Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sykkel til 13-åring

#1

GydaG sa for siden:

Jente, snart 13 år, havarert sykkel i dag. Hun har fått bruktsykkel de siste gangene, og det har jo vært greit, men nå lurer vi på om hun rett og slett skal få en ny en. Kombinert bursdag og "bare fordi"-gave, hun får nemlig nesten alt annet brukt for tiden, og innimellom kan det være ok å få noe nytt utstyr også.

Men hun sliter med å holde følge med skolevenner, så vi trenger en sykkel som er litt lettere enn de hun har hatt før, de har nok vært mer for ulendt terreng, men hun sykler lite i skogen.
Er det noen som har gode tips til oss, vi håper å klare å finne en ok sykkel til under 2000,- hun er ca 155 cm høy, og jeg vet ikke helt hvilken str hun skal ha da jeg?


#2

løve70 sa for siden:

Jeg tenker hun trenger en voksen sykkel da. Det var ihvertfall hva vi kjøpte til LilleVenn (da 11) ifjor. Nå er hun vel også sånn ca 155 cm.

Jeg ville tatt en runde til de ulike sykkelbutikkene og sett om du kan få en god deal på fjorårsmodeller. Ville også lagt vekt på at sykkelen ikke skal være for tung.


#3

Niobe sa for siden:

Hvis du skal ha god (relativt lett) sykkel til 2000 kr, så må du nok se etter brukt. Jeg vil tro du må ut med det minst det dobbelte om du skal ha en ny.

Jeg ville sett etter en sykkel med 26" hjul, og rammestørrelse på rundt 14"-15"/XS-S. Det er litt vanskelig å si, for det varierer med sykkeltypen.


#4

Charlie sa for siden:

Jeg ville valgt brukt kvalitetssykkel i den prisklassen. Billigsykler gir mindre sykkelglede, og ofte dårligere sikkerhet.

Størrelse avhenger av sykkeltype, du finner størrelsestabeller på nett på de fleste sports-/ sykkelbutikker.

Vi har god erfaring med Fuji-sykler ,som bla. selges av sykkelkjeden Birk (veldig god erfaring med service i butikkene etter kjøpet, når man skal ha hjelp med noe på sykkelen også). Norske merker er som regel gode. Blant voksensykler for dame finner man ofte mye fint brukt på finn, sykler som er kjøpt med store ambisjoner, men knapt er brukt. :knegg:


#5

GinaK sa for siden:

Det flommer jo over av sykkelutvalg fra sportsbutikkene nå. :)
Ta en tur på XXL og sjekk utvalg.

Enig med å se etter brukt. Masse utvalg.
Vi kjøpte sykkel til eldstemann i julegave. Dyr sykkel som var satt ned 1500,- men han er flink med tingene sine og slenger ikke sykkelen bare ned. Vi kjøpte voksenramme så regner med at dette er siste sykkel som vi kjøper til han.


#6

My sa for siden:

Her endte vi faktisk opp med 28" (eller 27,5" er det vel det står på GT sine modeller) til 11-åringen, fordi ramma og sittestillingen var så perfekt for henne. Størrelsene på hjulene har egentlig ikke så mye å si, men store hjul gjør jo at sykkelen triller fortere. Så hvis problemet er å holde følge med jevnaldrende ville jeg sett på en voksen hybrid, med liten ramme (til jenta vår passet det med S, jeg er usikker på hva det betyr i tommer på hennes sykkel, jeg har ikke sjekka), og litt smale dekk.

Som Niobe sier må du nok gå for brukt hvis du skal ha håp om å komme ned i 2000 med de egenskapene du ønsker. Men det trenger ikke å være urealistisk, det er mye bra brukt ute og går. Vi betalte ca 4000 for en ny, og det var en veldig god pris (fjorårets modell, + mannen har ekstra god avtale på den butikken). Men da fikk hun hydrauliske skivebremser blant annet, som fordyrer veldig, men som vi valgte å gå for siden det er så bratt her vi bor og det er mye bremsing.

Ja, hun fikk en GT Transeo 3.0.


#7

Niobe sa for siden:

Ja, du kan godt ha større hjul bare rammen er passe stor. Jeg tenkte mer på at kombinasjonen jeg nevner er lettere å lete etter, hvis du skal kikke på bruktmarkedet.


#8

GydaG sa for siden:

Har trålet finn i dag, men det er lite brukte damesykler i grunnen. Kanskje damer ikke gir opp så lett sånne prosjekter som herrene? Evt ikke er så opptatt av å skaffe seg nyere og bedre modeller støtt? For det flommer jo over av herremodeller, og virkelig i bøtter og spann til barn, men til dame er det svært lite annet enn sånne "brelett-sykler" og det vil hun ikke ha.

Var innom en butikk på Lørenskog da, og fikk god hjelp der, så jeg skal se om jeg får tatt henne med meg dit en tur til uka.


#9

Niobe sa for siden:

For de som evt. er i den kategorien at de stadig bytter sykler, så er jo syklene uansett i horribel prisklasse..



#11

Niobe sa for siden:

Fin sykkel. :jupp: Men hvis hun trenger lett sykkel og ikke sykler mye i terreng, så kan det være greit å droppe dempegaffel. Men det er muligens ikke så lett å finne sykler i det segmentet som er uten.


#12

løve70 sa for siden:

Denne var det vi endte opp med ifjor;
www.bikebrothers.no/rebel_27_stiv

Ellers enig med Niobe, dersom dempegaffel ikke er nødvendig, prøv å få tak i sykkel uten for vekten sin del.


#13

GydaG sa for siden:

Ja, jeg vet, men da må vi opp en prisklasse.


#14

millact sa for siden:

Det var god pris, det. Vi betalte vel rundt 5500 kr for samme for tre år siden. Veldig fornøyd med sykkelen!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.