Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor stor sykkel har deres barn på 140 cm?

#1

Bluen sa for siden:

Liv har en 24'' sykkel fra Scott som begynner å bli for liten. Setet er satt så høyt det går - jeg lurer på om denne er litt mindre i ramma enn de fleste sykler med 24'' hjul. Hvor store sykler har deres barn omkring samme høyde?

Jeg la merke til at det allerede i fjor var flere jenter på hennes høyde som fikk sykler med 26''-hjul, altså voksenstørrelse. De var åpenbart for store, syntes jeg da jeg så dem i aksjon, og jeg vet at det oppstod uhell for noen også fordi de manglet kontroll på sykkelen. Noen tanker eller tips til små damemodeller som evt. kan være aktuelle? Hun ønsker seg i utgangspunktet bagasjebrett og kurv, visstnok - nå har hun en ganske ribba offroader.


#2

Sol sa for siden:

Mine hadde 24" da de var så store og enda litt til, de fikk 26" i år, med 14" ramme. De er nå 152-155. Sånn omtrent. Jeg tror ikke du finner en sykkel med 26" hjul som har liten nok ramme til en på 140, dessverre. Jeg vil tro de kanskje var 135 da vi kjøpte de forrige syklene, da, så de var sikkert større i rammen enn sykkelen Live har.


#3

Bluen sa for siden:

Ja, jeg tror mange av de syklene er større, altså.

Og jo, det finnes nok slike 26''-sykler også - det var barn i hennes klasse som brukte slike allerede i fjor, da de var rundt 1,35, faktisk.


#4

Mex sa for siden:

Oi.. min 9-åring på 140 cm fikk nettopp ny sykkel. Den var 24''. Den passer han godt.


#5

Tallulah sa for siden:

Min på 160 fikk nettopp en 26" sykkel, og den er stor altså. Han kunne vært litt mindre og hatt setet helt nede, men jeg tror ikke han hadde hatt særlig med kontroll om han var 140. Og han kan ha denne lenge. Kompisene hans som er fra din datters størrelse og opp til hans har alle kommentert at han har stor sykkel.

Kan du ikke kjøpe kurv og bagasjebrett til offroaderen henns da?


#6

Karamell sa for siden:

En ganske så stor en. Jeg aner ikke tommer, men han når på tå nedi når setet er helt nederst.


#7

Lavender sa for siden:

Samme her. Vi kjøpte damesykkel Merida Juliet Birkebeiner str XS i fjor høst, da var jenta 150 cm og 24" sykkel var virkelig blitt liten.


#8

Agent Scully sa for siden:

Jeg er 160 og har en sykkel med ramme på 17'', hjulstørrelse 26''. Den var stor til min gutt på 140.

Han har i dag en sykkel med hjulstørrelse 24'' og den får han altså beholde på ubestemt tid. Dersom han skal få ny må det bli en med rammestørrelse på 15'' (som passer til mennesker 150-160 cm, altså en liten voksensykkel).



#10

Bluen sa for siden:

Ja, har kikket på den, Sol. Tror den er for stor, ja.

Jeg har selv en hybrid med 28''-hjul og liten ramme, og den er opplagt for stor til 9-åringen. Tenker at enkelte offroadere er mindre i rammen, men tror dere har rett i at voksensykkel blir i største laget.

Tror ikke det er rom for noen kurv på den hun har nå (lavt styre), men en mulighet er å kjøpe en rimelig 24''-sykkel med kurv brukt og ha ut denne sesongen. Neste år kan vi kanskje kikke ett hakk opp.


#11

Sol sa for siden:

Det som er viktig om du skal finne en sykkel med store hjul til henne, er at du finner en som er skikkelig kort i rammen fra setet og til styret.

Jeg får neller av unger som har for store sykler, da jeg så på sykkelprøvebarna sykle forbi i fjor var det noen som hadde nærmest 100 m i svingradius fordi de bare akkurat når fram til styret. Det er jo trafikkfarlig.


#12

Bluen sa for siden:

Ja, helt enig i dette - og jeg observerte som sagt det samme i fjor blant de barna som hadde fått "en sykkel å vokse i". Det er kjempeviktig at sykkelen er liten nok til at de har kontroll.




#15

Daisy sa for siden:

Min på 150 hadde da han var 140 DBS 24", og den har han enda.


#16

Linella sa for siden:

Vår på 150 cm har fortsatt sykkel med 24" dekk, men han ønsker seg ny nå. Jeg synes sykkelen ser passe stor ut, egentlig, men har ikke undersøkt hvorvidt setet er stilt på det høyeste.


#17

My sa for siden:

Min som er på den størrelsen, har 24", men med større ramme enn Scott sine.

I fjor hadde storesøstra (som da var 10 år og i underkant av 145 cm) Scott Scale 24", sikkert omtrent den dere har. Den fungerte helt fint i fjor, og det var ikke snakk om å bytte den ut da, selv om hun sikkert hadde taklet større sykkel. Hun var veldig trygg, hadde veldig god kontroll og satt fint på den, og da så jeg ikke behovet for å bytte den ut (selv om lillebroren altså da fikk en med større ramme, men den var litt stor til han da, og passer perfekt i år).

I år er hun ca 150 cm, og har nå fått en hybrid damesykkel med small ramme. Scott-sykkelen har gått til lillesøstra, som er ca 128 cm høy. Den er litt i største laget til henne, men hun er såpass trygg på sykkel at hun håndterer den fint.


#18

gullet sa for siden:

Scott har sykler med forskjellig avstand sete -styre på samme ramme.


#19

Niobe sa for siden:

Det finnes sykler med 26" hjul og liten ramme, jo. Ta en titt på Merida Juliet i dameversjon, f eks. Den har 13,5" ramme, og kan muligens passe.

Poden er snaut 140, og han begynner også å bli for stor til sine 24". Men den ene har liten ramme, uten at jeg akkurat husker hva nå. Han har forresten også en racersykkel med 28" hjul og 40 cm ramme, men den hadde jo uansett ikke vært egnet til vanlig bruk.


#20

Gerbera sa for siden:

Vi har endt med å kjøpe Scott sykler, da de har vært de med kortest avstand mellom sete og styre. (av de vi fant, på sportsbutikkene vi har tilgjengelig rundt her)

Vår ikke veldig lange 10-åring fikk ny, større sykkel (juniorstørrelse tror jeg, fremdeles Scott) i fjor, men vi beholdt 24" ut sesongen, rett og slett fordi den nye var litt stor, og hun som er så glad i å sykle i skogen, syntes den ble litt usikker der. Til og fra skolen gikk det derimot supert, og på litt lengre turer på landevei.


#21

Chablis sa for siden:

Min har 24 ", den harhan nok en stund til.


#22

Tjorven sa for siden:

Snuppa er 1,42 eller noe sånt. Hun har 24" sykkel, og jeg mener hun ikke kan ha noe større i år.


#23

meisje sa for siden:

Våre barn er høyere enn din datter og passer fortsatt sin 24" sykler fra DBS. Men 24" er jo ikke 24", men likevel syns jeg det er rart at hun har vokst ut av sykkelen allerede på 140 cm. Vi har en på155 cm og han har fortsatt noe å gå på i forhold til setehøyde på sin sykkel.


#24

Niobe sa for siden:

Nei, hjulstørrelsen har i grunn lite å si. Det er rammestørrelsen som er vesentlig. Sånn sett er det litt tungvindt at barnesykler stort sett bare oppgis med hjulstørrelsen.


#25

My sa for siden:

Det er sant, og Scott har mye mindre ramme på sine sykler enn de fleste andre merker. Som var grunnen til at jeg valgte den da jeg kjøpte til storesøster i sin tid. Vanlig 24" ble for stort, det ble for stor avstand mellom setet og styret, og anstrengt sittestilling. Mens Scott-sykkelen passet perfekt. Hun var da 9 år.


#26

My sa for siden:

Det har jo ikke bare med setehøyde å gjøre, men også med sittestillingen. Hvis setet må veldig høyt opp i forhold til styret blir barnet sittende veldig framoverlent, noe som er uheldig i forhold til å ha oversikt i trafikken. Det er stor forskjell på Scott og DBS der, som sagt har Scott mindre ramme, styret er lavere og det er kortere avstand mellom sete og styre.

#27

Skjevo sa for siden:

Gutten på 147 cm har en 24 tommer DBS. Ser ut som den fungerer fint ett år til.


#28

Isprinsessen sa for siden:

Gutten min er 142-144, husker ikke helt.
Han fikk en Nakamura grade 4.27
Minste ramma og 17,5''hjulstørrelse. Passer fint, sitter godt oppreist og har god kontroll. Vi valgte voksen modell pga lav vekt ifht de barnesyklene som var tilgjengelige.


#29

Bluen sa for siden:

Ja, det hadde du helt rett i - jeg fikk tak i, og vi er så fornøyde!

Litt tilfeldig kom jeg over en sykkel av litt ubestemmelig størrelse på Finn. Eieren oppga at datteren hadde vært mellom 140 og 150 cm da hun brukte den, så Liv og jeg dro av sted og tok en titt. Den er helt perfekt! Av merket Giant, med 26'' hjul og ramme i XS. Den minner en del om min Scott-hybrid i ramma (og i fargen, for den saks skyld :knegg: ). På toppen av det hele er det trykt "Liv" nederst i ramma, så dette var jo bare meant to be. De skulle dessuten bare ha 400 kroner for den. Ser at en liknende modell koster over 3000 ny hos XXL (merket med 8-12 år), så dette må være et varp. Hyggelige selgere! Triller som bare det gjør sykkelen også - hun suste plutselig fra meg på hjemveien.


#30

Tallulah sa for siden:

Gratulerer! Den ser virkelig perfekt ut til henne. :nikker:


#31

Niobe sa for siden:

Så bra! Hun ser veldig fornøyd ut. :)


#32

polarjenta sa for siden:

Så bra.:) Flott sykkel til flott jente.:)


#33

løve70 sa for siden:

Så bra :) Ser ut til å være perfekt størrelse på sykkelen!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.