zinatara sa for siden:
Syns vi er ganske flinke når det gjelder middager, men har lyst å bli flinkere til de andre måltidene også.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
zinatara sa for siden:
Syns vi er ganske flinke når det gjelder middager, men har lyst å bli flinkere til de andre måltidene også.
Kirsebær sa for siden:
På brødskiva er det godt med agurk, tomat, purreløk, rødbeter for eksempel.
Og en blandet salat kan være bra lunsj. :jupp:
Syrinx sa for siden:
Spise wraps til lunsj eller kvelds.
Pegasus sa for siden:
Jeg prøver på det samme, og så langt har jeg begynt å ha et eple i frokostblandingen, og agurk oppå pålegg. Tomatskiver med litt salt på funker som pålegg i seg selv. Og hvis du liker smoothies, kan du slenge oppi gulrøtter, spinat, agurk- ja, det du vil, rett og slett.
Luftslottet sa for siden:
Avocado som pålegg. :nam:
Charlie sa for siden:
Syns det funker å ha grønnsaker I maten. F.eks. skal jo en ekte bolognesesaus ha gulrøtter I kjøttsausen. Fiskegratenger (andre gratenger) kan fint ha revne grønnsaker blandet i - gulrot, kålrot, pastinakk osv. Grønnsakspaier er godt mottatt her, kan brukes til middag, kvelds, i matpakken. Viktig for paier å passe litt på vanninnholdet i grønnsakene, ellers kan det fort bli vått, synes jeg - eller ta hensyn til det i væskemengde. Soggy paibunn er ikke noe særlig.
Wok-type-mat er jo genialt for å få opp grønnsaksmengde. Bakte rotgrønnsaker kan også få opp grønnsakshalten.
Ha en pakke amerikansk blanding i kjøttkakene, og vips er det "lunsjkaker".
Grønnsakssupper. Gjerne servere grønnsakssuppe før hovedrett, da vil man automatisk få en høyere andel grønnsaker.
Må benytte anledningen til å advare mot rødløk i sammensatte retter (f.eks. pai, grateng). Den lyselilla fargen som retten kan få bidrar ikke til å spise mer grønnsaker BTDT :knegg:
liefje sa for siden:
Jeg spiser tre stk frukt sammen med muesli og youghurt hver morgen, men det var kanskje mer grønnsaker du ville spise. Tips til å øke mengden på grønnsaker til middag, er å si at halve tallerkenen skal være grønnsaker, 1/4 kjøtt/fisk og 1/4 karbohydrater (pasta, ris, brød, poteter). Ellers kan man jo spise grønnsaker med dip i stedet for chips med dip, ha grønt på brødet sammen med ost eller pålegg etc.
Kirsebær sa for siden:
Hun sier jo at det ikke er noe problem med middagen, men at hun vil få inn mer grønnsaker i de andre måltidene. :knegg:
.
ingling sa for siden:
:humre:
Jeg putter en god slump paprika i skiver, agurkskiver og cherrytomater i matboksen min som jeg spiser av sammen med lunsjen og litt seinere på dagen, og har agurk eller paprika på knekkebrød eller skive til kveldsmat. Ellers er jo den gode gamle grønnsaker med dip en mulighet på kvelden. Jeg tenker frukt og/eller grønt i en eller annen form til alle måltider, men har sikkert mye å gå på både i variasjon og mengde.
Syrinx sa for siden:
Jeg er veldig fristet til å foreslå gulrotkake. :D
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.