Nenne sa for siden:

Jeg noterer. :nemlig:


#28

Estrella sa for siden:

Tror jeg kommer ruslendes bort på besøk jeg Irma. :nam:


#29

Olvina sa for siden:

Baksida av ein voksduk fungerar også bra. (Dårleg med skipsutstyrbutikkar i området her...)

Natronkaker, lefser ("fiskelefser" og lefser for påsmøring), lappar og pannekaker er faste innslag på steiketakka mi. Nysteikte natronkaker med smør og sukker på, eller smør og brunost om ein vil vere litt sunnare, er fantastisk godt!

Gratulerer med ny steiketakke!


#30

Nelly Nickers sa for siden:

Uten mengdemål = trøbbel. :knegg:


#31

Erica sa for siden:

Det er jeg helt enig i (= oppskriftsslave) - derfor har jeg aldri spurt om oppskrift. Hadde tenkt å be om undervisning i dette, men hun begynner å bli en gammel dame som ikke orker så mye mer, så vi får se.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.