Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jungelboken

#1

Luvi sa for siden:

Vesla har så lyst å se den, men så i dag at den har 9-års aldersgrense . Noen med barn under 9 som har sett den? Oppleves den som skummel? Hun er ikke kjempesart, men heller ikke kjempetøff. Bør vi vente med å se denne? Hun ble 7 i desember.



#3

millact sa for siden:

Leste at man inne burde ta med yngre barn på den da den ikke er egnet.


#4

Orkide sa for siden:

Her har den 12 års grense. Jeg ville ikke tatt med en syvåring.


#5

Luvi sa for siden:

Hadde ikke sett trailerene nei, slo meg ikke at jeg kunne søke opp de. Tror vi skal vente litt med denne ser jeg. Jeg så nok for meg at den var litt mildere.


#6

Frøydis sa for siden:

Hørte på anmeldere på radioen si at denne ikke egnet seg for barn under 9 år, og man måtte vurdere hvert enkelt barn da den var skummel.


#7

Apple sa for siden:

Å, såpass. Vurderte den for 5- åringen, men jeg har ikke sett trailer da. Vet det er 9- årsgrense, men da er den tillatt fra 6 år. Min blir 6 i år og har så lyst. Men må revurdere, skjønner jeg.


#8

Bokormen sa for siden:

Min niåring liker action, og blir sjelden redd av film. Her sto riktignok lyden voldsomt høyt på, men han skvatt skikkelig flere ganger.


#9

Apple sa for siden:

Ja, skvettingen regner jeg med. Det er greit. :D


#10

Heddamor sa for siden:

Hadde med ungene i går, yngste er 7,5 år. Helt uproblematisk, men hun er ikke noen sart type.


#11

Avatar sa for siden:

Vi så den i helgen med en 9 og 11-åring. De holdt seg en del for ørene og er egentlig ikke spesielt sarte. Det er høy lyd og en del scener man skvetter av, eller veldig fin!


#12

Heddamor sa for siden:

Og så må man jo lese raskt nok til å få med seg mesteparten av teksten da. Det er kanskje ikke superviktig å få med seg alt, men mesteparten. Men dette var en avsporing.


#13

apan sa for siden:

Snakket med en dame på rundt 60 i dag som hevdet hun ble skremt :knegg: .


#14

Bokormen sa for siden:

Jeg ville ikke tatt med noen under aldersgrensen på denne, og jeg er nok på den liberale siden der vanligvis. :)


#15

Frøydis sa for siden:

Dette er hovedgrunnen til at jeg må vente. Han er ikke lettskremt, så det er forståelsen jeg ønsker han skal ha først.


#16

Vianne Rocher sa for siden:

Jeg tenker også at det viktigste argumentet mot, om hun ikke blir lett skremt, er om hun klarer å lese tekst simultant med filmen. Den kommer ikke med norsk dubbing.

Min eldste (8 år) pleier ikke å bli redd filmer, men har jo i det siste vist nye takter ved å bli vettskremt av et dataspill, så jeg er litt usikker. Han leser tekst uten problem og har sett en del tilsvarende filmer med lik aldersgrense, men ikke på kino. Det er jo noe ekstra med mørke lokaler og mye høyere lyd.


#17

GinaK sa for siden:

Denne skal vi også se. Ser flott ut.
Leste en omtale og det stod at den ikke var dubbet til norsk fordi det er en film som ikke er ment for små barn.


#18

Luvi sa for siden:

Ahh, trodde den va dubbet jeg. Der ser dere hvor mye jeg vet om filmen. :knegg: Hun leser ikke raskt nok til å få med seg alt enda. Men filmen i seg selv er nok litt på grensen så vi avstår fra å se den nå.


#19

Tjorven sa for siden:

Jeg tenker at jeg skal ta med ungene på denne. Knerten er 8,5 år, så jeg regner med at det går greit.

Ungene mine plages ikke av å bli skremt, men blir mer satt ut hvis det er en veldig dyster stemning. Filmen har jo fått veldig gode kritikker, av en kritikker som egentlig hadde som intensjon å slakte den.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.