Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Klær til tweens: barneavdeling = for smått, voksenavdeling = for stort

#1

Tallulah sa for siden:

Ja, hvor finner man klær til smale elleveåringer på 160 cm, som har vokst ut av største størrelse i barneavdelingene, men ikke inn i voksenavdelingen? Særlig bukser? Han vil at de skal være løse, liker type chinos, men alt som er langt nok går det jo to av ham oppi!

Jeg finner ikke lenger bukser med strikkstramming inni i hans størrelse. :hjelp:


#2

IzziCreo sa for siden:

Både HM og Lindex har str opp til 170 i barneavd., er de også for små? Men strikkstramming er jeg ikke sikker på om de har altså... Abercrombie ser smale ut i modellene, men har ikke prøvd de på poden.


#3

Tallulah sa for siden:

Ja, de siste buksene hans kjøpte jeg i 170, etter en vask nådde de ham til ankelen. :sukk: Det samme med genserne, de krymper så mye av de blir for korte med en gang, til tross for vask på førti grader. Noen av dem har strikk, men ikke alle.
Abercrombie kommer ikke på tale. :humre:


#4

Bokormen sa for siden:

Next har vel klær opp til 16 år/ 176? :)


#5

IzziCreo sa for siden:

Æsj, det var kjipt, for over på voksenavdelingen så blir det med ett mye større. Husker det var vanskelig til snuppa en periode, og jeg tror faktisk det er hakket enklere til jenter enn gutter. Håper noen her har gode tips, for det er nok en god del som sliter med det i en overgangsfase :)


#6

daffy sa for siden:

Abo. Har omtrent på centimetere samme utfordring her. Nå har han en bukse (EN bukse! :gaah:) som passer. Fra HM, en skinnymodell. Irriterende at ikke de vanlige jeansmerkene kunne solgt bukser som går langt nok ned i livet.


#7

meisje sa for siden:

Vi er i samme situasjon. Vi kjøper klær i kjeden WE, de har desverre ikke butikker i Norge. For oss er det super skinny bukser med strikk som er en åpenbaring. Endelig bukser som ikke er strammet inn 20 hakk på strikken.


#8

Skilpadda sa for siden:

Vent et år. Da blir det enklere. :nemlig: :erfaren, men ikke utpreget hjelpsom:


#9

Tallulah sa for siden:

Åh, det høres deilig ut! Alle buksene er maks snurpa, det er jo ikke noe behagelig heller.

Ja, det er nok lettere for jenter. Jenteklær er jo generelt smalere. :nikker:

Ja, ikke sant? Jentebuksene finnes jo i en bredde tilsvarende en baby, så hvorofr kunne ikke guttene fått noe litt smalere, liksom?

Jo takk. :knegg: Men det er vel noe med at han har lengden til nesten en voksen, men fremdeles utpreget barnefasong.


#10

Mikkeline sa for siden:

Levis har bra bukser til den fasongen. Til vår lange tynne sitter 510 best på (de er skinny), 511 er slim fit. De sitter i livet.

Trenger du stramming, så har Benetton fine bukser. De går vel opp til 160ish?

Add a bag har også bukser med stramming i livet helt opp til 17 år.


#11

Bokormen sa for siden:

Ja, hvorfor er guttebuksene videre til barn? Poden vår er helt gjennomsnittelig mht høyde/vekt-ratio, og det er kun slim fit eller snurping som fungerer.


#12

Fintdethei! sa for siden:

Jeg har en lang smal en på 1.70, han har en extra slim fit i str 170 fra hm, den passer greit. Ellers ble jeg tipset om en Lee bukse de har på Carlings. Den skal vi prøve neste gang han skal ha bukse.


#13

Tjorven sa for siden:

Hvis han hadde vært jente, hadde alt vært enklere. Snuppa kan handle på Bikbok allerede. :heller ikke hjelpsom:


#14

Adrienne sa for siden:

Han må være veldig lang i beina, for storebror på 171 har bukser fra Cubus som passer helt fint. Det er noen som ser ut som jeans, men er formet som joggebukser. Jeg var litt skeptisk, for Cubus går bare opp til 164 i størrelse, men disse passet fint.


#15

Polyanna sa for siden:

Min går faktisk fortsatt fint i buksene fra kappahl, selv om han er over 180 nå.


#16

apan sa for siden:

Jeg følger med i denne tråden for tips. Storebror er ikke spesielt smal en gang, likevel er det mye som ikke henger på.

Jeg synes Molo innimellom har fine bukser.


#17

Tallulah sa for siden:

Han har veldig lange bein. Jeg tror de er lengre enn mine, enda han mangler et par cm på meg i lengden.

Really? I barnestørrelsene?


#18

Nenne sa for siden:

Prøv ebay. En del amerikanske klesprodusenter lager guttetøy opp til str. 18 år. Det kjøper jeg til 14-åringen nå, men han passer også herrestørrelse S nå da. Du kan jo for eksempel kjøpe Levi's og andre bukser som er skikkelig lange på beina og smale i livet fra USA. De koster jo en brøkdel der av hva de koster i Norge.


#19

HP sa for siden:

Vi har funnet en del slimfit på Session (Montage og Volcom, fra 8 år).


#20

Kaprifol sa for siden:

Merkelig at det skal være enklere for jenter enn gutter. Datteren min på 165 går for tiden rett inn i XS i H&M, Bikbok osv., eller hun finner bukser med rett tommemål som passer greit. Hun er jentete og ganske rett i fasongen. Finnes det ikke XS i herrestørrelser?


#21

Tallulah sa for siden:

Har du? Barnestørrelsene er for små og det jeg har funnet i voksen har vært for stort så langt jeg kan se. Og Large i junior er for vidt. :sukk: Men jeg kan jo ta en tur tilbake og sjekke. Jeg får tvinge ham med på Urban og utfordre dem til å finne noe som passer til ham. Tittet så vidt på nett, Montage er opp til 14 år i lengde (som blir for kort) og 28 i bredde (som er for vidt).


#22

Karamell sa for siden:

Vi brukte HM opp til 170 i gensere for HM er litt stor i størrelsen synes jeg. Bukser funker enda derfra tror jeg, men han bruker kun Adidas. Mulig de begynner å bli små ... Han er så smal at han ikke trekker noe.

Av billig-gensere er vi på M på Cubus herre nå. Ellers passer han stort sett small i andre herrebutikker. Han er lengre i beina enn i ryggen. :gruble: Han er blitt 175 cm.


#23

Candy Darling sa for siden:

Velvel, det kommer jo an på hvordan man ser det. Min jente, som haaaaaater alt som er stramt, har funnet 1 dongeribukse på jenteavdelingen siden hun var 6 år. Jeg var der i dag, og da kunne man velge mellom skinny fit, slim fit og super skinny fit. :snill:


#24

Tallulah sa for siden:

Det er så teit at det er så kjønnsdelt på noe så (egentlig) nøytralt som dongeribukser. :gal:


#25

Filifjonka sa for siden:

Men så rart, min fjortenåring er rundt 167 og har lange bein. Han har bukser både fra Cubus, Lindex og HM som passer. 170 er altfor vide til ham, så jeg tror ikke han har noen over 164 i størrelse ennå. Voksenstørrelser er uansett ikke mulig å bruke før han får litt mer bredde.


#26

HP sa for siden:

Poden har passert 180 og bruker fortsatt Montage.


#27

GinaK sa for siden:

Min gutt har tidligere gått fra HM til Jack&Jones. Men han har kun villet ha svært trange bukser, særlig at de er helt smale nederst. J&J har ganske så små modeller, i tommer.


#28

Obelix sa for siden:

Winwin chinos fra Carlings var en hit her. Finnes i mange farger og relativt rimelig. Ellers Levis 511, jeans fra Cubus(vokenavselingen)


#29

Embriksmamma sa for siden:

Har du sett hos Jack & Jones? Vi kjøper bukser der til 13-åringen, har vel gjort det et års tid. Han er vel knapt 1.65 og slank.
Er ellers enig i at det er ganske håpløst den perioden de er mellom barnestørrelsene og voksenstørrelsene, trøsten er at det går over. :)


#30

Pebbles sa for siden:

Min tynne på 1.70 har bukser fra KappAhl (Hampton republic) som han elsker og en Quicksilver slim, 14 år. Må bruke belte, da.


#31

Gaia sa for siden:

Jeg innser at jeg må henge her. Eldste har en del bukser fra Levis, som vi kjøpte billig i New York, men de begynner å bli for korte. Alt jeg har kjøpt til ham etter det er feil, feil, feil. (Han vil ha løse bukser, men de skal sitte i livet, og han er ikke veldig glad i belter. :gal:)


#32

Fintdethei! sa for siden:

Vi må på shopping neste helg. En dongeribukse som nesten passer, str. 170 fra hm, står midt på ankelen...., tenker vi prøver både Carlings og Jack and Jones.


#33

Floksa sa for siden:

Jentebukser er smalere enn guttebukser.
Prøv å finne noen i nøytrale farger?


#34

Tussa sa for siden:

Eg har også kjøpt smale jeans til min 14-åring som er lik size med din 11-åring.


#35

Joika sa for siden:

Poden er 165 og jeg kan fortsatt kjøpe klær på HM. :jupp: Bukser også. Sikker på at du ikke var uheldig med modellen du kjøpte, bare?


#36

Tallulah sa for siden:

Joda, det er mulig jeg har vært uheldig med alle fire. :knegg: De varierer veldig i størrelsen, og jeg syns HM krymper mye mer enn andre merker. Han har en HM-bukse som jeg tror inneholder ett eller annet syntetisk, og den har ikke krympet like mye som de andre.


#37

Polyanna sa for siden:

Jeg måtte sjekke, og ja, buksa i 170 fra Kappahl (en sånn marineblå chino-greie) passer fortsatt, han er ca 183 høy nå. Han er riktig nok lengre i ryggen enn i beina, men lell?


#38

Tallulah sa for siden:

Som sagt, de passer når jeg kjøper dem, dvs. de er altfor vide i livet, men lange nok i beina, men etter en vask så er de over ankelen. Jeg mistenker at HM er aller verst på krymping, jeg mener å huske det fra han var baby også, at klærne ble altfor små etter en vask.


#39

Polyanna sa for siden:

Ah, det har ikke vi slitt med, i grunnen. Så rart? Og i hvert fall ikke med de fra Kappahl, de har vi vært veldig fornøyde med.

Det hjelper selvsagt på lengden at han har dem hengende helt nede på hoftene, da. :hehehe:


#40

Tallulah sa for siden:

Det er det som ikke går når man er så smal at buksene må snurpes maks i livet, da sklir de opp. Ikke liker han å sagge heller, han vil at de skal sitte godt i livet. Mulig det endrer seg litt med alderen da. :humre:

Jeg skal sjekke ut Kappahl! Kanskje de krymper mindre.
[url="http://www.foreldreportalen.no//www.pinterest.com/pin/create/extension/"][/url]


#41

Joika sa for siden:

Disse i 170 cm bruker han nå. www.hm.com/no/product/36631?article=36631-A

De er romslige til han. :jupp: Krymper ikke. Jeg har egentlig ikke noe erfaring med at ting krymper? Bruker utelukkende jeans og chinos fra HM.


#42

Tallulah sa for siden:

Hiawata har disse, og de har krympet masse:

Mens denne i bomullstwill har ikke krympet:


#43

Adrienne sa for siden:

Denne er det storebror har fra Cubus, var overraskende lang i beina, gutten er langbeinet som sin mor og er over 170 og buksen er langt fra å være høyvann, selv etter flere vask.


#44

Tallulah sa for siden:

Takk for tips! Jeg tror vi får ta en ny runde, også får Hiawata bestikkes til å være med selv og faktisk prøve buksene.


#45

Adrienne sa for siden:

Cubus har åpen retur i 30 dager, det er ganske praktisk bare ungene lærer at de ikke skal røske av lappen før de prøver klesplagget på.


#46

Polyanna sa for siden:

Kan ta litt tid. :gal:


#47

Maverick sa for siden:

Mhm.

(Mann, 51, still waiting.)


#48

Drømmedama sa for siden:

Storebror hadde samme utfordring, vi fant bukser som passet fra Levis. Smale og lange nok. Kjøpte etterhvert fra eBay, fant et par favorittselgere der.


#49

daffy sa for siden:

Hvilken modell da, Drømmedama? Husker du hvor langt ned i tommer disse gikk i livet?


#50

m^2 sa for siden:

Vi har samme problem, og takk for tips om next! Fikk en pakke klær str 16 her forleden og de passer fint og har tålt seg fint i vaskemaskin så langt.


#51

Maya80 sa for siden:

Hørte av en som drev Boys og europe kom ofte til henne med det problemet du beskriver når dem var for store for barneavdelingen og for små til voksen. Ikke het jeg da jeg ikke har det problemet ennå men jeg husker hun sa det.


#52

Lyppa sa for siden:

Min smale sønn på snart 170 bruker nå Chinos i XS fra Carlings:). Fine!


#53

Nelly Nickers sa for siden:

Hvor har du kjøpt det? Tror ikke Carlings har XS her.


#54

Filifjonka sa for siden:

Under tre måneder siden jeg skrev dette, og nå er det maks en centimeter til han tar igjen meg (173). Lengre bein enn meg har han helt tydelig, og jeg har på ingen måte korte. Og alle buksene som nettopp var kjøpt i april er høyvanns så det holder.


#55

daffy sa for siden:

Jeg har endelig funnet bukser som henger på, som er lange nok og som faktisk ser bra ut også! Jack and Jones på Storo. En modell med bøtter av stretch i, myk i stoffet som en barnerumpe (og dermed veldig behagelig å ha på), kjøpes på tommer og i ulike lengder. Ifølge selger blir disse sydd på samme fabrikk som mer kjente merker (Armani etc) i Italia. Ikke av de aller rimeligste, tror den koster ca 6-700 kr, men jeg ble så glad over endelig å finne en bukse som passet at jeg kjøpte to stykker til ham!



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.